Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 17:34, 22 mar 2015

anna_g napisał(a)
Elus normalnie ja tez chce takiego jaszczura!!! Patrz, nawet gadzinka dobrego ludzia pozna i sie zaprzyjaźni... Czytam że leżakowałaś w domku chorą udając mam nadzieje ze juz Oki. O ciemierniku tez kiedys czytałam ze troche słońca to mieć musi ale żeby samo słońce to juz nie. Mój od Bogusi w tym roku pąki wypuścił i zamierza kwitnąć i to nawet pomimo faktu że ktos na nim położył worek ze scinkami z ogrodu czym mnie o zawal przyprawił niemal ale ciemiernikowi nic nie jest na szczęście widac worek niedługo leżała mu na głowie Ten Twój ma piękny kolorek. Buziaki i dobrej niedzieli

Noo doooobra jak mi się jaszczur rozmnoży , to Ci jednego odsprzedam

Z tym udawaniem , to ja bym chciała ,żeby tak było jak piszesz nie zdawałam sobie sprawy ,że można mieć tyg kompletnie wycięte z życiorysu..leżałam jak placek a efektów zeeerooo..jakimś cudem teraz wychodzę na prostą

Z tym słońcem dla ciemiernika to jest jakaś jazda musze przyznać ,że też byłam w szoku. Narazie stoi w pełnym słońcu i mimo , że jest w doniczce , to rośnie jak gooopi zobaczymy co będzie dalej , ale słońce to on zdecydowanie lubi

Ciekawe czy specjalista od rzucania scinków ogrodowych na Twojego ciemiernika się przyznał ?? u nas w domu zafffsze wszytsko zwalamy na eMusia juz sie z tym pogodził

Ściskam mooocno Aniu
nicol21 18:56, 22 mar 2015

gierczusia napisał(a)

W jednych doniczusiach zasiałam razem pomidory i werbenę..hmmmm..nie zaznaczyłam co gdzie i masz babo placek.. Co jest coooo ??
[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.jpg[/img]

Ja bym powąchała - pomidory mają bardzo charakterystyczny zapach choć nie jestem pewna że się ujawnia już na tym wczesnym etapie. Patrząc na te ziarenka na końcu listków to obstawiałabym że to wyższe to pomidorki. Ale strasznie gęsto je posadziłaś i chyba albo mało światłą mają albo coś - bo bardzo cienkie są.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kacha123 19:06, 22 mar 2015

Doczytałam, że tak skrycie pracujesz, żeby nas później powalić na kolana co?
Myślę, że bez tych palisad będzie lepiej Pozdrawiam Ciebie i Zuzę
siakowa 19:08, 22 mar 2015

Macham śnieg do nas nie dotarl ale z drżącym sercem dzis rano odslaniam okna
Kasik 23:29, 22 mar 2015

No i widzisz Kochana- piszesz, że ciemiernik na słoneczku. Ja juz wiem dlaczego całe 5 sztuk moich w garażu stoi. Bo jedno czytam w zaleceniach, a drugie na Ogrodowisku.

Zaplanowałam im cieniste miejsce, a tu co? Garaz im został.
gierczusia 08:39, 23 mar 2015

nicol21 napisał(a)

Ja bym powąchała - pomidory mają bardzo charakterystyczny zapach choć nie jestem pewna że się ujawnia już na tym wczesnym etapie. Patrząc na te ziarenka na końcu listków to obstawiałabym że to wyższe to pomidorki. Ale strasznie gęsto je posadziłaś i chyba albo mało światłą mają albo coś - bo bardzo cienkie są.

Wsadziłam prawie cały łeb między te moje krzaczory , ale jakowegoś zapachu nie wyczułam..moźe jeszcze po tym 2 tyg katarze moje powonienie nie działa jak powinno
Ale podobnie jak Ty obstawiam że te wyższe to pomidory
Proszę nie dziw się moim idiotycznym porządkom w doniczkach , bo to moje najpierwszejsze nasiona tak więc wrzuciłam belejak a tu wylazły chyba wszytskie teraz bedem miała zabawę

Wieeelkie dzieki za ocenę tych wybujałych patyczaków .. Od razu wiem ,że coś nie tak i trzeba zwrócić uwagę na doświetlenie....wiesz Ewelinko, jak człek nie ma doświadczenia to nawet nie ma pojęcia ,że cos jest nie halo

Bardzo Ci dziękuje buziole
gierczusia 08:47, 23 mar 2015

Kasik napisał(a)
No i widzisz Kochana- piszesz, że ciemiernik na słoneczku. Ja juz wiem dlaczego całe 5 sztuk moich w garażu stoi. Bo jedno czytam w zaleceniach, a drugie na Ogrodowisku.

Zaplanowałam im cieniste miejsce, a tu co? Garaz im został.

nooo ...mają cieniste co kceszzz ??

Jeszcze raz poleciałam zobaczyć tą etykietę myślę ,że może mnie pomrocznośc jasna jakaś trafiła i źle poczytałam....ale nieeee zobacz

Moj ciemerńik ma słońce jakieś 2/3 godz dziennie i rośnie pieronem słabiutko...aajjjjjjjjj

Buzioki Kasiu i wywlekaj ciemierniki z garażu , bo ich szkoda najwyżej wsadz same do donicy i też bedzie wypas
gierczusia 08:49, 23 mar 2015

siakowa napisał(a)
Macham śnieg do nas nie dotarl ale z drżącym sercem dzis rano odslaniam okna

Wiesz Kasiu jak bez tewelizora żyjem , więc nie miałam stracha przed śniegiem ,bo nawet nie wiedziałam ,że mam go mieć ale skrobanko u nas dziś było całkiem niezłe i część roślin pomrożona buziole
gierczusia 08:52, 23 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Doczytałam, że tak skrycie pracujesz, żeby nas później powalić na kolana co?
Myślę, że bez tych palisad będzie lepiej Pozdrawiam Ciebie i Zuzę

Kaśka uwierz mi ,źe 40m2 jest truuudnooo powalić na kolana ale się staram też bez palisadki bardziej mi się podoba..eMuś trochę marudzi , bo jeszcze pamięta malowanie tych diabelnych palików

Zuza przesyła buziaki i ja też
gierczusia 08:55, 23 mar 2015

I krótki meldunek z placu boju

Andżeliki się wyłaniają to są moje pierwsze tulipany łażę tylko i się gapię czy wszytsko okej

A w pozostałej części ogrodu zgodnie z przyslowiem " w marcu jak w garncu "
Z jednej strony wyłażą kolejne krokusy ( te wysadzone dopiero w ubiegłą jesień ) i z małą ilością słońca..

A tuż obok pomrożona kiścień ... Pani zimie już dziękujeeeeemy

Buziole życzę Wam miłego tygodnia