Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

KasiaWB 21:00, 05 maj 2015

Gratuluję smardzów podobno sosik z nich genialny mus kory dokupić )))

Na nowej rabacie od początku wszystko dojrzałam te derenie też
Będzie bardzo fajnie

Buziaki
Katkak 22:40, 05 maj 2015

Gosia fajnie, że pomyślałaś o sanepidzie żeby się upewnić co do smardzów, mi to nie przyszło do głowy, ale teraz jestem mądra Twoją mądrością. Tulipanowo zjawiskowe. A te nowe rabaty - Gosia - szał! Przepiękne po prostu. Lipa powiadasz? Lipa zobowiązuje , teraz nic tylko usiąść pod nią i pisać fraszki . Buziaki.
iwonaal 23:05, 05 maj 2015

Piękne zmiany. Ale ze mnie gapa, nie podłożyłam gazet pod korę.
Gocha 01:13, 06 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, fajne rabatki powstają Masz zawsze dobre pomysły na zestawienie roślin Podobają mi się też linie rabat. Bardzo lubię Twój ogród Chyba się powtarzam

Ewa możesz się powtarzać- całkiem miłe słowa.Co do zestawiania roślin to kombinuję jak mogę- nie mam doświadczenia w tym temacie więc próbuję a jaki będzie efekt to się zobaczy. Nad liniami rabat trochę się pozastanawiałam, i w końcu stwierdziłam, że w jednej części będą faliste a w innej proste. I przyznam że nie mam pojęcia czy się nie będą gryzły. Buziaki
Gocha 01:16, 06 maj 2015

bozga napisał(a)
Będzie cudnie, pozdrawiam

Bożenko mam nadzieję, że będzie chociaż ładnie. Cudnie to jest u Ciebie a mi jednak jeszcze daleko do takiego efektu. Pozdrawiam
Gocha 01:33, 06 maj 2015

KasiaWB napisał(a)
Gratuluję smardzów podobno sosik z nich genialny mus kory dokupić )))

Na nowej rabacie od początku wszystko dojrzałam te derenie też
Będzie bardzo fajnie

Buziaki

Kasiu sosiku z nich nie zrobiłam bo zebrałam je w piątek a do Sanepidu mogłam dać dopiero wczoraj i te do sprawdzenia zostawiłam na grządce i zebrałam dopiero w poniedziałek rano. A tamte wszystkie ususzyłam- podobno suszone też ok. Mają mocny i taki specyficzny zapach. Mnie się podoba a mojemu synowi śmierdzi. Z tymi dereniami to nie wiem czy dobrze będzie z takim prostopadłym posadzeniem- zobaczę. Za tymi dereniami może posadzę ściankę z cisów żeby zasłaniał składowaną zerwaną darń. Buziaki
Gocha 01:41, 06 maj 2015

Katkak napisał(a)
Gosia fajnie, że pomyślałaś o sanepidzie żeby się upewnić co do smardzów, mi to nie przyszło do głowy, ale teraz jestem mądra Twoją mądrością. Tulipanowo zjawiskowe. A te nowe rabaty - Gosia - szał! Przepiękne po prostu. Lipa powiadasz? Lipa zobowiązuje , teraz nic tylko usiąść pod nią i pisać fraszki . Buziaki.

Kasiu cieszę się , że Ci pomogłam w sprawie smardzów. A pomyślałam sobie , że dobrze byłoby mieć pewność że wyrosły nam w ogrodzie prawdziwe smardze. Dzięki za pochwalenie moich nowych rabat. A pod lipą nie będę siadać bo fraszek to napewno nie umiem napisać. Buziaki
Gocha 01:44, 06 maj 2015

iwonaal napisał(a)
Piękne zmiany. Ale ze mnie gapa, nie podłożyłam gazet pod korę.

Iwonko nie wiem czy te gazety pod korą to coś dają ale staramy się jednak je kłaść. A Ty pamiętaj przy następnych rabatach. Buziaki
Aneta1309 22:14, 06 maj 2015

Gosia to nie są zmiany małymi kroczkami tylko kroki milowe i wiem co mówię bo w lipcu Twój ogród naocznie widziałam nowa rabata bardzo mi się podoba
Też mi chyba drugi rok te smardze na rabatach wysypanych korą rosną ale nigdy nie miałam odwagi żeby je jeść nie wiem skąd to mam ale ja z grzybów to bez lęku tylko pieczarki.
grazyna_olsz... 06:08, 07 maj 2015

Jestem zauroczona tulipanami a nowa rabata super podziwiam ogrom pracy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies