Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 12:34, 29 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Elu co ja czytam, że masz spadek formy? Potrzebujesz przytulaska czy dwa?

Trziiiiiii jak niccccc dasz radę Madziu ??
gierczusia 12:35, 29 lip 2016

JulkAd napisał(a)

Nie fiem dlaczego, ale mój eM na takie elementy "wosiuna" mówi?

Padłam kompletnie nie znam tego słowa...Juleczka...tłumacz
AsiaK_Z 12:36, 29 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Nooo właśnie...a wożenie resztek warzyw z soba to raczej bez sensu, co nie ???

A u mnie wiecznie wrzucamy...zimą zadeptujemy zmarzniętą trawę, a tam kompstu jak na lekarstwo i jeszcze nie wiem , czy tam opuchlaków nie ma
Bo akurat koło kompostownika mam opuchlakowe apogeum....zbieg okoliczności ??? Hmmmmmm
Buziole Asiu jak tam wakacje lecą ?!

Od wczoraj na RODosie "siedzi" instalator, dziś kończy. Teraz będą prace, które będzie już widać i będą miłe dla oka
Wczoraj wkopałam różę, a wykopałam "coś" co mi się nie podobało. Teraz mam lenia
gierczusia 12:37, 29 lip 2016

Kasik napisał(a)
Śliczny jest ten Twój "obcy element" Szkoda, że nie wiemy co z niego wylezie

Czytałam że čma alee...czy ja fiemmm ?? ze mnie taki ekspert jak z koziej doooopy rajzentasza ale tak czy siak..fajny gad, co nie ?? nawet fo pokilałam po tych włochach
gierczusia 12:40, 29 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Od wczoraj na RODosie "siedzi" instalator, dziś kończy. Teraz będą prace, które będzie już widać i będą miłe dla oka
Wczoraj wkopałam różę, a wykopałam "coś" co mi się nie podobało. Teraz mam lenia

Aaa...instalotor ma wywczasy na RODosie...noo paczzz, taki to pożyje
Ja lenia mam średnio co drugi dzień, dwa dni teraz miałam kompletnie wolną chatę , zwalczyłam cały tom Bondy,bo ją uwielbiam...a na obiad siem wcisnęłam do Teściowej moja teściowa to skarb serio i nie taki ,żeby go tylko w ogródku zakopać

A jak już Teój istalator zrobi, to od razu Ci siem zachce...zobaczysz
gierczusia 12:42, 29 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Śliczna ta nowa róza i zdjecia robaczków bardzo udane . Pozdrówka.

Ochhh Bogdziu dziękuję kompliment od Mistrza fotek zwierzaków małogabarytowych to naprawdę " coś"
gierczusia 12:49, 29 lip 2016

eda napisał(a)
Elcia halu jestem przelotem co tam u Ciebie wyjechana jesteś czy leżysz na leżaczku? zaraz zerknę wstecz może obrazki jakowe znajdę widzę robaczki kosmate takie to chyba w korze drzew majstrują u mnie coś podobnego maszerowało ...Bardzo ciekawe.....nie miałam pojęcia że chwastnica to trawa ja mam ją sporadycznie i tato mi zaznaczył ( bo ona rośnie na wolnych miejscach ) córka zaraz ją wykopuj bo jak się rozsieje to masakra no i prawda jak tak czytam u Ciebie

buziolki

Edziuuu jak fajnie Cię widzieć
Leżeč , to czasem leżę , ale we własnym ogródku..nie wiem , czy uda mi się gdziekowlwiek wyjechać , bo u mego chłopa permanentna jazda w robocie
A te kosmate mówisz w korze drzew ??? Hmmmm..muszę się dokształcić , jak nic

Chwastnica potrafi zniszczyć trawnik jak się człek nie zorientuje , dlatego to wrzuciłam , bo mu się potem denerwujemy ,że mamy brzydkie trawniki u mnie wlzała w trawnik i niestety nie w wolne miejsca ... to znaczy...teraz już są wolne

Buzioki gorące
gierczusia 12:55, 29 lip 2016

Milka napisał(a)
Elu, no ja mam tej chwaśnicy od groma, walczę i dziury sa w trawniku....
bardzo pokazowy instruktaz u ciebie

....śliczna ta nowa róża
kot groźnie jednak patrzy, bojam się
a moja Misia dostała nauczkę od ropuchy, latała, szczekała, złapała zębami a ta jej sru jadem, ale się pieniła, kichała, okropnie to wyglądało, ale przeżyła...teraz omija z daleka, ale za jeża się łapie buziole

U Ciebie też chwastnica ... Ooooojjjj..to paskudnie najgorsze te dziury w trawniku, prawda ?
Kota się nie bojaj, on tylko ma taki groźny wzrok, ale tak naprawdę jest uroczy u mnie cała rodzinka bez względu na wiek jest nim zauroczona musisz kiedyś przekonać się osobiście

Co do ropuchy..kompletnie nie miałam pojęcia,że one mają jad...normalnie szok...u mnie wprawdzie żabopodobnych niet , ale dobrze wiedziecć , bo nigdy ńic nie wiadomo i to aż tak ,że Psiura się pochrowała ???.. niesamowite ??
Ale jak się można zabrać za jeża ?? przeca to kłujące jest

Buuuuziole
gierczusia 12:58, 29 lip 2016

Milka napisał(a)

Uwielbiam Twój humor
Ślimaków mam coraz mniej, ale walka trwa nieustannie
Dzięki Elu, chyba wole ślimaki łatwiej na nie zapolować

Dziękuję Irciu za takie miłe słowa ..ślimaki..ja fiemmmm...nożyczki i te sprawy
Bleee, nie znoszę a z nimi walka jak z wiatrakami , albo z opuchlakami
gierczusia 13:07, 29 lip 2016

Dość gadania parę ujęć z mikro ogrodu