Aniu, bardzo dziękuję za rysunki, ja jestem antytalent i nie mam narzędzia do tego
Zrobilam plan dzialki mniej wiecej i plany rabatki (te moje projekty sa najbardziez zblizone do tego co jest tylko tak jakby rozsunięte)
Widok na tą trawiastą rabatkę bedzie (z domu) tak najczęściej po skosie, tak jak strzałki, lub od krótszego boku
Jak widac miejsce jest i gdyby sie trawy bardzo rozrosly to nic sie nie stanie jak troche poza rabatkę wyjdą.
Pomysł na 2 wysokie trawy przy krotkim boku i jeszcze jedną dosc wysoką prze długim wziął się stąd, że chcialam tam poki co wcisnąc pampasową w donicy (do łatwego wyjęcia jakby co) zeby na zimę zawiązac pampasową w srodku i osłonic od mrozu, moze glupi, ale tak sobie pomyslalam
Te wysokie trawy mają jednoczesnie oslonic dom od sąsiada, bo jest dobry widok na jego okna.
Myslalam jeszcze Aniu o tej twojej propozycji czy nie zamienic tylko rozplenicy z ML ? ale przy takim układzie patrząc od strony krotkiego boku maleparthus zaslania silberph.
Jakos mi to ciezko sobie wyobrazic, myslałam ze silberph bedzie z pol metra nizszy od maleparth.
(krokusy dosadzę i inne byliny tez)
A moze po prostu jak sie rozrosną to wyciągnę stąd np maleparthusa ?
Jak myslicie ?
Sezon 2014-2015