Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Betka 22:18, 31 sie 2016

Gosiu jak miło że już jesteś
Padłam na widok twojego - waszego ogrodu ! Jest piękny w każdym ujęciu !
Wszystko mnie zachwyciło.... Jak oglądałam pismo obrazkowe to chyba miałam buźkę otwartą! Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszego ogrodu jak mocno sie zmienił na lepsze ! Gratulacje
I nie będę wymieniać co najbardziej zrobiło na mnie wrażenie bo długo bym pisała...... Jest ślicznie
jolanka 22:25, 31 sie 2016

Małgosiu, ten rozchodnik jest piękny, te róże sa piękne i o ogóle
Gocha 22:42, 31 sie 2016

Kasya napisał(a)
ale zakupy...wow

szkoda ze nie podpisujesz roslinek na fotkach ( roze rozchodnik..)

hibiskusy mnie zachwycily

Kasiu nie podpisuje bo nie znam odmian. Te róże które znałam z ostatnio kupionych to podpisałam tylko zapomniałam podpisać Chopina ale on to chyba ogólnie znany. A rozchodniki to fioletowy odpisałam Ewie- to mr goodbud.
I znalazłam ten nowy z zielonkawymi kwiatami to rozchodnik wielki Touchdown Flame . Poprawiłam się trochę ? Aha i ten biały to Stardust. Mam jeszcze Matrona ale nie pokazałam jeszcze. Jak wstawię to podpiszę. Pozostałe rozchodniki kupowałam na targu bez nazwy.
Iwk4 22:50, 31 sie 2016

Gosiu, masz przepięknie na rabatach.
Dawno tu nie bypam i zatkało mnie.
Czy hibiskusy zimują? To takie normalne pod nazwą hibiskus? Fajnie wyglądają
Gocha 22:50, 31 sie 2016

Betka napisał(a)
Gosiu jak miło że już jesteś
Padłam na widok twojego - waszego ogrodu ! Jest piękny w każdym ujęciu !
Wszystko mnie zachwyciło.... Jak oglądałam pismo obrazkowe to chyba miałam buźkę otwartą! Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszego ogrodu jak mocno sie zmienił na lepsze ! Gratulacje
I nie będę wymieniać co najbardziej zrobiło na mnie wrażenie bo długo bym pisała...... Jest ślicznie

Beatko trochę zdjęć porobiłam to trzeba było sie nimi z wami podzielić. Mam nadzieje że ogród trochę wyładniał - po to chyba w nim tyle robimy. Niestety u mnie nadal wszędzie mnóstwo chwastów- nie daję im rady tym bardziej że w taki upał ja w ogrodzie nie funkcjonuję tylko podlewam wieczorem. Ale mam taką nadzieje że jeszcze w lecie coś się uda zrobić i że jesień będzie ładna i długa to zdążę się ze wszystkim uporać. Wprawdzie jeszcze ten tydzień mam urlop to myślałam , że sporo uda mi się zrobić ale te temperatury nie nie dla mnie. I fajnie że Ci sie podoba Beatko
Gocha 22:55, 31 sie 2016

jolanka napisał(a)
Małgosiu, ten rozchodnik jest piękny, te róże sa piękne i o ogóle

Jolu ten rozchodnik bardzo mi sie spodobał z kolorów- szukam do niego odpowiednich połączeń i muszę go rozmnażać. Róże to są te starsze w większości i niestety NN ale całkiem ładne . Jalu chyba nie wybierzemy sie niestety do Warszawy na targi- szkoda. Ale mam nadzieje że innym razem się spotkamy albo Ty może przyjedziesz do Lublina to zapraszam
Gocha 23:05, 31 sie 2016

Iwk4 napisał(a)
Gosiu, masz przepięknie na rabatach.
Dawno tu nie bypam i zatkało mnie.
Czy hibiskusy zimują? To takie normalne pod nazwą hibiskus? Fajnie wyglądają

Dziękuję Iwonko. Mam nadzieje że Cię szybko odetkało. To są takie normalne krzaki hibiskusów. Mam je już długo, myślę że około 8 lat. U mnie nie przemarzają. Wprawdzie zawsze je przycinałam na wiosnę bardzo nisko a od 2 lat prowadzę je jako wyższe i smuklejsze- po bokach przycinam a od góry nie . Bałam się że może przemarzną ale tak sie nie stało i są chyba ładne. Mnie sie podobają- lubię je. Pozdrawiam Fajnie że wpadłaś do mnie
Gocha 23:54, 31 sie 2016

Ta jeżówka którą kupiłam w ilości chyba 4 szt. - Supreme Cantaloupe
Gocha 23:58, 31 sie 2016

Tej mam chyba 10 szt. - Pink Bonbon

2 szt. Piccolino znalazłam wśród innych roslin w szkółce
Gocha 00:04, 01 wrz 2016

Ta też miała podpis - Green Eyes

A reszta niestety nie podpisana była a facet nie znał odmian