Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 22:38, 03 sie 2016

Dorota123 napisał(a)
Rabatki masz śliczne, ale rzeczywiście duże domy w sąsiedztwie to niezbyt atrakcyjne widoki.

Pozostaje patrzeć w dół
UlaB 23:16, 03 sie 2016

Kasia, nie w dół a po swoich pięknych rabatach Drzewa Ci urosna ani sie obejrzysz i bedzie ok.

kasia_w napisał(a)

Hej Ula, fajnie że wpadasz, niefajnie, że masz tłok wokół domu, jak ja
Wejście jest od południa

a nie, akurat az tak duzego tłoku nie ma - drugie pół blizniaka, z drugiej strony drugi (ok, tu blisko, ale da sie życ - żywopłoty poszły w góre i jest git). Ostatni sąsiad w większej neico odległości i za ściana drzew Chodziło mi raczej o układ domu, chociaz wejscie mam od wschodu, a od południa sąsiedzi Z tego raczej powodu podpatruje Twoje poczynania, bo mamy podobną przestrzeń (chyba). Chociaż mam juz taki busz ze raczej niewiele dam rade tu wcisnąć - chyba ze jakis armagedon bym zrobiła I tak wiecznie zmieniam, przesadzam, dosadzam, oddaję

Ceny działek ktore podajesz mnie zaskoczyły. Daleko masz do granic administracyjnych Wrocławia?
kasia_w 13:55, 04 sie 2016

jakieś 500 m do tablicy Wrocław i miejskiego (nie podmiejskiego) autobusu.
I to tutaj lubię
kasia_w 14:03, 04 sie 2016

wiem, wiem, nie wypada się na O chwalić położeniem szmaty, ale jestem dumna z ultra akcji wczoraj wieczorem. Chwasty wyrwane, te zaraz przy drodze wyrwane ile się da, reszta wytrute (niestety). Włóknina tutaj byłaby stale rozjeżdżana.
Roboty było dla 2 osób na kilka godzin,do nocy aż praktycznie komary nas nie zjadały.

dziś szybka( i nieostra)relacja akcji przedpłocie, z prezentacją sąsiedztwa w całej krasie przy okazji

Tutaj zdjęcia z kwietnia 2016- po posadzeniu róż Therese Bugnet z gołym korzeniem

Tak wyglądało w maju 2016

tak przedwczoraj

A tak dziś

Szmatę chyba będę zarzucać skoszoną trawą, tak jak ściółkuję róże. Nieelegancko, ale jeśli dam korę, to kora cała spłynie na drogę, tam jest spadek.Jeśli dam kamyki to znikną podczas robienia drogi.

Z jakiegoś nieznanego mi powodu eM nie może się rozstać z górą piachu zgromadzoną pod płotem...

ren133 14:04, 04 sie 2016

kasia_w napisał(a)

Mam rutewkę białą i w słońcu i w cieniu. W słońcu 2razy większa.

Aaa widzisz
Gruszka_na_w... 14:41, 04 sie 2016

kasia_w napisał(a)
oraz przedpłocie w formie prawdziwej

Poradzcie mi proszę co mam zrobić z tym pasem chwastów przed różami. Krążą plotki, że od dawna zapowiadana droga ma być robiona w przyszłym roku. W tym sezonie na pewno kończyć przedpłocia nie będę, bo nie chcę strat budowlanych. Nie wiem nawet czy moje róże przetrwają, jakby co przykuję się do płota w ich obronie

Na kartony można wrzucać skoszoną trawę. Za każdym razem po parę cm, żeby nie gniła. Kartony nie będą się tak rzucały w oczy.

Edit: Jesteś szybsza niż struś pędziwiatr. Dopiero były rozważania, a tu już wszystko zrobione. Moja porada już nieaktualna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kasia_w 14:45, 04 sie 2016

kartony to ja już miałam
Wyglądały okropnie, wiecznie się rozłaziły, właśnie je zdjęliśmy
Wiem że to sensu ogrodniczego nie ma rzucanie trawy na włókninę. Po prostu byłaby ukryta i całość wyglądałaby tak samo- pod różami i przed różami
kasia_w 14:46, 04 sie 2016

hehe ano tak, jestem szybka. Niektórzy nazywają to inaczej
UlaB 16:43, 04 sie 2016

Mysle, ze ta szmata na przedpłociu to nie jest zły wybór.

kasia_w napisał(a)
jakieś 500 m do tablicy Wrocław i miejskiego (nie podmiejskiego) autobusu.
I to tutaj lubię

hm, to jestem w lekkim szoku, bo wyglada na to, ze na biednym teoretycznie północnym-wschodzie jest drożej Przynajmniej na ile znam ceny w mojej okolicy po obu stronach tablicy. My mieszkamy w granicach miasta (do tablicy mamy jeszcze jakieś 2,5-3 km) i dlatego tez mamy mały teren - coś za coś, chociaz i obok mnie nadal można kupic duze działki - niestety za cenę duzego mieszkania Tak jak Ty mam autobus miejski (nawet kilka), z którego i tak rzadko kiedy korzystam ale starsza latorośl juz zaczęła. Jeszcze kilka lat wożenia młodszego, ale dostrzegam juz perpektywę ich samodzielnosci i naszej wolności Ale liczy sie tez cała reszta - od sklepów, ryneczków w zasięgu spacerku, pełnego wyboru szkół w mieście i zajęc dodatkowych, przez place zabaw, bliskośc znajomych, szybki dojazd do pracy, po pełną infrastrukturę na działce z kanalizacją deszczową łącznie. Miasto i tyle. Teraz nie wyobrazamy sobie siebie poza miastem, ale z wiekiem niewykluczone ze ruszymy sie gdzieś nieco dalej, kto wie.
kasia_w 17:03, 04 sie 2016

Działka 9 ar za moim płotem poszla za 180 tyś.Niestety

A dróg w miejscowości prawie nie ma Polski luksus