Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:46, 06 wrz 2017

ewsyg napisał(a)
Małgosiu, widzę, że jeżówki kochasz tak jak ja

Ewa uwielbiam jeżówki i całe szczęście że one mnie chyba też lubią. I nawet nie przeszkadzam mi że one tak późno zaczynają kwitnąć. Przynajmniej późne lato i jesień są kolorowe.Pozdrawiam
Gocha 09:48, 06 wrz 2017

katel napisał(a)
Gosiu Wasz ogród zawsze piękny - wspaniałe spotkanie, szkoda że nie dałam rady dojechać to chociaż fotki sobie pooglądam

Kasiu też bardzo żałujemy że nie mogłaś być z nami i poznać nowe zakręcone odrodowo dziewczyny i ich mężów. Cudni ludzie. A ogród faktycznie mam ukwiecony to pewnie może się podobać. Mnie w każdym bdź razie satysfakcjonuje
Gocha 09:49, 06 wrz 2017

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, ależ Twój ogród piękny Cudowne kompozycje

Dziękuję Ewuś
AgataP 09:51, 06 wrz 2017

Gośka - ogród zapiera dech Pięknie kolorowo, zazdroszczę Kasi i reszcie że widziała go na żywo.
Górka - a jednak kto się za to zabrał? chyba kamień z serca Ci spadł, że kwestia się w końcu rozwiązała... tyle kombinacji robiłaś z nią
Wakacyjne wojaże super - u mnie dzieciarnia mniejsza, ale tez nie są zainteresowani tym co ja
Gocha 09:54, 06 wrz 2017

Joku napisał(a)
Dotarłam w końcu do ciebie dysponując normalną klawiaturą na laptopie (wcześniej jedynie komórka, która pisze jak sama chce ). Cieszę się że mogłam ciebie i twoją rodzinę poznać "na żywo". Super się z wami rozmawiało. Ogród macie przepiękny, aktualnie w moich ulubionych tonacjach, oglądam jeszcze raz na dużym ekranie zdjęcia ze spotkania.

Jolu ja też się bardzo cieszę , że mogłam Cię poznać.Zdecydowanie za krótko byliśmy ale długa droga i bardzo uciążliwa była przed nami. Do domu dojechaliśmy dopiero przed północą. Ale może następnym razem jak będziemy w tych okolicach ( a jesteśmy i tak również planujemy na przyszłe lata ) tam co roku uda się spotkać. Fajnie by było. Dziękuję bardzo za tak miłe słowa o naszym ogrodzie. Odkąd poznałam ogrodowisko to zmiany w ogrodzie są przeogromne i w końcu podoba mi się w nim o każdej porze roku. Pozdrawiam bardzo gorąco
Gocha 09:59, 06 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Pięknie dopracowałaś perfekcyjnie swój ogród. Ilość gatunków imponująca, aż zastanawiam się jak Ty dajesz radę z tym wszystkim.

Dorotko masz rację że mnogość roślin mocno widoczna. Może jest tego aż za dużo ale ja tak chyba lubię. Nie mogłabym mieć raczej u siebie mocno formalnego, nowoczesnego ogrodu i bez koloru. Próbuję robić nasadzenia takie bardziej bezobsługowe i faktycznie na niektórych rabatach to mi się udaje. A część pewnie do korekty będzie mam nadzieję że niewielkiej.
A tak naprawdę to na razie nie daję rady ze wszystkim , chwastów mam mnóstwo. A zdjęcia robię tylko ładniejszym fragmentom ogrodu. Ale mam jeszcze nadzieję że przy dużej pomocy M. uda nam się zmienić ogród na w miarę małoobsługowy i cieszyć się nim . Pozdrawiam
Gocha 10:00, 06 wrz 2017

AgataP napisał(a)
Kurcze napisalam posta odnosnie sadzca i go wcięło. To sadziec purpurowy Gosiu. Jutro dopisze wiecej o nim ale z kompa. Buziak

Dziękuję
Gocha 10:02, 06 wrz 2017

mirkaka napisał(a)
Gosiu, miło było Cie poznać u Ewy
Twój ogród o tej porze roku zaskakuje kwieciem i kolorami, przepięknie

Mirko cieszę się , że mogłam Cię poznać osobiście. Troszkę za krótko byliśmy ale może następnym razem to nadrobimy. My staramy się co roku przyjeżdżać w tamte okolice. A co do ogrodu to faktycznie on mnie w tym roku mile zaskoczył. Sama nie spodziewałam się że tak kolorowy będzie o tej porze roku . Buziaki
Gocha 10:04, 06 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Już się poprawiam Gosiu i wklejam

Cudnie było u Was...jeszcze raz sto buziaków dla Was!!!

Przecudna periowska, stojące jeżówki, wielkie hortki, słodkie jeżyny, wielki warywnik i cudowni WŁAŚCICIELE!!!

Kasiu my dziękujemy bardzo za odwiedziny i zapraszamy na kolejne nalewki. Jeszcze co najmniej 3 nie próbowaliście. A ogród aż się zaczerwienił od pochwał a właściewie zaróżowił . Buziaki i dla Rysia również
Gocha 10:07, 06 wrz 2017

AgataP napisał(a)

Gosiu czyżbyś rozplantowała górkę??

W kwestii sadźca dopisuję - jednego mam w delikatnym półcieniu i daje sobie świetnie radę, drugi na pełnym słońcu mdleje bardzo. Do tego stopnia że schną mu listki. W przyszłym roku obowiązkowo dodatkowa pętelka podlewania liniowego dla niego samego bo padnie całkiem.

Agatko ten sadziec bardzo mi się podobał u Kasi Bellingham. Stanowił takie fajne, porozrzucane stałe punkty na nowych rabatach. I chciałabym kilka sztuk mieć też u siebie. Ale ja ich u nas nie widziałam. A u nich była tylko jedna sadzonka do sprzedania i ktoś inny sobie ją zamówił jako pierwszy.