przy pozwoleniu na budowę nie muszą zawiadamiać sąsiadów
co innego warunki zabudowy
ale skoro był plan miejscowy, to odrazu o pozwolenie na budowę wystąpili
Hej hej,
wspolczuje budowy..
u nas w nablizszym czasie tez bedzie non stop ( wolne dzialki dookola i budowa obwodnicy warszawy od strony wschodniej) dlatego wlasnie sadze te zywoploty i zbieram kasy na drewniane panele..zeby jak najbardziej sie dookoła osłonić..
wzbraniałam sie przed tujami, ale chyba jednak zrobie jakis szpaler,żeby było szybciej..
bold text
Sama już nie wiem, bo u nas jak po sąsiedzku mieli zamiar budować, to wszystkim właścicielom sąsiadujących działek wysyłali zawiadomienia. Muszą tak robić żeby była możliwość odwołania się od decyzji.
My dostalismy dwukrotnie - pierwsze to zawiadomienie o złożeniu wniosku o PNB a drugie, jak już to PNB dostali.
może zachodziły inne przesłanki
ja dostałam zawiadomienie o PNB jak sąsiad zaplanował wywiercenie studni, bo wtedy nie mogłabym sobie zrobić ekologicznej oczyszczalni ścieków (wymagane odległości)
czyli planowana inwestycja wprowadzała ograniczenia w zagospodarowaniu mojej działki
inaczej nikt by mnie nie zawiadomił
Nie zapominajmy kto uchwala plany miejscowe: osoby przez nas wybierane - zwani potocznie radnymi. Tak dla porządku dodam.
Jest to problem wielki w Polsce, z którym żadna aglomeracja, gmina sobie nie radzi.
Bałagan architektoniczny i przestrzenny.
Ubolewam nad tym. Ale proces raczej nieodwracalny. Nikt nie szanuje przestrzeni i nie umie definiować przestrzeni publicznej.
Kasiu, nie pocieszyłam Cię. Ale miałam zamiar, niestety, sama siebie też nie umiem pocieszyć. Bo skala problemu to nie tylko Wrocław i jego podmiejskie osiedla we wsiach historycznych i na polach rzepaku i kukurydzy, na ziemiach 2 klasy. Jest gorzej. Można się zasłonić ale przestrzeń do życia się kurczy i to nie dlatego, że mamy demografię jak w Chinach ... .
Kasiu, przykre wieści z tą budową
Jeśli to budowa nie wykraczająca swoją uciążliwością poza granice nieruchomości, to sąsiadów nie zawiadamia się o wydaniu pozwolenia na budowę.
Tez mam taki kocioł, ale nie znalazłam dla niego zastosowania
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.