Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

grazyna_olsz... 17:27, 06 kwi 2015

Macham Świątecznie

Piekna kolekcja czeka do wkopania
Kindzia 08:04, 07 kwi 2015

Widzę, że Ty też piwonie w doniczkach hodujesz, moje zakwitną niedługo, pączki z dnia na dzień coraz większe. Gdzieś ostatnio czytałam, że można je do gruntu wysadzać dopiero po 20-tym kwietnia...nie wiem, czy zdołam je tak zahartować żeby możliwe przymrozki majowe przeżyły...i bądź tu mądrym...
Gocha 08:36, 07 kwi 2015

grazyna_olszewska napisał(a)
Macham Świątecznie

Piekna kolekcja czeka do wkopania

Grażynko macham już poświątecznie. Faktycznie trochę roslin mam do umieszczenia w ziemi. Oprócz tych w donicach i doniczkach ( sianych przeze mnie )mam jeszcze nie posadzone kulki bukszpanowe- chyba 15 szt. i około 20 szt. bukszpanów na obwódkę. Chyba dużo pracy przede mną, tak coś czuję. Pozdrawiam z narazie zimnego Lublina
Gocha 08:43, 07 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Widzę, że Ty też piwonie w doniczkach hodujesz, moje zakwitną niedługo, pączki z dnia na dzień coraz większe. Gdzieś ostatnio czytałam, że można je do gruntu wysadzać dopiero po 20-tym kwietnia...nie wiem, czy zdołam je tak zahartować żeby możliwe przymrozki majowe przeżyły...i bądź tu mądrym...

Kasiu ja 3 szt. piwonii kupiłam na targu już w doniczkach a 3 pozostałe posadziłam sama bo dostałam przesyłkę z gołymi korzeniami. Trzymam je w ciagu dnia na dworze a te większe na noc wnoszę do domu a pozostałe przykrywam. Może się zahartują. Cieszę się też, że wszystkie przesadzane i dzielone piwonie wypuszczaja juz swoje bordowe kły to znaczy , że przeżyły . Z 4 duzych sztuk piwonii mam teraz 16 sztuk też jeszcze całkiem sporych, bo wyjściowe karpy były olbrzymie. Najmłodsze miały 15 lat a starsze to więcej niż 20 lat.Pozdrawiam
anabuko1 09:35, 07 kwi 2015

Małgosiu, witaj!!
Czytam,że sporo masz piwoni.Ja mam tylko ze 4 i jedną drzewiastą, co jeszcze mi nie kwitła.Ubiegłoroczny zakup.Sadzonka mała,ale kosztowała tylko 15 zł. bo bez odmiany była.Zagladałam juz do niej,Żyje.
Zamieściłam u siebie przepis na chlebek, jak chciałaś
Gocha 10:34, 07 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
Małgosiu, witaj!!
Czytam,że sporo masz piwoni.Ja mam tylko ze 4 i jedną drzewiastą, co jeszcze mi nie kwitła.Ubiegłoroczny zakup.Sadzonka mała,ale kosztowała tylko 15 zł. bo bez odmiany była.Zagladałam juz do niej,Żyje.
Zamieściłam u siebie przepis na chlebek, jak chciałaś

Aniu dziękuję juz idę przeczytać przepis. Jeżeli chodzi o piwonie to musiłam je przesadzić bo zawalały mi całą rabatę ozdobną w warzywniku, to były bardzo duże kępy i liście których nie można było ściąć zawalały mi całą część ozdobną , obok nich nie bardzo co chciało rosnąć. Przesadziłam je w inne miejsce i od razu podzieliłam i są teraz skupione wszystkie w takim kwadracie. Nie wiem czy to będzie dobrze ale przynajmniej te ich liście nie będą mi tak przeszkadzały. A te nowe piwonie to są małe i na pewno w tym roku nie będą kwitły, nie wiem ile będzie trzeba czekać na kwiat może kilka lat. No ale trudno.
Gocha 13:16, 07 kwi 2015

yolka,iwonaal dziękuję za życzenia i pozdrawiam poświątecznie.
Gocha 01:02, 10 kwi 2015

Gocha 01:05, 10 kwi 2015

Gocha 01:12, 10 kwi 2015

Najnowsze ciemierniki- kupiłam 2 ostatnie w LM. Nie było ciemniejszych niestety.