Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Ewa777 19:37, 01 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Echhhh, chwastnica dużo masz ?? wyrywasz, czy jak ???
Z opuchlakami walka na śmierć i życie: owadofos, mospilan, teraz będzie wrotycz a jesienią larvanem ...iiii...zobaczymy kto górą

Jak na razie nie używałam chemii na opuchlaki. Ale chyba czas zacząć tę walkę.
Powiedz, kiedy używa się Owadofosa (nie wiem, czy znajdę go gdziekolwiek w sklepach, bo jak szukam w internecie, to nigdzie nie ma) ewentualnie Dursbana? Mospilan też? Nie wiedziałam.
Danusia w artykule o opuchlakach wymieniła:
Pyrinex Extra 480 EC, Dursban 480 EC, Pyrifos Gold 480 EC, Owadofos Extra 480 EC, Jetban 480 EC, Golden Pyrifos 480 EC, Calypso, Apacz, Fastac 100 E.
gierczusia 12:50, 02 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Jak na razie nie używałam chemii na opuchlaki. Ale chyba czas zacząć tę walkę.
Powiedz, kiedy używa się Owadofosa (nie wiem, czy znajdę go gdziekolwiek w sklepach, bo jak szukam w internecie, to nigdzie nie ma) ewentualnie Dursbana? Mospilan też? Nie wiedziałam.
Danusia w artykule o opuchlakach wymieniła:
Pyrinex Extra 480 EC, Dursban 480 EC, Pyrifos Gold 480 EC, Owadofos Extra 480 EC, Jetban 480 EC, Golden Pyrifos 480 EC, Calypso, Apacz, Fastac 100 E.

Ewciu mój owadofos kupiłam już dawno...butelka wielka , a te moje metry..sama wiesz...ale jedno Ci powiem... Skuteczność owadofosu w porównaniu z mospilanem jest marna...po jednej mospilanowej akcji młode liście rodków były całkiem w porzo ,a po owadofosie nie można tego powiedzieć..poza tym..oawdofos śmierdzi niemożebnie

Ja już wlanełam owadofos, mospilan , teraz szykuję się na wrotycz, tylko jedyne plastikowe wiadro akurat mi strzeliło
A jesienią... Larvanem...
Mospilan polecił mi pan od kulasa

Ściskam
gierczusia 22:19, 02 sie 2016

JulkAd napisał(a)

Kiedy i on nie wie skąd ta nazwa...twierdzi, że jego babcia tak mawiała

....aaaaa.... To Pani Babcia może być w klubie razem z moim synkiem Klubie Znakomitych Słowotwórców .... opowiem Ci... Nie używam grzebienia wcale, wszytsko na osobistej głowie robiė po prostu paluchami...mojemu młodemu też tak robiłam któregoś razu przyszedł do babci..miał ...jakieś 4-5 latek..zobaczył grzebień i bardzo chciał go użyć ale nie wiedział jak się to ustrojstwo nazywa.. Więc wali : babciu....czy ja się mogę....pogrzebieniować ??

Nooo i taaakkk
Buziole Julciu
U mnie pogoda jak lato z radiem , albo upał iście mudziński , albo leje i zimno...echhhh...jak znam życie prawdziwe lato zacznie się jak wrócę do roboty
gierczusia 22:28, 02 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Hej Elu...tak sobie wpadłam w odwiedziny-u mnie deszczowo i w końcu trochu ogarnęłam roboty gabionowo-ziemne. Au Ciebie taaakie mądre wykresy

Kasiuuu miło ,że zaglądasz
Żadne tam mądre wykresy..tyylkooo, ja trochę chiba daltonistą po chopsku jezdem mam łokropaśny kłopot z kolorami...miałam nadzieję ,że mi to koło barw pomoże..wprawdzie aplikacja do rysowania po fotce akurat mi padła, ale mam nadzieję że widać co następuje:.. jakiś bordo akcent , jakaś różowa róża i trawka carex elata..ale czy mi to wyjdzie kolorystycznie , to za diabła pojęcia ni mom
Bea 08:54, 03 sie 2016

Jestem i żyję chociaż ciężko i kiepsko.
Cóż jakoś może dociągnę. Nawet wybuchy mnie sztresują i latanka trochę było
w koło chałupy chociaż u mnie to tylko połowicznie.

Macham i buziam Wam

Pana kota poszę pozdrowić również.
gierczusia 10:15, 03 sie 2016

Bea napisał(a)
Jestem i żyję chociaż ciężko i kiepsko.
Cóż jakoś może dociągnę. Nawet wybuchy mnie sztresują i latanka trochę było
w koło chałupy chociaż u mnie to tylko połowicznie.

Macham i buziam Wam

Pana kota poszę pozdrowić również.

Uffff bardzo się ucieszyłam na tego posta ..bbbaardzo
Pan kot pomiziany, my odmachujemy i trzymamy za Was kciuki ,żeby dobrze było
Ściskam mooocno wybuchy daleko póki co , więc siem nie martw....
gierczusia 10:25, 03 sie 2016

A co tam w mikro ogrodzie ??
Dziś był u mnie na śniadaniu fruczak gołąbek nisamowita ćma..podobna do kolibra...i zamiast fruwać nocą , to on woli o świcie lub zmierzchu dziś musiał być baaardzo głodny nawet mną się zbytnio nie przejmował wcinał sobie całkiem spokojnie wiciokrzew to jego stołówka

anabuko1 10:55, 03 sie 2016

Piękny wiciokrzew
mój był nijaki i wywaliłam go.W to miejsce posadziłam clemka i rośnie lepiej
AsiaK_Z 11:34, 03 sie 2016

Elu, ale potfoooor do Ciebie na śniadanie wleciał
jazzy 11:40, 03 sie 2016

Hehe, fajny gość ten gołąbek U mnie przy werbenie urzęduje

Moi rodzice mają wiciokrzew, ale już dawno kwitł, chyba w maju jakoś.