Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 10:13, 06 wrz 2017

anabuko1 napisał(a)

Piękny, przepiękny ogród .
Szkoda mi,że kiedyś nie udało mi sie aby przyjechać tam.

Jeżówki, takie cudne.Wielkie kępy.Co ty z nimi robisz,że tak ci obficie i rosną i kwitną ??
Przecudna periowska.Czy one wszystkie takie duże rosną ??
Kupiłam sobie ze 2 tygodnie temu małą sadzonkę,Kwitnie,ale posadziłam ja z tyłu róz.I nawet jej nie widać.Może źle ja posadziłam.?
pozdrówki zostawiam

Aniu jak tylko będziesz jechać do Lublina to ja zawsze zapraszam. Jak nie w tym roku to w przyszłym . Teraz jeszcze ogród jest w miarę ładny. I wydaje mi się że może najładniejszy jest teraz- tzn lepszy był w te ostatnie słoneczne dni a nie teraz w deszcz. Jeszcze jest też bardzo ładny w momencie pierwszego kwitnienia szałwii. Ja muszę się przyznać że niewiele zasilam rośliny. Kwiaty dostały chyba tylko raz nawóz jak zaczynały kwitnienie.Jeżówkom jakoś u mnie pasuje. i perowskii chyba też. Perowskię mam posadzoną w słońcu i może to jest jakaś dobra odmiana.Sama nie wiem
Gocha 10:15, 06 wrz 2017

Kasya napisał(a)
tez kocham nasze morze...tylko dlaczego ono tak daleko...

Kasiu też mi się zawsze wydawało że strasznie daleko mamy nad morze ale odkąd jeżdżę co roku to jakoś droga teraz tak strasznie mi się nie dłuży. A Ty masz jeszcze bliżej niż my bo my jeszcze do Warszawy jedziemy prawie 2 godziny.
Gocha 10:19, 06 wrz 2017

Kasya napisał(a)
no super, tego tez zazdroszcze

Kasiu pewnie że jest czego bo naprawdę ich ogród warto zobaczyć. I warto też zostać oprowadzonym po nim przez Kasię bo to cudownie zakręcona ogrodowo i ekologicznie osoba. I bardzo ciekawie opowiada, tłumaczy i ma bardzo dużo cierpliwości do ludzi zadających pytania.I wiele rzeczy można od nich zastosować u siebie.
Gocha 10:20, 06 wrz 2017

Ewa777 napisał(a)
Piękny ten ogród Kasi Bellingham. Nie udało mi się wczoraj tam pojechać ze względu na pogodę, ale jeszcze we wrześniu pojadę na pewno

Ewciu koniecznie pojedź , bardzo polecam.
Gocha 10:24, 06 wrz 2017

Anusia napisał(a)
Jeszcze nie witałam się w Twoim wątku, byłam cichym podglądaczem Małgosiu bardzo miło było Was poznać. Wakacje to dobry moment by przy okazji poznawać zakręcone ogrodniczki. Fotorelacja z ogrodu Kasi i Andrew Bellingham fantastyczna. Mam nadzieję, że jeszcze w tym sezonie uda nam się tam dotrzeć. Pozdrawiam z Żuław

Aniu nam też było bardzo przyjemnie Was poznać. Tylko troszkę za krótko bylismy ale mieliśmy długą drogę przed sobą. Może następnym razem. A może kiedyś uda nam się Was odwiedzić bo już od kilku lat wybieramy się żeby zwiedzić Malbork. To kto wie ? Do ogrodu Kasi naprawdę warto się wybrać. Pozdrawiam
Gocha 10:27, 06 wrz 2017

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, ale cuda masz w ogrodzie Piękna kolekcja jeżówek I takie dorodne kępy Zawilce też zachwycają
Cięcie żywopłotu mistrzowskie

Ewa to nie cuda tylko roślinki a faktycznie o tej porze roku cudnie kwitną aż się takiego efektu nie spodziewałam sama. Jeżówki i zawilce uwielbiam i cieszę się że one chcą tak ładnie u mnie rosnąć. Jurek nie zdążył przed deszczami całego żywopłotu przyciąć i będzie musiał być cięty we wrześniu. Mam nadzieję że nie odchoruje tego
Gocha 10:28, 06 wrz 2017

Joku napisał(a)
Bajecznie kolorowe są twoje rabaty. Cudowne.

Jolu dziękuję
Gocha 10:34, 06 wrz 2017

anabuko1 napisał(a)
Gosiu, witaj!
Podziwiam i podziwiam twój kolorowy; bajeczny,przepiękny ogród.
Jak dla mnie jeden z piękniejszych na tym forum.
Mnóstwo cudnych dorodnych roślin. Jezowki cudne. Dużo odmian. A jaka to odmiana z pełnym żółtym środkiem a bialawymi płatkami?
Rozowiasty rozchodnik między trawkami piękny.Co to za odmiana ?
Do tego śliczne hortensje, trawy,wrzosy, zurawki,lawenda.. Jest ,jest na się pogapic. A wszystko takie dorodne; rozwinięte,zdrowe.
Pełen szacun Gosiu.
Pozdrawiam

Aniu bardzo ale to bardzo dziękuję za tak miłe słowa. Cieszę się że Ci się podoba w moim ogrodzie i zapraszam ( kiedy tylko będziecie w Lublinie to moje drzwi otwarte ) Ta żółta jeżówka- płatki jaśnieją w miarę dojrzewania kwiatu - to Meteor Yellow. Rozchodnik ten jest rzeczywiście cudowny - chyba najładniejszy ze wszystkich moich i jest taki zwarty - to rozchodnik Mr. Goodbud. Pozdrawiam gorąco
Gocha 10:36, 06 wrz 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No proszę,psiutek jestFajny

Małgosiu jest - sunia Pola ( zmieniliśmy jej imię )adoptowana ze schroniska. Tylko my mieliśmy psa tylko w ogrodzie a teraz w domu więc się uczymy wszystkiego. Ale ona jest cudna. I mam nadzieję że tak zostanie.
Gocha 10:39, 06 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Myślałam, że pisałam...a nie ma...czyżbym tylko zdjęcia z ukrycia oglądała???

Dobrze, że pokazałaś to miejsce z wrzosami, bo nie mam zdjęć, a piękne jest!

Psiunka jest śliczna, ale to już wiesz...warczy jeszcze???

Kasiu jak zwykle u mnie wrzosy mocno kolorowe i faktycznie w tym roku są ładne- a mają już 3 lata. Sunia - Pola na Jurka już nie warczy może na nowe osoby trochę powarczy ale nie jest groźna. Na razie się jej uczymy. I jest terz przeziębiona więc Andrzej jeździ na zastrzyki z nią i jest na niego obrażona. A mnie budzi rano i to jest cudowne. My do tej pory mieliśmy psa tylko ogrodowego więc to różnica.