Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Ewa777 16:01, 21 kwi 2017

Gosiu, sprawdzam jak u Ciebie po mrozach Widzę, ze nie narobił zbyt dużych szkód, to dobrze. U mnie jeden klonik też nie wygląda na żywego. Szkoda by było, bo rósł u nas już 3 lata.
Dorota123 21:16, 22 kwi 2017

Czytam, że mróz dalej u Ciebie rozrabia . U mnie chyba się uspokoił. Żal straconych roślinek, u mnie padły dwa klony palmowe, jeden miał już wysokość 1 i pół m. Więcej ich nie kupię, nie radzą sobie u mnie.
katel 22:45, 23 kwi 2017

Dzisiaj to pogoda całkiem już oszalała grad, śnieg, deszcz potem słońce i tak na zmianę - mam nadzieję, że teraz już tylko lepiej będzie
Mala_Mi 10:11, 24 kwi 2017

Gocha napisał(a)
Teraz jest 0,4 st a czujnik mam na około 2 m.wys. Mam nadzieję że niżej nie będzie. Mam zmarznięte Actinidie, grujecznik, bergenie i hortensje ogrodową ale taka kwitnącą na jednorocznych. Tylko ciekawa jestem kiedy ona nowe wypuści.

Mój grujecznik też czarny.. ale on akurat wypuści nowe..
Gocha 12:06, 24 kwi 2017

Nallar napisał(a)
Jaka szkoda
Pogoda potrafi być nieprzewidywalna

A jednak nie jest tak źle- klon palmowy chyba przeżył. Wygląda że ten ostatni przymrozek jednak go nie ruszył. Ale hosty te które już rozwinęły trochę listki to całe przezroczyste- czyli że te mróz dopadł.
Gocha 12:09, 24 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, sprawdzam jak u Ciebie po mrozach Widzę, ze nie narobił zbyt dużych szkód, to dobrze. U mnie jeden klonik też nie wygląda na żywego. Szkoda by było, bo rósł u nas już 3 lata.

Ewuś klonik chyba ok. Trochę srat było ale chyba w miarę ok. Mnie jakoś cały czas szkoda tych przemarzniętych bergenii bo one takie bardzo dekoracyjne i tak długo zawsze kwitły. I mam je w takim bardzo widocznym miejscu i zawsze pięknie wyglądały- aż szkoda. Ale inni maja większe straty więc nie mam co narzekać. Buziaki
Gocha 12:12, 24 kwi 2017

Dorota123 napisał(a)
Czytam, że mróz dalej u Ciebie rozrabia . U mnie chyba się uspokoił. Żal straconych roślinek, u mnie padły dwa klony palmowe, jeden miał już wysokość 1 i pół m. Więcej ich nie kupię, nie radzą sobie u mnie.

Dorotko strasznie szkoda takiego klona już sporego. Mój palmowy jakiś cały czas mały - niewiele przyrasta- może ma złą miejscówkę. Musimy sadzić takie rośliny żeby sobie dawały radę w naszych ogrodach tak żeby się jak najmniej denerwować. Buziaki
Gocha 12:13, 24 kwi 2017

katel napisał(a)
Dzisiaj to pogoda całkiem już oszalała grad, śnieg, deszcz potem słońce i tak na zmianę - mam nadzieję, że teraz już tylko lepiej będzie

Kasiu a ja trochę porobiłam w przerwach między zawieruchami śnieżnymi- poplewiłam i w końcu prawie dokończyłam przycinanie hortensji i perowskii.
Gocha 12:16, 24 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)

Mój grujecznik też czarny.. ale on akurat wypuści nowe..

Aniu ja mam strasznego drapaka z tego grujecznika bo go takiego kupiłam jakiegoś zagubionego pomiędzy innymi drzewami w szkółce . I muszę się mocno zastanawiać czy w ogóle mogę go jakoś wyprowadzić na ludzi. A teraz jeszcze zmarzł- no ale trudno , musi sobie jakoś dawać radę. Ostatnio jak byłam w szkółce po kolejne rośliny to miałam kupić grujecznik taki zwisający i zapomniałam zupełnie - skleroza. Buziaczki
Betka 12:22, 24 kwi 2017

Gosiu u mnie klon po pierwszej zimie padł wiec zrezygnowałam z tej rośliny. No jedziemy miejscu rośnie buk . Przymrozek u mnie zniszczył paki magnolii i serduszke reszta jakoś nie ucierpiała