Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 12:29, 03 cze 2015

Zeta napisał(a)
Ranyyyy ja nie poznaje wcale tego ogrodu autentycznie.....tyle roboty i nowych rabat ...kobieto....Ty chyba nie siedzisz ....czekaj lecę dalej pooglądać ....muszę rozpoznać zakątki

Zazdraszczam orlików !!!!! Pozytywnie oczywiście .....

Zeta i co napatrzyłaś się już i trochę przypomniałaś sobie ? Mój ogród w porównanie do Twojego to mały pryszcz. Twój to dopiero zapiera dech w piersi. Orliki za moich młodych lat były zawsze u nas w ogrodzie i tak mi sie pozytywnie kojarzą. I bardzo mi sie podobają.Tym bardziej że jest dużo nowych odmian o przeróżnych kolorach. A po drugie się łatwo wysiewają. Tylko zagadka jest jakie powstaną siewki. Pozdrawiam i ucałowanka dla Maksia
Gocha 12:31, 03 cze 2015

eee_taam napisał(a)

Justynko dobrze wiedzieć że tak robisz z oregano, więc i ja tak spróbuję. A czy te ścięte kawałki sadzisz gdzieś od razu ? czy to ma jakiś sens- czy się ukorzanią ? Pozdrawiam Miło mi że do mnie wpadłaś.
Pszczelarnia 15:26, 03 cze 2015

orlik ma korzeń palowy jak mlecz i raczej niemożnością jest go przesadzić. Może lepiej zebrać nasiona?
Kawał wielkiej roboty!
16:44, 03 cze 2015
z moich obserwacji wynika ze oregano się rozmnaża bez problemu, rosnie tez dość szybko ale nie jest tak ekspansywne jak tojeść.Jak chce je rozmożyć to ścinam kilka gałazek miękkich wraz z czescia zdrewniałą i wkładam do ziemi ukorzenia sie bez problemu

drugie pytanie
Powojnik Clematis Josephine - jestem z niego bardzo zadowolona kwitnie bardzo długo znaczy utrzymuje kwiaty coprawda zrzuci te duze płatki i zostaje srodek ale jest atrakcyjne w drugiej połowie lata zakwita ponownie ciut słabiej .
zgodnie z zaleceniem Monty Dona nie został w tym roku przyciety tylko mała korekta i jest boski

mam jeszcze Jan Paweł II i kardynał Wyszyński. Paweł ma obecnie 2 kwiatki moze jeszcze kilka wypuści ale oba przeszły uwiad albo zgnilizne w zeszłym roku i startuja od ziemi - napewno je wymienie na cos bo mnie wnerwiaja albo dosadze im róże i niech walczą o swoje
Gocha 21:27, 03 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)
orlik ma korzeń palowy jak mlecz i raczej niemożnością jest go przesadzić. Może lepiej zebrać nasiona?
Kawał wielkiej roboty!

Dzięki Ewo. To widzę że posadziłam orliki za blisko łubinów, myślałam że w razie czego przesadzę a tu kicha. Pozdrawiam
Gocha 21:30, 03 cze 2015

eee_taam napisał(a)
z moich obserwacji wynika ze oregano się rozmnaża bez problemu, rosnie tez dość szybko ale nie jest tak ekspansywne jak tojeść.Jak chce je rozmożyć to ścinam kilka gałazek miękkich wraz z czescia zdrewniałą i wkładam do ziemi ukorzenia sie bez problemu

drugie pytanie
Powojnik Clematis Josephine - jestem z niego bardzo zadowolona kwitnie bardzo długo znaczy utrzymuje kwiaty coprawda zrzuci te duze płatki i zostaje srodek ale jest atrakcyjne w drugiej połowie lata zakwita ponownie ciut słabiej .
zgodnie z zaleceniem Monty Dona nie został w tym roku przyciety tylko mała korekta i jest boski

mam jeszcze Jan Paweł II i kardynał Wyszyński. Paweł ma obecnie 2 kwiatki moze jeszcze kilka wypuści ale oba przeszły uwiad albo zgnilizne w zeszłym roku i startuja od ziemi - napewno je wymienie na cos bo mnie wnerwiaja albo dosadze im róże i niech walczą o swoje

To przytnę w takim razie moje oregano i spróbuję go rozmnożyć. Może się uda zrobić taki ładny dywanik w innych miejscach. Co do powojników to ja dopiero zaczynam z nimi przygodę.A ten peły zapisze sobie do kupienia. Pozdrawiam
Ewa777 21:53, 03 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Kawał wielkiej roboty!

Niestety mogę to potwierdzić. Przesadziłam miesiąc temu orliki, bo weszły mi w hortensję, więc było im za ciasno. I niestety mimo codziennego podlewania orliki ciągle są zwiędłe - podejrzewam, że nic z nich już nie będzie.
ewelaa74 09:31, 06 cze 2015

Witaj, zajrzałam i stwierdzam, że sporo pozmieniałaś.
Łubiny fajnie kwitną. Moje siane w zeszłym roku ledwo dają radę. Czyżbyś swoje traktowała jakoś specjalnie?
pozdrawiam i szybkich efektów życzę
Ewela
BusyBee 12:31, 09 cze 2015

Podziwiam kolorowy ogród- bogactwo barw u Ciebie Gosiu
Łubin to kwiat mojego dzieciństwa...rósł u babci w ogrodzie...mam do niego sentyment......
Gocha 15:16, 14 cze 2015

ewelaa74 napisał(a)
Witaj, zajrzałam i stwierdzam, że sporo pozmieniałaś.
Łubiny fajnie kwitną. Moje siane w zeszłym roku ledwo dają radę. Czyżbyś swoje traktowała jakoś specjalnie?
pozdrawiam i szybkich efektów życzę
Ewela

Witam Cię Ewela. Łubiny swoje siałam też w tamtym roku, teraz rosną jak szalone ale ja ich niczym nie dokarmiam, jakoś tak same z siebie rosną.Teraz poscinałam pierwsze największe kwiaty i kwitną te mniejsze, następne. Dzięki za życzenia.