Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:21, 29 cze 2014

boguslawa_madejska napisał(a)

W Katowicach nie ,u nas byłam,on początkujący,kolana łokcie zdarte do krwi...
Jutro jedzie na kolonie

Mam nadzieję ,że kolońie nie skejterskie .. Bo mój właśnie na takie jedzie a ja truchleję
gierczusia 22:44, 29 cze 2014

polinka napisał(a)
Powojnik zachwyca, ile lat masz go już u siebie?

Powojnik jest u mnie jakiś......miesiąc

Sorry ,że tyyyle czasu musiałaś czekać na odpowiedż , ale młyn w robocie miałam przelokrutny

Ściskam
gierczusia 10:32, 30 cze 2014

Witajcie

Ponieważ dziś pochmurny dzień , nijak nie pasujący do miana pierwszego dnia wakacji pokażę Wam jeszcze co tam widziałam w Ogrodzie Botanicznym w Zabrzu na festiwalu kwiatów.. Przy okazji sama się ucieszę , bo to co mam za oknem działa typowo depresyjnie

Były takie momenty że poczułam się prawie jak w Londynie

Czosnki.... .. Nie mam słów .. One są piękne non stop , nawet teraz jak juz przekwitaja ..

To będzie jedna z nielicznych roślin , które jeszcze będę musiała upchnąć .. Koniecznie

Dowiedziałam się też , jak powinny wyglądać budki lęgowe dla różnych dziwacznych stworzeń .. Na przykład dla sowy

A to ,że nie miałam pojęcia ,że jes taka sowa jak pójdzka , to juź kompletnie pominę spuszczając zasłonę milczenia na moją niewiedzę

To była cała buuuuda , do budki z naszych wyobrażeń gabarytowo było jej bardzo daleko

gierczusia 10:48, 30 cze 2014

Ciąg dalszy relacji

Wlazłam dosłownie wszędzie włącznie z palmiarnią , gdzie tropikalny klimat i wilgotność pozwoliły mi poczuć sie jak w raju , bo ja takowe wręcz uwielbiam

Las tawułek arendsa doprowadził mnie do szału , bo czemuż kwiaty mojej tawułka maja już zgon a tamte nie ???? No gdzież tu sprawiedliwość na tym świecie

A potem wygnana wizją głodomorów czekających na mamusię a raczej na obiadek ( nie ma się co oszukiwać ) pobiegłam do wyjścia i zupełnie nieoczekiwanie dla samej siebie pomyliłam alejki ( noo w tej materii jestem wybitnie uzdolniona )

I tak oto trafiłam na różankę

Zapach , który się tam unosił..achhhh.. Przyprawiał o zawrót głowy .. Szkoda ,że jeszcze zapachów nie można netem wysyłać

I na koniec trafiłam na bardzo fajną roślinkę , bo ja lubiem różowy baaardzo .. Niestety nie było tabliczki .. Moźe ktoś rozpozna... Na pierwszym zdjęciu kwiaty na drugim listeczki

I tak oto moja wyprawa się skończyła

Jak patrzę teraz na ten deszcz , to się cieszę ,że choć wczoraj ńie lało i mogłam sobie spokojnie wsród tych uroczych roślin pospacerować

Buziaki dla Was i dobrego tygodnia

GosiaJoanna 10:51, 30 cze 2014

Eluś u nas też pochmurnie ale bardzo parno,piekne kolorki
gierczusia 11:03, 30 cze 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Eluś u nas też pochmurnie ale bardzo parno,piekne kolorki

Gosiu .. U mnie leje non stop i oczko mi prawie przebiera .. To znaczy ,że suma opadów jest bardzo , bardzo duża

Jak tylko przestanie lać i bedzie można wejść do ogrodu bez obawy utonięcia w błocie wykopię bza i Ci wyślę

Buziaki

Ps. Mam nadzieję ,że mi wybaczysz to tempo .. Ślimacze

Ps 2. Co do kolorkow to ten mój aparato- telefon zadziwia mnie nieustannie .. Robi naprawdę fajne fotki .)
baraga1904 11:06, 30 cze 2014

...leje tak mocno że się o mój dach boję ...siedzę w oknie i patrzę czy nie spływa... ale mamy urlop
gierczusia 11:16, 30 cze 2014

baraga1904 napisał(a)
...leje tak mocno że się o mój dach boję ...siedzę w oknie i patrzę czy nie spływa... ale mamy urlop

U mnie też leje

Wiesz , że jak patrzałam na Twój dach to się w głównej mierze zastanawiałam jak to cudo jest zrobione ,a ta ziemia Ci nie spływa.. Do dziś mnie ta kwestia fascynuje .. Ale myślę ,że fachowcy wiedzą jak to zrobić ,żeby było dobrze i nie masz sie co martwić..za rok czy dwa rośliny tak się rozrosną ,że problem zniknie jak bańka mydlana
ewakatowice 12:01, 30 cze 2014

realcja jak zwykle inspirująca

Pozdrawiam mocnoooooo )))
GosiaJoanna 12:05, 30 cze 2014

gierczusia napisał(a)

Gosiu .. U mnie leje non stop i oczko mi prawie przebiera .. To znaczy ,że suma opadów jest bardzo , bardzo duża

Jak tylko przestanie lać i bedzie można wejść do ogrodu bez obawy utonięcia w błocie wykopię bza i Ci wyślę

Buziaki

Ps. Mam nadzieję ,że mi wybaczysz to tempo .. Ślimacze

Ps 2. Co do kolorkow to ten mój aparato- telefon zadziwia mnie nieustannie .. Robi naprawdę fajne fotki .)

Eluś spoko ja i tak mam mało czasu na ogród, Młody nie lubi póki co ogrodowych prac hehehe nawet jak powojniki sadziłam to musiałam wieczorem jak zasnął i komary mi tyłek ścieły