Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 12:12, 05 kwi 2016

Zdjęcia z zeszłego weekendu
Wertykulacja + małe kanciki- zrobione. Czekam na deszcz by ruszyć z nawozem na trawnik.
Do nowego sprzętu (wertykulatora) trudno było się dopchać, wszyscy chcieli spróbować
Morwa biała przesadzona w pobliże ławki ( spadające owoce biorę na siebie). Na jej miejsce w kulkowo bylinowej przyszedł stożek bukszpanowy.

Z lawendy wystają wielkie liście czosnków

kasia_w 12:16, 05 kwi 2016

Przesadzanie kwitnących tulipanów wraz z cebulami zakończyło się sukcesem. Musiałam im to niestety zrobić, ale żyją do dziś i już wstały.

Marzenkowe bergenie chcą kwitnąć. A kysz opuchlaki !

Pieris piękny przez cały rok, teraz obsypany kwieciem

jakimś cudem ten tulipan przewędrował na drugi koniec ogrodu, jego bracia są zupełnie gdzie indziej. czyżbym miała jakieś uprzejme nornice, które nie zjadają, ale przenoszą cebule?

kasia_w 12:20, 05 kwi 2016

i parę kwiatków. Te fioletowe kwiatuszki-cebulki wsadziłam jesienią i zapomniałam, jak się nazywały...

ławeczka nam służy, nie powiem...Jak pojawią się liście na morwie, to drzewko trochę osłoni "zakręt" i ogródek stanie się ciut bardziej tajemniczy- nie będzie widać całości...

anna_t 12:28, 05 kwi 2016

o właśnie taka tajemniczość w ogrodzie mi sie podoba
Dominika11 12:31, 05 kwi 2016

ależ slicznie jest już w końcu ta upragniona wiosna

widzę, że piekny rudziaczek interesuje się też ogrodem
Mixtoorka 12:42, 05 kwi 2016

Ale masz fajnego kocia ogródeczek też bardzo mi się podoba.I ta tajemniczość i porządeczek
UlaB 12:49, 05 kwi 2016

Podglądam co się u Ciebie dzieje - mamy chyba podobny areał i plan działki. Tylko strefa USDA inna i kierunki świata zdaje się tez, ale to nic. Podobają mi sie Twoje zmiany
To male to chyba nie anemonki ani zawilce? Śliczne są - mam nadzieje, że ktoś podpowie co to.
kasia_w 12:54, 05 kwi 2016

Ula, witaj u mnie, już wiem. To są zawilce greckie. Wiedziałam że greckie, ale Ty podpowiedziałaś mi zawilce, dzięki
lorka 13:53, 05 kwi 2016

Co raz piękniej u ciebie! a wiosna już u was na calego..zazdroszcze normalnie u nas pewnie za 2 tyg eh..
UlaB 14:14, 05 kwi 2016

lorka napisał(a)
Co raz piękniej u ciebie! a wiosna już u was na calego..zazdroszcze normalnie u nas pewnie za 2 tyg eh..

to u mnie za 3
a powaznie narcyzy TetaTet kwitną u mnie wiec niemozliwe zeby w okolicach Wawy było tak zle

zawilce greckie - dobra, to korzystając z chwili przerwy ide czytac czy one u mnie dadzą radę