Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

Sebek 20:03, 01 maj 2016

Święto pracy na całego! Ale efekt cudowny, jak na jeden dzień ooooogrom prac wykonałas!
MAD 20:10, 01 maj 2016

Sebek napisał(a)
Święto pracy na całego! Ale efekt cudowny, jak na jeden dzień ooooogrom prac wykonałas!

Oj, poświętowałam. Ale ja tak lubię. Bardzo. Tylko nie często mam możliwość buszować w ogrodzie od świtu do zmierzchu. A to efekt 2 dni, nie jednago. Przeceniasz moje możliwości.
jolanka 20:22, 01 maj 2016

Nie izolujesz boków belki? Ziemia ma dotykać do nich?
MAD 20:29, 01 maj 2016

jolanka napisał(a)
Nie izolujesz boków belki? Ziemia ma dotykać do nich?

Jedyną "izolacją" jest agrotkanina, chociaż nie była robiona z myślą o izolacji. Te bele mają 8 cm grubości, także nieprędko wilgoć je załatwi. Celowo nie robiłam folii kubełkowej.
jazzy 20:31, 01 maj 2016

Wyszło świetnie! Podziwiam zapał i samozaparcie w tworzeniu warzywnika Teraz tylko sianie i sadzenie, ale to już przyjemność
Ja mam jeszcze dwie do obsadzenia. Ale to jakoś za tydzień
Pytanie mam - czemu zdecydowałaś się na wysokość jednej deski? Pamiętam, że już tak nie chciałaś, albo coś pokręciłam
iwka 20:31, 01 maj 2016

jak ładnie to wygląda napracowałaś się ale jak coś cieszy to szybko zapominasz o bólu ja jeszcze dwa dni wolnego
MAD 20:37, 01 maj 2016

jazzy napisał(a)
Wyszło świetnie! Podziwiam zapał i samozaparcie w tworzeniu warzywnika Teraz tylko sianie i sadzenie, ale to już przyjemność
Ja mam jeszcze dwie do obsadzenia. Ale to jakoś za tydzień
Pytanie mam - czemu zdecydowałaś się na wysokość jednej deski? Pamiętam, że już tak nie chciałaś, albo coś pokręciłam

Ta belka ma 18 cm szerokości - więcej niż te moje sotychczasowe tymczasówki. Do tego 3 skrzynie przy malinach są głębsze - są postawione na cegłach na spadku i dużo więcej ziemi w nie weszło. Poza tym ograniczała mnie ilość kompostu. Jak bym zrobiła wyższe to bym się musiała wyprztykać z całego zapasu, a sezon dopiero się zaczyna. Może w przyszłym sezonie je nadbuduję. Na razie muszę się skupić nad wykończeniem tego co jest.
MAD 20:39, 01 maj 2016

iwka napisał(a)
jak ładnie to wygląda napracowałaś się ale jak coś cieszy to szybko zapominasz o bólu ja jeszcze dwa dni wolnego

Ale szans nie ma żebym do jutra rana zapomniała? Dopiero jutro poczuję to całodzienne zasuwanie z taczką...
jazzy 20:42, 01 maj 2016

Ja do swoich nie dałam kompostu wcale Pewnie plony będą marne...
Masz już plan co posiać w jakiej kombinacji?
leon60 20:43, 01 maj 2016

kupa roboty ale efekt świetny brawo!