Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 15:49, 22 mar 2015

Bogusia Madejska napisała

No nie wierzę ,werbena ci tak ładnie wyszła a u mnie nic,będę wiedziała do kogo się udać po sadzonkiTe wysokie to pomidory,a małe werbena ,niedługo trzeba pikować.A patyczki w domu rosną ??

Bogusiu .. Toż Ty mi z nieba spadłaś .. Mówisz ,że to duże to pomidory a małe werbena ????? Dzieęekiiiiii kazano mi czekać z pikowaniem aż do pokazańia się drugiej pary liści..dobrze ???

Oczywiście jak co będzie z tej werbeny to się chętnie podzielę .. Patyki rosną w domku ..w salonie pod namiotem foliowym jak go nie zapomnę założyć dziękuje za pomoc
gierczusia 15:51, 22 mar 2015

Sebek napisał(a)
Miszczyni pakowania

Werbena jak kiełkuje to listki ma przy samej ziemi - taka wskazówka przy rozpoznawaniu

... Haha

Seba wczoraj byłam na kolecji w Siiiciii.... Patrzałam czy tam gdzieś Twoich mięśni nie uwidzę ,ale niestety ...

Mówisz liśteczki przy samej ziemi ... Hmmmmm..to ja na bank nie mam werbeny
Sebek 15:53, 22 mar 2015

gierczusia napisał(a)

... Haha

Seba wczoraj byłam na kolecji w Siiiciii.... Patrzałam czy tam gdzieś Twoich mięśni nie uwidzę ,ale niestety ...

Mówisz liśteczki przy samej ziemi ... Hmmmmm..to ja na bank nie mam werbeny

Wczoraj to ja ostry trening w ogrodzie miałem Zdjęcia u mnie

Z Twoich siewek ani jedna werbeny nie przypomina
Agnieszka_B 15:55, 22 mar 2015

Elusia , a te patyczki hortensji masz tegoroczne?
W ub. r. wsadziłam ok. 100 patyczków , wszystkie wypuściły listki , a po 3-4 miesiącach okazalo się , że ukorzeniły sie tylko 3 . Pozostalym patyczkom listki uschły. Mam nadzieje, że u ciebie statystyka bedzie lepsza.
Za to hortensje rozmnażane przez odkłady w ub. r. to 100 % sukcesu, wszystkie jesienia trafiły na swoje miejsca odłączone od matek. Teraz juz przyciete puszczaja nowe.
boguslawa_ma... 15:55, 22 mar 2015

No z pikowaniem trzeba jeszcze poczekać,ale pomidorów nasiałaś ,toż to cała plantacja będzie...
Bea 16:06, 22 mar 2015

Jak nasiona z mojej koperty to na bank werbena
gierczusia 16:22, 22 mar 2015

Sebek napisał(a)

Wczoraj to ja ostry trening w ogrodzie miałem Zdjęcia u mnie
Z Twoich siewek ani jedna werbeny nie przypomina

Tak też myślałam że w domku jesteś

Tym ,że to nie werbena to mnie troszku zmartwiłeś ..będe musiała poszukać dawcy
gierczusia 16:27, 22 mar 2015

Agnieszka_B napisał(a)
Elusia , a te patyczki hortensji masz tegoroczne?
W ub. r. wsadziłam ok. patyczków , wszystkie wypuściły listki , a po - miesiącach okazalo się , że ukorzeniły sie tylko . Pozostalym patyczkom listki uschły. Mam nadzieje, że u ciebie statystyka bedzie lepsza.
Za to hortensje rozmnażane przez odkłady w ub. r. to % sukcesu, wszystkie jesienia trafiły na swoje miejsca odłączone od matek. Teraz juz przyciete puszczaja nowe.

Aguś miło Cię widzieć .. Ja po raz pierwszy eksperymentuję z patykami robię to raczej z ciekawości niż przymusu , bo jakby mi te hortek wyrosło , to ja bym chyba musiała popełnić harakiri ..bo gdzież ja upchnę ??

Odkłady u mnie odpadają mam hortensję na patyku

Ale wielkie dzięki za pomoc
Buziole
gierczusia 16:31, 22 mar 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
No z pikowaniem trzeba jeszcze poczekać,ale pomidorów nasiałaś ,toż to cała plantacja będzie...

Koleżanka mi najpierw przyniosła do pracy spróbować a te pomidory były pyyysioloooo .. Takie słodziutkie no i jak je tak potem chwaliłam , to mi przyniosła nasionka nie wiedziałam ,że ich tyyyyle wykiełkuje .. Ale potem bedę się martwić albo rozdawać
Bogusiu .. Jesze raz bardzo , bardzo dziękuje za pomoc
gierczusia 16:41, 22 mar 2015

Bea napisał(a)
Jak nasiona z mojej koperty to na bank werbena

A i owszem Beatko z Twojej koperty .. Trzymam kciuki ,żeby to jednak werbena była
Ps. Pasztet wczoraj robiłam według Twojego przepisu pychhhhaaa dziękujemy