Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 08:46, 06 cze 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ela, akcja dywanowa swietna, choc mnie oba wzory pasowały ten marokański to sama bym gdzieś chciała, bo zaczął mi się podobac sam motyw zanim jeszcze stał się modny

Lotos jest wymiatacz! Pędzi jak szalony, trzymam za niego kciuki!

Wiesz co... mam kompost, tez w worku kupiłam (innego nie mam skladowac.. kusi mnie wstawienie kompostownika.. ale! Nie mam jeszcze wybranej formy Ani oleju w sprayu

Sama miałam niezły ubaw z tymi dywanami serio i to po części właśnie dlatego ,że marokański podoba mi się bardziej ale naprawdę mi nie pasował..jest intensywny..szkoda , ale no cooooo
Lotos ma już 4 liście walczę z czasem ,żeby wykończyć kastrę a mam jaja z izolacjà narazie daje radę z słoiku
Jeśli mogę coś doradzić w kwestii kompostownika w małej przestrzeni..daruj sobie...( choć wybór należy do Ciebie ) trudno go ukryć, z kompostem jest ciężko..nie ma jak przerzucać..długo trzeba czekać..po wielokrotnej walce wewnętrznej właśnie kompostownik wywaliłam i bardzo się z tego cieszę
Jak dużej formy potrzebujesz ?? Może coś podopowiem
Szkoda się rujnowac na olej w sprayu..wylejesz troszkę na dno formy takiego zwykłego kujawskiego i rozetrzesz ręcznikiem papierowym
Ottt..tadammm.
Buziol
gierczusia 08:50, 06 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Ela, a Ty te poduchy z kanapy na tarasie to zdejmujesz?
Bo mam tez taras nie zadaszony i się zastanawiam jak to rozwiązać?

Noo chowam do garażu..mam blisko ale myślę nad zakupem skrzyni sasiad ma poduchy z kodury i nie musi chować..ale..one z kolei sà mało przyjemne dla ciałka a wybór należy do Ciebie
sylwia_slomc... 09:49, 06 cze 2017

Widzę , że z lotosem Ci się udało
gierczusia 09:52, 06 cze 2017

I mała relacja z mikro ogrodu
Moje donice giardina a w drugiej mikro perovskia ( a co ) żurawka i tojeść aurea..do tego turzyca złota..katastrofa - ale to była pomyłka sprzedawcy więc jest gratis i dzięki Bogu bo się do niczego nie nadaje nie ma to jak stipa

A obok nowy nabytek , po rozwaleniu kompostownika..utworzyły się ..nowe možliwości rabatowe tak więc świeżynka szałwia marcus , carex elata aurea i leonadro da vinci

Leonardo w zbliżeniu

A to giardina no wiecie..już trzecia

I rzut oka na ogród zza wiciokrzewu obecnej gwiazdy ogrodu

Buziole dla Was i dobrego dnia

gierczusia 10:00, 06 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę , że z lotosem Ci się udało

Uhhuuummm mm cieszę się baaaardzo
sylwia_slomc... 10:04, 06 cze 2017

i już różyczki kwitną
gierczusia 10:08, 06 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
i już różyczki kwitną

Noooo choć to kapryśnice straszliwe to jednak baardzo je lubiem
Monia81 10:08, 06 cze 2017

Elu a jak tam wiciokrzew u Ciebie, bo czytałam u niektórych, że go lubi łapać choróbsko, mączniak

Widoki z mikro urocze
gierczusia 10:12, 06 cze 2017

Monia81 napisał(a)
Elu a jak tam wiciokrzew u Ciebie, bo czytałam u niektórych, że go lubi łapać choróbsko, mączniak

Widoki z mikro urocze

U mnie wicek nawet grzeczny czasem mszyca , czasem jakieś szpetne czarne plamy..ale jak coś widzę to pryskam od razu i wicek cieszy moje oczy od teraz aż do mrozu..kwitnie nieprzerwanie oczywiście..usuwam przekwitłe kwiatostany..to podstawa
Mikro ogród dziękuje za komplimenta
AsiaK_Z 10:38, 06 cze 2017

Eluś, mikro jest miodzio Tojeść od Ciebie pięknie zadarnia u mnie