Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kindzia 11:49, 05 wrz 2017

Myślałam, że pisałam...a nie ma...czyżbym tylko zdjęcia z ukrycia oglądała???

Dobrze, że pokazałaś to miejsce z wrzosami, bo nie mam zdjęć, a piękne jest!

Psiunka jest śliczna, ale to już wiesz...warczy jeszcze???
mirkaka 07:32, 06 wrz 2017

Jak Ty to robisz że jeszcze o tej porze kwitnie tak obficie lawenda? Moja po przycięciu powoli odrasta ale kwitnie dopiero za rok.
No i zawilce, podobno zawilce roznoszą czarną plamistość więc przy różach są niewskazane, a u Ciebie piękne kępy, a róże zdrowe?
Gocha 09:06, 06 wrz 2017

Ewkakonewka napisał(a)
Gosia jeżówki to Twoja specjalność

Ewa faktycznie bardzo podobają mi się jeżówki i nawet dobrze u mnie rosną. A jest tak wiele odmian i kolorów że warto coraz to nowe kupować tym bardziej że mam gdzie je posadzić. Buziaki I zapraszam do nas
Gocha 09:09, 06 wrz 2017

mirkaka napisał(a)

wszelkie kompozycje z przegorzanem przepiękne ale drugie zdjęcie mnie urzekło
Podziwiam Twoją kolekcje jeżówek.

Mirka faktycznie ten przegorzan pięknie wygląda a szczególnie z tą wiekuistką w nogach. A widziałam te rabaty jesienią jak posadzili dopiero tam rośliny i się mocno zastanawiałam czy tam w ogóle kiedyś będzie ładnie a tu niecały rok minął i jest ślicznie. Jeżówki dziękują za podziw okazany
Gocha 09:12, 06 wrz 2017

Ewa777 napisał(a)

To są te maciupcie jeżóweczki? Widziałam je u Cioci Gosi Śliczne są. Chciałabym takie, ale u nas nie ma

Ewa faktycznie Gosia potwierdziła że ma takie same - to Sweet Sixteen. Może jak się rozrosną i je podzielę jak się uda to dla Ciebie zrobię Chyba że do tej pory kupisz to zostawię u siebie.
Gocha 09:21, 06 wrz 2017

Anabell napisał(a)
Gosia - siałaś z mieszanki kupionej w torebkach, czy zebrane własne nasionka.
Moje jeszcze nie kwitną, wielkie liście a pączków nie widać już nie mam nadzieji na kwiaty.
jeśli z mieszanki dobre kolory.

Jeżówek masz multum, wycinasz im przekwitające kwiaty?

Haniu to są jeżówki które się same wysiały- w tym miejscu miałam posadzone 3 jeżówki- różową , czerwoną i żółtą( tak mi się wydaje )takie średnio wysokie. , żółta chyba wypadła a tamte się wysiały. W tamtym roku miałam siewki młode nie kwitnące. A w tym roku już pięknie zakwitły. Tylko teraz muszę je jakoś przesadzić i kolorami dobrać. Wydaje mi się że jeszcze są tam siewki nie kwitnące - te młodzse. W innych miejscach obok innych odmianowych jeżówek też widziałam młode siewki i spróbuję je przesadzić.
Gocha 09:23, 06 wrz 2017

gierczusia napisał(a)
Piękna wycieczkaa rabaty bylinowe wspaniałe a już ta rzeźba w trawach to mistrzostwo świata
W jeżówkach raczej nie pomogę , bo mam aże jeden rodzaj
Buziole

Elu ten ogród w Daglezji może nie jest zbyt duży ale naprawdę ładny i się rozbudowuje. Mam zamiar pojechać na Święto Traw w połowie września do nich. Buziaczki
Gocha 09:39, 06 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Teraz na szybciora, za chwilkę Cyśkę mi przywiozą...

Bardzo dziękujemy, Tobie, Jureczkowi, Andrzejkowi i Jasiowi. Jesteście niesamowici!!! Szkoda, że tak daleko

Ogród piękny, periowska będzie mi się po nocach śniła jeszcze długo...

Nadrobię później, teraz nie da rady.

Tylko jedno teraz, nadrobię potem.

Kasieńko to my bardzo dziękujemy że przyjechaliście do nas razem z Gosia i Krzysiem. Było cudnie tylko krótko. Teraz drogę już znacie a z każdym kolejnym przyjazdem ta droga już się będzie skracać.
Ogród bardzo dziękuje za pochwały. Perowskia pęka z dumy. Teraz ona oczywiści leży bo kilka dni deszczu było. Ale myślę że wstanie bo zawsze w zimie jak już uschnie to stoi taka srebrzysta i też zdobi aż do wiosny. Buziaki
Gocha 09:42, 06 wrz 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosieńko bardzo Wam za wszystko dziękujemyCudownie nam z Wami było

Gosiu to my bardzo dziękujemy że zechcieliście do nas przyjechać i zapraszamy oczywiście częściej. Super spędziliśmy z Wami czas i naprawdę czułam jakbyśmy od bardzo dawna już się znali. Drogę znacie więc do kolejnego razu oby jak najszybciej.Buziaki i dla Krzysia też
Gocha 09:44, 06 wrz 2017

jona napisał(a)

W każdym porządnym ogrodzie krasnal musi być
Piękne rabaty, ale to już wiedziałam wcześniej

Asiu to raczej nie krasnal a robaczek ale chyba krasnalowi zabrał czapeczkę. Podobają mi sie takie ozdoby i pewnie będzie ich u mnie przybywać. Troszeczkę zaczarowują ogród .