Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:54, 06 lip 2015

ewelaa74 napisał(a)

Ewela cieszę się że podoba Ci się u mnie a szczególnie przypadła Ci do gustu moja szałwia z czosnkami- mnie się to zestawienie też bardzo podoba. Pozdrawiam
Gocha 10:03, 06 lip 2015

paniprzyroda napisał(a)
Miło było Cię poznać, dużo fajnych zdjęć zrobiłaś. Troszkę u Ciebie pobuszowałam Rabaty nieźle upchane, a zakupy ostatnie dlaczego na poprawę humoru? Lawenda pięknie kwitnie, szałwia również Róże wypasione, Celebration Time i Minerwa bardzo mi się podobają, kupowałaś na miejscu czy przez net?

Mariola mnie również było bardzo miło poznać Ciebie i Twoją koleżankę. Czas spędzony u Vivy był cudownie spędzonym czasem. Co do poprawy humoru - to ostatnio mam bardzo napięty okres w pracy- nie dość że dużo pracy to jeszcze szarpane nerwy i dlatego na poprawę nastroju lubię sobie coś kupić do ogrodu. Te róże też mi się podobają- miałam dylemat jakie wybrać i może skusiłabym się na jeszcze więcej sztuk ale nie wzięłam więcej kasy specjalnie i tak wydałam 200 zł.Kupowałam je bezpośrednio w szkółce- mogłam sobie wybierać do woli z wielkiej ilości sztuk. Ta szkółka jest jakieś 40 km ode mnie więc nie tak strasznie daleko. Ale po jeden krzaczek to nie opłaca się jechać ale po kilka to już tak. Mariola a Ty wybierasz się do Pęchcina czy raczej nie. Bo mogłabym Ci kupić jakieś róże jakbyś chciała i przywieźć Ci tam. Ewentualnie przekazać komuś kto by Tobie później przekazał. Pozdrawiam bardzo gorąco.
Gocha 10:13, 06 lip 2015

Kasik napisał(a)
Gosia- zakupy super Idziesz na maxa Różyczki bedą zachwycać no i trawki bez nich ogród jest ubogi. Pomyśl jeszcze o rozplenicach- oczywiście jeśli ich nie masz jeszcze
One są bardzo urokliwe.

Co do zakupów- ja już w "przetrwalniku " zgromadziłam wszystko- powiedziałabym więcej niż wszystko , ale dziękuję Ci bardzo, że pomyślałaś o przywiezieniu czegoś do Pęchcina.

Pięknie u Ciebie i namawiam na tarasowe- mogę Ci polecić odmianę surfinii, która jest nie do zdarcia, pachnie i zachwyca.

Do spotkania.

Kasiu ja mam takie napady na zakupy różane. W tym roku na wiosnę wykopałam i oddałam koleżance róże w kolorach żółtym i czerwonym i miałam narazie nie kupować już róż bo M. nie lubi ich kopczykować ani później rozgarniać tych kopczyków. Ale jak patrzę na inne wątki to znowu zachorowałam na różyczkę i musiałam kupić. Tylko teraz odwieczny problem z posadzeniem a właściwie ze znalezieniem miejsca na te rośliny. Ja też mam taki przechowalnik na różne rośliny a właściwie to sadzę tam takie małe sadzonki i czekam aż trochę podrosną. Co do tarasowych to ja niestety znowu mam to samo co z roślinami wiosennymi do donic- już mam dawno kupione ale nie posadzone- a dlaczego to mnie nie pytaj bo sama nie wiem- nie lubię sadzić do skrzyń czy donic chyba. Może się doczekają i jeszcze pokażą na co je stać. Mam nadzieję że do zobaczenia w sobotę Kasiu. Chociaż troche obawiam się tego tłumu spotkaniowego- będę raczej w nim zagubiona bo od nas się dziewczyny nie wybierają chyba tylko ja jadę. No ale trudno. Może uda mi się tam kogoś poznać.
Gocha 10:14, 06 lip 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Gosia dziękuję jeszcze raz, wszystko rośnie mimo posadzenia w upał i mojej nieobecności Jaka była moja radość, jak dzisiaj wróciłam, a roślinki dzielnie się trzymają Buziak wielki

Ewa nie ma za co i bardzo się cieszę że dają radę w ten upał. Buziaki Super miałaś wypad.
Gocha 10:17, 06 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Szałwiowo czosnkowy widok cudny U mnie takie upały że wszystko pada, jak to robisz że u Ciebie nie? Buziaki

Gosiu fajnie że Ci się podoba. U mnie też straszne upały. ale może u mnie trochę mniej się odczuwa bo ja graniczę z polami i duże drzewa naokoło i nie mam asfaltu nagrzewającego się nigdzie blisko. Ja po prostu mieszkam na wsi. I oczywiście sporo podlewam ale to chyba wszyscy robią bo nie mają wyjścia. Do zobaczenia chyba w sobotę - może się jakoś spotkamy w tym tłumie. Buziaki
Kasik 10:47, 06 lip 2015

Gocha napisał(a)

Kasiu ja mam takie napady na zakupy różane. W tym roku na wiosnę wykopałam i oddałam koleżance róże w kolorach żółtym i czerwonym i miałam narazie nie kupować już róż bo M. nie lubi ich kopczykować ani później rozgarniać tych kopczyków. Ale jak patrzę na inne wątki to znowu zachorowałam na różyczkę i musiałam kupić. Tylko teraz odwieczny problem z posadzeniem a właściwie ze znalezieniem miejsca na te rośliny. Ja też mam taki przechowalnik na różne rośliny a właściwie to sadzę tam takie małe sadzonki i czekam aż trochę podrosną. Co do tarasowych to ja niestety znowu mam to samo co z roślinami wiosennymi do donic- już mam dawno kupione ale nie posadzone- a dlaczego to mnie nie pytaj bo sama nie wiem- nie lubię sadzić do skrzyń czy donic chyba. Może się doczekają i jeszcze pokażą na co je stać. Mam nadzieję że do zobaczenia w sobotę Kasiu. Chociaż troche obawiam się tego tłumu spotkaniowego- będę raczej w nim zagubiona bo od nas się dziewczyny nie wybierają chyba tylko ja jadę. No ale trudno. Może uda mi się tam kogoś poznać.

Na takim zjeździe dobrze mieć identyfikator

Ja sobie zrobiłam jak pierwszy raz jechałam. To jest zdjecie avatarka i nazwa ogrodu no i imię.

Nie obawiaj się- nikt na takim spotkaniu samotny nie jest. jest zawsze super i trwa za któtko.
Gocha 10:57, 06 lip 2015

Kasik napisał(a)

Na takim zjeździe dobrze mieć identyfikator

Ja sobie zrobiłam jak pierwszy raz jechałam. To jest zdjecie avatarka i nazwa ogrodu no i imię.

Nie obawiaj się- nikt na takim spotkaniu samotny nie jest. jest zawsze super i trwa za któtko.

Kasiu dzięki za podpowiedź. Spróbuję sobie zrobić taki identyfikator albo poproszę synia. Buziaki
ewelaa74 12:18, 06 lip 2015

Twoje rośliny są w bardzo dobrej kondycji Czyżby to lubelska ziemia miała taki wpływ? A może często nawozisz?
U mojej Mamy (w lubelskiem) jest tzw.czarnoziem. Wszystko jest 2 x większe niż u mnie...
Zakupy - ilość jak na 1 raz - niezła!
Gocha 13:05, 06 lip 2015

ewelaa74 napisał(a)
Twoje rośliny są w bardzo dobrej kondycji Czyżby to lubelska ziemia miała taki wpływ? A może często nawozisz?
U mojej Mamy (w lubelskiem) jest tzw.czarnoziem. Wszystko jest 2 x większe niż u mnie...
Zakupy - ilość jak na 1 raz - niezła!

Ewela ziemia u mnie według mnie nie za dobra bo glina. Chyba w innych rejonach lubelszczyzny jest czarnoziem- o ile mi wiadomo to napewno w okolicach Hrubieszowa bo tam mam rodzinę. Ja niestety też nie nawożę bo nigdy nie mam już na to czasu. W tym roku właśnie wczoraj wyprosiłam M. żeby polatał z konewką i ponawoził borówki bo coś mi marnieją. I to było pierwsze nawożenie w tym roku. Zakupy duża ilość i teraz duży problem bo gdzie to wsadzić - ale to u mnie standard niestety. Pozdrawiam
Marga 22:55, 06 lip 2015

Gocha napisał(a)

Marga jak obiekt na zdjęciach ładny albo wręcz piękny to i zdjęcia muszą wyjść ładne- żadna to moja zasługa. Koniecznie posadź lawendę bo jest piękna. A do siebie zapraszam zawsze jak tylko będę w domu. Pozdrawiam

Dziękuję Małgosiu. Napewno wpadnę do Ciebie, tylko poczekam aż wrócisz ze zlotu ogrodowiskowego z nową porcją zdjęć
Naprawdę Ci zazdroszczę, że możesz pojechać i spotkać się z Danusią i dziewczynami z forum. Miłego spotkania!