Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 11:35, 04 maj 2015

dorciabe napisał(a)
Gosia serca nie masz znowu chłopa ro roboty zagoniłaś

POdziwiam, podziwiam a ile nowego miejsca będzie

Dorotko w ogrodzie bez chłopa to ani rusz. Także chyba nie miał wyjścia. Może gdybym ja się leniła w domu na kanapie to by nie chciał robić, ale je też trochę potu na działce zostawiłam. A po drugie musi być też ktoś od planowania i pilnowania czy robione zgodnie z planem. A z tym nowym miejscem to nie powiedziałabym , że tam go tak dużo jest. Trzeba przewidywać rozrośnięcie się tuji więc trochę miejsca odpada. I nie bardzo chcę tam za dużo posadzić , żebym niedługo nie musiała myśleć jak to podzielić i rozsadzać. Ale w sumie to tam będzie ta rabata miała około 20 m długości więc napewno trochę roślin tam wejdzie. Tylko ile ja kory będę potrzebowała ? Już się boję . Buziaki Dorotko
Gocha 12:00, 04 maj 2015

Sprawdziłam dzisiaj grzyby w Sanepidzie- na 100 % smardze.
jankosia 12:01, 04 maj 2015

Szczęściara z ciebie
Gocha 12:18, 04 maj 2015

jankosia napisał(a)
Szczęściara z ciebie

Monika sprawdziłam je w Sanepidzie po to żebym było trochę mądrzejsza- człowiek uczy się całe życie. Ja nigdy smardzy wcześniej nie spotkałam a wiedziałam że mogą wyrosnąć na korze rozsypanej w ogrodzie- gdzieś właśnie na forum o tym czytałam. Ja te co zebrałam to ususzyłam i może do czegoś faktycznie je użyję bo zapach mają ładny. Więc wolałam już je dla pewności sprawdzić. I może komuś innemu się to też przyda i nie będzie wyrzucał ich tylko spożytkuje.
Joku 12:33, 04 maj 2015

Poczytałam o rewolucjach ogrodowych. Zapał do pracy nie gaśnie, wręcz przeciwnie. Pięknie jest, a będzie jeszcze piękniej. Smardza też u siebie wczoraj wypatrzyłam, oczywiście w korze wyrósł.
Gocha 13:06, 04 maj 2015

Joku napisał(a)
Poczytałam o rewolucjach ogrodowych. Zapał do pracy nie gaśnie, wręcz przeciwnie. Pięknie jest, a będzie jeszcze piękniej. Smardza też u siebie wczoraj wypatrzyłam, oczywiście w korze wyrósł.

Jolu ja nie byłabym taka pewna tego zapału szczególnie u M. Ja to może i zapał mam, wiem też co bym nowego chciała zrobić, co poprawić, co wykopać i wyrzucić. Ale jakoś tej wiosny ja nie mam zbyt dużo siły żeby mocno podgonić z robotą. Niestety muszę coś robić małymi kroczkami. A jeżeli chodzi o smardze to jestem od dzisiaj już trochę mądrzejsza. Pozdrawiam z początkiem tygodnia
BusyBee 19:48, 04 maj 2015

Gosiu podziwiam szczerze! znowu nową rabatę zaczynacie i to z jaką prędkością Wam to idzie tam chyba te nowe hortki od Twojej koleżanki znalazły miejsce...tak mi się wydaje. No i długość rabaty imponująca.

Gosiu zobacz coś u mnie, jak znajdziesz dzis chwilę.... Muszę mdecydować, czy kształt nowej rabaty taki zostawić. Tam mają być drzewka- nie jestem pewna jakie.
Sprawa pilna, bo od jutra eM z nawadnianiem startuje
BusyBee 13:00, 05 maj 2015

Dziękuję Gosiu za głos w sprawie u mnie Kombinuję jak tu poszerzyć tę rabatę
Ewa777 20:28, 05 maj 2015

Gosiu, fajne rabatki powstają Masz zawsze dobre pomysły na zestawienie roślin Podobają mi się też linie rabat. Bardzo lubię Twój ogród Chyba się powtarzam
bozga 20:47, 05 maj 2015

Będzie cudnie, pozdrawiam