Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kasik 19:10, 01 cze 2015

Gosia - odpisałam u siebie o żurawkach, a do Ciebie wpadam nacieszyć oczka innymi roślinkami. Już Ci pisałam jak pięknie przeistacza sie Wasz ogród, bo jak mniemam nie tylko sama w nim pracujesz. Tylko ten, kto robi takie rewolucje wie co to za ciężka praca. Ja sama bym rady nie dała- nie te zdrowie i nie te siły. Ziemia też nie ułatwia- ciężka i gliniasta.

Pieknie u Ciebie- jesteś na pewno motorem dla wielu ogrodniczek.

Pozdrawiam.
Gocha 23:30, 01 cze 2015

Kasiu bardzo dziękuje za tak miłe słowa. W ogrodzie pracujemy oczywiście razem z M. Sama nie dałabym rady. M jest przede wszystkim od tej cięższej roboty a ja planuję, wymyślam,kupuję, rozmieszczam, niektóre sadzę, plewię, rozsadzam, dosadzam, przechadzam się między roślinkami , rozmawiam z nimi, przemawiam do nich czule i stale robię im fotki. Mam nadzieję że roślinki lubią sobie pomieszkać w naszym ogrodzie i dobrze się w nim czują. A co do sił to uwierz mi że ja też nie mam siły tak dużo pracować w ogrodzie ale nie ma kto za mnie tego zrobić. Dzieci nie garną się do tego- chyba nie podzielają mojej pasji. Ale jak już sie tak narobię że nie bardzo mogę się zwlec z łóżka to widok obrobionego ogrodu rekompensuje mi w jakimś stopniu mój wysiłek. Pozdrawiam gorąco Ciebie i Twoją drugą połówkę też zakręconą ogrodowo
jona 09:24, 02 cze 2015

Gocha napisał(a)
Kasiu bardzo dziękuje za tak miłe słowa. W ogrodzie pracujemy oczywiście razem z M. Sama nie dałabym rady. M jest przede wszystkim od tej cięższej roboty a ja planuję, wymyślam,kupuję, rozmieszczam, niektóre sadzę, plewię, rozsadzam, dosadzam, przechadzam się między roślinkami , rozmawiam z nimi, przemawiam do nich czule i stale robię im fotki. Mam nadzieję że roślinki lubią sobie pomieszkać w naszym ogrodzie i dobrze się w nim czują. A co do sił to uwierz mi że ja też nie mam siły tak dużo pracować w ogrodzie ale nie ma kto za mnie tego zrobić. Dzieci nie garną się do tego- chyba nie podzielają mojej pasji. Ale jak już sie tak narobię że nie bardzo mogę się zwlec z łóżka to widok obrobionego ogrodu rekompensuje mi w jakimś stopniu mój wysiłek. Pozdrawiam gorąco Ciebie i Twoją drugą połówkę też zakręconą ogrodowo

Do ogrodu się dorasta . Jak byłam młoda to nie za bardzo lubiłam prace ogrodowe i dziwiłam się mamie, że ona lubi plewić. Wtedy co najwyżej mogłam poogladać ładne kwiatki. Powoli sie to zmieniało i teraz nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu .
Myślę, że Twoi synowie mając w domu rodziców ogrodników, mają bardzo duże szanse stać się też ogrodnikami . Do tego też trzeba cierpliwości jak do ogrodu
Kacha123 09:35, 02 cze 2015

Nadrobiłam zaległości. Pięknie u Ciebie! Ile się narobiliście, ale efekt WOW!
Wszystko u Ciebie się tak naturalnie przenika. Och i ach!

Ewa777 13:57, 02 cze 2015

Odwiedziłam Twój ogród i nacieszyłam oczy Śliczne te nowe rabatki A pozostałe już pięknie się rozrosły i nie wychodzę z zachwytu
Zeta 16:30, 02 cze 2015

Ranyyyy ja nie poznaje wcale tego ogrodu autentycznie.....tyle roboty i nowych rabat ...kobieto....Ty chyba nie siedzisz ....czekaj lecę dalej pooglądać ....muszę rozpoznać zakątki

Zazdraszczam orlików !!!!! Pozytywnie oczywiście .....
17:52, 02 cze 2015
Gocha napisał(a)
To żółte oregano na wiosnę jest cudne, później już nieco gorzej z nim

dzisiaj ściałm najnizej jak sie da za chwilę znowu bedzie ladne i tak wkółko
Gocha 12:12, 03 cze 2015

jona napisał(a)

Do ogrodu się dorasta . Jak byłam młoda to nie za bardzo lubiłam prace ogrodowe i dziwiłam się mamie, że ona lubi plewić. Wtedy co najwyżej mogłam poogladać ładne kwiatki. Powoli sie to zmieniało i teraz nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu .
Myślę, że Twoi synowie mając w domu rodziców ogrodników, mają bardzo duże szanse stać się też ogrodnikami . Do tego też trzeba cierpliwości jak do ogrodu

Joasiu jak siegam pamięcią to zawsze mieliśmy jakiś kawałek ogrodu , przez wiele lat była to działka pracownicza później własny hektar czy nawet ponad ziemi. I zawsze była konieczność pracy w tym ogrodzie. Nie przypominam sobie żebym tak bardzo chętnie coś w nm robiła. Oczywiście jak były pilne prace to trzeba było zrobić i już. Zawsze lubiłam obserwować jak rosną rosliny. Mówiłam też że fajnie byłoby mieć ogród przy domu żeby nie trzeba było specjalnie do niego jechać a wtedy napewno byłoby więcej zrobine i w ogóle wszystko wypielęgnowane. Niestety nie koniecznie to się sprawdza w praktyce- ogród przy domu a i tak mnótwo nie wykonanej pracy. Jeżeli chodzi o moich synów to nie łudzę się nawet żeby starszy polubił ogród- nie ma takiej możliwości, on może kojarzyć ogród ewentualnie z grilem i gdyby były leżaki w ogrodzie to z przyjemnościa by na nich poleniuchował. Młodszy też narazie nie pała miłością do ogrodu ale go nie odrzuca jak starszego więc zobaczymy później- narazie ma 15 lat dopiero. Pozdrawiam
Gocha 12:15, 03 cze 2015

Kacha123 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości. Pięknie u Ciebie! Ile się narobiliście, ale efekt WOW!
Wszystko u Ciebie się tak naturalnie przenika. Och i ach!

Dziękuję Kasiu. Pracy faktycznie dużo a jeszcze więcej przed nami- zresztą ogród to niekończąca się praca. Co do nasadzeń to mam nadzieję że wyjdzie jako tako bo sama to wymyślam- co , gdzie i jak posadzić. Widzę po niektórych roślinach że szyko trzeba je będzie dzielić i rozsadzać.np.łubiny rosną jak szalone jak posadziłam je na docelowe miejsce. Buziaki Kasiu
Gocha 12:25, 03 cze 2015

Ewa777 napisał(a)
Odwiedziłam Twój ogród i nacieszyłam oczy Śliczne te nowe rabatki A pozostałe już pięknie się rozrosły i nie wychodzę z zachwytu

Ewuś dziękuję bardzo za pochwały, miło mi się zrobiło. Przyznam że narazie mnie też nawet się podoba. Teraz czekam aż roślinki będą rosły i tworzę kolejne rabaty- to jest ciągła praca. Wczoraj stwierdziłam że może ten mój ogród jest ładny bo jacyś ludzie przechodząc koło mojej bramy robili zdjęcia ogrodowi ( wprawdzie jak to ja zwróciłam oczywiście uwagę że wypadałoby się zapytać najpierw czy mogą fotki robić ) Buziaki