Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 10:47, 07 sie 2016

Pergola będzie dopiero we wrześniu.Jakieś kłopoty z drewnem ma to być jakiś super modrzew z cięcia krzyzowego, cokolwiek to znaczy...
Anda 17:24, 07 sie 2016

Róża piękna, tylko nie wiem, czy ten obelisk nie będzie na nią za mały.
Myślę, że na super modrzew warto poczekać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasia_w 13:09, 08 sie 2016

Tak mówisz?, że za mały. Będę polować wiosną na podobny obelisk większy, ale tylko w jednym sklepie są...może się uda
lindsay80 16:12, 08 sie 2016

Kasia, niezła akcja na przedpłociu! Ta włóknina to chyba jedyne dobre rozwiązanie, po sąsiedzku mam przedpłocie ktore mimo regularnego koszenia chwastów ciągle wygląda daremnie.
Ja bym jeszcze pod włókninę (o ile nie jest jeszcze przytwierdzona) sypnęła cienką warstwę trawy, poczekała aż przeschnie i wtedy zamocowała tą włókninę ostatecznie.

Gęsto macie sąsiedztwo utkane, na szczęście ten piękny ogródek, który stworzyliście może być takim oddechem w tej plątaninie domków i bloków.

Mam pytanko o blat na stole, czy robiliście, czy był taki gotowy kupiony, wiesz jakie to drewno?
kasia_w 16:21, 08 sie 2016

Włóknina na razie sobie będzie leżała,tak, jak jest. Już jej nie odmontujemy, bo ciężko było wbijać i chłop mi się wkurzy, jak jeszcze raz nazat będę chciała to samo robić. Na razie kazał mi domówić róż na przedpłocie (!) Zamówiłam jeszcze 3 a on, że za mało, z 5 by się przydało

Blat jest kupiony, z resztą cały stół. To jest akacja, ale ma już kilka lat i była na różne sposoby konserwowana.
lindsay80 16:26, 08 sie 2016

kasia_w napisał(a)
Włóknina na razie sobie będzie leżała,tak, jak jest. Już jej nie odmontujemy, bo ciężko było wbijać i chłop mi się wkurzy, jak jeszcze raz nazat będę chciała to samo robić. Na razie kazał mi domówić róż na przedpłocie (!) Zamówiłam jeszcze 3 a on, że za mało, z 5 by się przydało

Blat jest kupiony, z resztą cały stół. To jest akacja, ale ma już kilka lat i była na różne sposoby konserwowana.

dziękuję za info odnośnie blatu.

No skoro już przypięta to musi tak zostać, ważne, że przed jej położeniem wzystkie chwasty wyrwaliście.
Ja bym robiła tak jak piszesz, czyli przysypywałabym dalej całość skoszoną trawą.

EM robi postępy, ale fajnie z tymi różami i ten bordowy berberys też tam mi się podoba.
Juzia 16:26, 08 sie 2016

Skąd wziąć takiego chłopa co róże każe kupować?????
kasia_w 16:29, 08 sie 2016

Juzia napisał(a)
Skąd wziąć takiego chłopa co róże każe kupować?????

O nie, on taki od nowości nie był

Się porobiło, mówię Wam Marzenka kiedyś ostrzegała przed ewolucją eMów
Juzia 16:36, 08 sie 2016

kasia_w napisał(a)

O nie, on taki od nowości nie był

Się porobiło, mówię Wam Marzenka kiedyś ostrzegała przed ewolucją eMów

Mój też trochę ewoluował....ale żeby aż tak?!?!?!

Gardener27 12:00, 09 sie 2016

Z tym przedpłociem nie macie lekko Tak źle i tak niedobrze jak czytam ale chyba wybraliście najlepsze rozwiązanie
Fajne meble stanęły na tarasie Myślałem że będzie teak ale wiem ile to drewno kosztuje
Ogród bardzo ładnie się prezentuje i jest spójny pod względem nasadzeń i dodatków
Kasiu te Twoje Hakuro Cię nie denerwują ? Trzeba je ciągle ciąć a te i tak rosną jak szalone Ja pozbyłem się prawie wszystkich, ostała mi się tylko jedna wierzba