Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

BusyBee 11:02, 17 sie 2014

Ale fajne spotkanko Zazdroszczę, że macie tak niedaleko
Pozdrawiam!
JulkAd 11:34, 17 sie 2014

Ten Twój Mikro Ogród, wcale nie taki mikro....fajnie Wam...widać, że popołudnie udane

Miej niedzieli Elu
gierczusia 12:55, 17 sie 2014

Wielkie dzięki dla Tych , którzy trzymali kciuki za naszą pgodą .... Jakimś cudem nie padało i temperatura była taka ,źe na zewnątrz wytrzymałyśmy...( bez batek z cicikiem - chyba )

Ale do rzeczy..

Spędziłam cudowne popołudnie z fantastycznymi Ogrodniczkami ,za którymi bardzo a bardzo już się stęskniłam..zaaferowana byłam taka ,że Bogusia chyba godzinę czekała na zamowioną herbatę ( za co niniejszym przepraszam) a komuś hostę obiecałam i pojechał z niczym ( widzicie mój poziom zaaferowania , nawet nie wiem Komu obiecałam echhhh

Okazało się ,że i w mikro można zrobić piękne zdjęcia co Ania na poprzedniej stronce udowodniła a i było się czym podzielić , co mnie cieszy w dwójnasób ,bo gdzieś tam będą rosły roślinki wywodzące się z mikroogrodu .. Fantastiko .. Banan mi nie schodzi od wczoraj
A a wargi mam tak obtrzaskane ,że wyglądam chyba jak 80- letnia mudzinka

Dostałam Fantastiko prezenty.. cudowny kubełek retro z wrzosem , ozdóbeczki , kffiatucha noo i jeżówkę wiece..śruba jeżówkowa ostatnio mnie ogarnęła

Jeżówka od Bogusiu to green eye... Ja wprawdzie nie bardzo widzę te zielone oko , no ale niech bedzie ( tak jest na metce z obrazkiem , wiec ne ma mowy o pomyłce )..kwiat wieeelki ...... Ale jak ona pachnie...żal mi ,że zapachu nie można przez neta przekazać ..echhhh..bosski ..i z podwodu tego zapachu bedzie chyba stała na tarasie mimo ,ze piczątkowo miała stać za red baronem .. Ale wtedy zapach by do nas nie doleciał

Aaa......dostałam jeszcze jeden prezent , ale hmmmmmmmm...już został wypity a pustej butelki obfocać chyba nie bedę

Mniam

Bardzo , bardzo dziękuje Ani ,Bogusi i Beatce że mnie odwiedziły ..za wspólnie spędzony czas i za cudowne prezenty..buziaki dla Was Dziewczyny

Bea 13:10, 17 sie 2014

Ela, ja również za wszystko dziękuję.
Bardzo było miło. Pogoda łaskawa.
Ania to tak ładnie podsumowała.

Wszystkich serdecznie pozdrawiam
i do następnego razu
GosiaJoanna 14:01, 17 sie 2014

Fotografie przecudne, niby znam Elusi ogród a tu takie bum inna perspektywa i jakbym poznawała go na nowo .Jeżówka bardzo pięknie się prezentuje...buziaki Kochane fajnie było Was zobaczyć.
gierczusia 14:07, 17 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Czaisz się na budleję karłową?....moje marzenie do fioletowo żółtego kącika....tutaj jak dla mnie obłęd...a jak nie trafię z kolorem to na bordową pójdzie

5 post pierwsza fota

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2851-angielski-ogrod-chcialabym?page=19

Ojjj czajem się Julciu , czajem .. Ostatno w jakowejs gazecie byl cały artykuł i stamtąd sie właśnie dowiedziałam ,że karłowe też są.. Wymarzyła mi się takowa do donicy razem z jakimś towarzystwem ..może dalia , może werbena albo jeżówka..achhh..zobaczymy .. Kolorów tyle .. Ale łatwo nie można jej dostać , nie jest zbyt popularna w sklepach stacjonarnych ....a ja jednak wolę pomacać
gierczusia 14:10, 17 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Fotografie przecudne, niby znam Elusi ogród a tu takie bum inna perspektywa i jakbym poznawała go na nowo .Jeżówka bardzo pięknie się prezentuje...buziaki Kochane fajnie było Was zobaczyć.

.. Haha ..ja tdokładnie tak samo Gośku .. Znam swój ogródek, znam..ale w oczach Ani wygląda zupełnie inaczej.. I to właśnie jest cuuuudowne

Jeźówka ... Aaaa....śliczność ,prawda ??

Liczę ,że Ty kiedyś nas zobaczysz na żywo ..... Mam wielka nadzieje

Buziaki
gierczusia 14:18, 17 sie 2014

alinak napisał(a)
no właśnie Eluś ..nie sposób być wszędzie ..a u ciebie wyjątkowo dawno się nie wstawiałam, bo jak sobie już w naturze oglądam to potem mam dość jasno poukładane co gdzie .z jeżówkami nie przesadzaj bo te odmianowe często kapryśne a nornice to wręcz kochają ich korzenie ...

Ooooo.. Dzięki Alinko za info o nornicach ..tego nie wiedziałam ... A e jeżówki byłyby zaraz przy ogrodzeniu..ajjjjjj..moźe mała ilośc jednak nie " zaprosi " nornic ?? a moźe łone lasu nie lubiom ??

I nie martw się tym ,że do mnie nie trafiasz..ja mam podobnie..jak znam jakiś ogrod i Ogrodnika to juz jakoś jest tak inaczej .. Wcale nie gorzej , tylko tak jakoś przechodzi sie na inny pułap

Buziaki
Sebek 14:32, 17 sie 2014

Nie poznałem ogrodu, piękne zdjęcia Aniu Pozdrawiam Was
gierczusia 14:39, 17 sie 2014

noemi napisał(a)
Ela , ale masz super książkę z kompozycjami roślinnymi………..!!!!!

pokażesz coś więcej ? ….

wracam od Julki , a tam takie rojniki piękne i pokazane co i jak … będę ryczeć , jak ją sobie pooglądać ? da się ???

Madziu .. To gruba Gazeta ..chwila słabości w strefie wolnocłowej na lotnisku w luton ...

Możemy sie umówić na jakiś dzień wieczorem..wrzucę fotki ( ńo oczywiście całej gazety nie dam rady ale kilka czy kilkanaście ) i potem je wykasuję ..żeby afery nie było , bo po co ... Tylko napisz kiedy by Ci pasowało..sorry ,że tak długo to trwało..

Ściskam