Oj, poświętowałam. Ale ja tak lubię. Bardzo. Tylko nie często mam możliwość buszować w ogrodzie od świtu do zmierzchu. A to efekt 2 dni, nie jednago. Przeceniasz moje możliwości.
Jedyną "izolacją" jest agrotkanina, chociaż nie była robiona z myślą o izolacji. Te bele mają 8 cm grubości, także nieprędko wilgoć je załatwi. Celowo nie robiłam folii kubełkowej.
Wyszło świetnie! Podziwiam zapał i samozaparcie w tworzeniu warzywnika Teraz tylko sianie i sadzenie, ale to już przyjemność
Ja mam jeszcze dwie do obsadzenia. Ale to jakoś za tydzień
Pytanie mam - czemu zdecydowałaś się na wysokość jednej deski? Pamiętam, że już tak nie chciałaś, albo coś pokręciłam
Ta belka ma 18 cm szerokości - więcej niż te moje sotychczasowe tymczasówki. Do tego 3 skrzynie przy malinach są głębsze - są postawione na cegłach na spadku i dużo więcej ziemi w nie weszło. Poza tym ograniczała mnie ilość kompostu. Jak bym zrobiła wyższe to bym się musiała wyprztykać z całego zapasu, a sezon dopiero się zaczyna. Może w przyszłym sezonie je nadbuduję. Na razie muszę się skupić nad wykończeniem tego co jest.