Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 23:55, 13 kwi 2015

Gocha 00:05, 14 kwi 2015

Gocha 00:09, 14 kwi 2015

jona 06:51, 14 kwi 2015

Pięknie Gosiu to wszystko uporządkowałaś , masz czyściutko i równiutko . Bardzo cieszą też wiosenne kwiatki
iwonaal 08:33, 14 kwi 2015

Super ☺
BusyBee 09:17, 14 kwi 2015

Gocha napisał(a)

Śliczne te hiacynty Gosiu Widać, że to będą piękne pełne kwiaty. Sadziłaś cebule w zeszłym roku? Ja mam większość hiacyntów takich słabowitych. Wsadzałam w ziemię przekwitnięte hiacynty kupowane w marketach przy różnych okazjach. One są jakoś dziwnie pędzone. W następnym roku kwitną, ale słabo. Przynajmniej te moje
Gocha 09:29, 14 kwi 2015

iwonaal napisał(a)
Super ☺

Dzięki, staram sie jak mogę
Gocha 10:12, 14 kwi 2015

jona napisał(a)
Pięknie Gosiu to wszystko uporządkowałaś , masz czyściutko i równiutko . Bardzo cieszą też wiosenne kwiatki

Asiu nie wiem tylko czy nie za gęsto posadzone te rosliny. Te krzaczki tawuły ( rządek wygięty ) obok bergenii nie wiem czy nie trzeba będzie ich jednak przesunąć czyli oddalić od bergenii- wydawało mi się , że sporo miejsca zostawiłam na bergenię i może by było wystarczająco ale gdybym ją posadziła w jednym rzędzie ale tak mi nie pasowało. Chciałam stworzyć taka większą plamę. Jeszcze w jednym miejscu posadzone są 6 szt. lawendy Viva- będzie taka fioletowa plama. I jeszcze jedno spore miejsce zasiedliłam łubinem - sadzonki miałam już ze swojego letniego siewu. Mam nadzieje że pokażą w tym roku jak potrafia ładnie kwitnąć. Zatęskniłam ostatnio za starymi kwiatami- łubinem, malwami i naparstnicami - i te sobie posiałam w tamtym roku latem.
Gocha 10:16, 14 kwi 2015

BusyBee napisał(a)

Śliczne te hiacynty Gosiu Widać, że to będą piękne pełne kwiaty. Sadziłaś cebule w zeszłym roku? Ja mam większość hiacyntów takich słabowitych. Wsadzałam w ziemię przekwitnięte hiacynty kupowane w marketach przy różnych okazjach. One są jakoś dziwnie pędzone. W następnym roku kwitną, ale słabo. Przynajmniej te moje

Kasiu a ja mam wrażenie , że te hiacynty to będą takie rozpierzchłe kwiatostany a nie takie zwarte jak inne kolory są. Ale może też będą miały swój urok. Ja cebule kupiłam pakowane po 20 szt. w L. na jesieni. więc u mnie będą pierwszy rok i wtedy są najładniejsze. Może jesienią dokupie inne kolory bo pewnie tulipanów to już nie będę dokupywać. Tylko zapoluję na iryski żyłkowane i ewentualnie na coś czego jeszcze nie mam.
Kasik 10:18, 14 kwi 2015

Gosia twoje rewolucje spektakularne- aż się nie można doczekać lata, kiedy to wszystko buchnie. Bądź dumna- piękny ogród powstaje.