Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kindzia 09:23, 27 cze 2017

I znowu się okazuje, że na zdjęciu to niekoniecznie wysokość rośliny możemy określić

Ale kupa kwiatów, przepiękna! Tak jest tylko jedna??? Niemożliwe...

Dzięki za zdjęcia Jureczka u mnie Teraz tylko pozostaje mi czekać I śledzę sobie
Gocha 10:18, 27 cze 2017

Kindzia napisał(a)
I znowu się okazuje, że na zdjęciu to niekoniecznie wysokość rośliny możemy określić

Ale kupa kwiatów, przepiękna! Tak jest tylko jedna??? Niemożliwe...

Dzięki za zdjęcia Jureczka u mnie Teraz tylko pozostaje mi czekać I śledzę sobie

Kasiu tam są 3 sztuki. Ma cudny kolor i faktycznie burza kwiatów. Może dlatego też taka ładna bo nie ma w sąsiedztwie żadnych wyższych roślin. Niedawno posadzone obok Artemisy , świdośliwa i hakone.
Czy chcesz czy nie to dałam Ci Jurka w gratisie I bedziesz się zabawiać w detektywa A śledź sobie do woli- mam nadzieję że tylko 1 dzień
Gocha 10:21, 27 cze 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Gosiu, jak pięknie u Ciebie. Szałwia z przywrotnikiem to strzał w dziesiątkę. Pozdrawiam

Agnieszko nie dorównam Tobie zresztą nawet nie próbuję. Mamy zupełnie inne ukształtowanie ogrodów. W Twoim jestem na zabój zakochana. I u Ciebie też można mnóstwo pięknych zestawień roślin podpatrzeć. To połączenie przywrotnika i szałwii to ściągnęłam od Sebka. Pozdrawiam
Gocha 10:25, 27 cze 2017

AgataP napisał(a)

Nie no siedziałabym i gapiła bez końca, ta szałwia cudnie wygląda.
Małgoś możesz być dumna z ogrodu... i widzę że nie poprzestajesz na roślinkach... jeżówki nowe superowe

Agatko dzięki za tak miłe słowa. Jeżówki musiałam zakupić bo to była super okazja a teraz czekam na to żeby zobaczyć jakie kolory mają. Wiesz że kupowanie roślin to czysta przyjemność tylko ja mam później problemy z posadzeniem ich. Ma jeszcze część roślin nie posadzonych ale to wszystko dlatego że znowu górka zarosła i nie mam pojęcia kiedy będzie zrobiony porządek z nią- musi być w tym roku bo zwariuję. Buziaki
Kindzia 10:50, 27 cze 2017

No to przerąbane...Jurek razem z Rysiem mi transformację zrobią, bo przecież się nudzić nie będą...byle mi domu na nowo nie meblowali
AgnieszkaW 16:10, 27 cze 2017

Gocha napisał(a)

Agnieszko nie dorównam Tobie zresztą nawet nie próbuję. Mamy zupełnie inne ukształtowanie ogrodów. W Twoim jestem na zabój zakochana. I u Ciebie też można mnóstwo pięknych zestawień roślin podpatrzeć. To połączenie przywrotnika i szałwii to ściągnęłam od Sebka. Pozdrawiam

Dlatego na forum mamy różne ogrody, bo każdy wnosi coś innego
Ewa777 23:06, 28 cze 2017

Gosieńko, śliczne obrazki z ogrodu Jestem jak zawsze zachwycona kompozycjami A szałwii zazdraszczam - u mnie nie chce rosnąć Nie wiem czemu.
Gocha 08:21, 29 cze 2017

Ewa777 napisał(a)
Gosieńko, śliczne obrazki z ogrodu Jestem jak zawsze zachwycona kompozycjami A szałwii zazdraszczam - u mnie nie chce rosnąć Nie wiem czemu.

Dzięki Ewuś. Nawet nie pomyślałabym że szałwia może u kogoś nie rosnąć. A już parę osób tak o niej mówiło. U mnie bezproblemowa roślina i w dodatku cudna. I dzięki wielu odmianom to kwitnienie mocno rozciągnięte w czasie. I ten kolor z daleka ją widać. I różowa też ładna. Muszę tę różową posadzić po kilka sztuk w jednym miejscu i zobaczyć jak taka różowa plama będzie wyglądała- myślę że też może być ładnie- tylko jakieś towarzystwo odpowiednie trzeba jej znaleźć. O już wiem właśnie wpadłam na pomysł że można ją posadzić przy czyśćcu i chyba będzie ok.Buziaczki
Gocha 10:05, 29 cze 2017

Trochę zdjęć wstawię ale robione telefonem więc jakość gorsza niż lustrzanką robione.
Gocha 10:06, 29 cze 2017