Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

MAD 14:21, 06 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Brzozy byłyby fajne, ale też chyba grujeczniki. Delikatne a jesienią byłyby kolor

Brzozy chyba widziałam u Szymanowskich ale lepiej najpierw zadzwon.

Kombinuję gdzie upchnąć grujeczniki i tak sobie myślę, że gdzieś w pobliżu zakątka leśnego by mi pasowały...
MAD 14:22, 06 kwi 2017

AngelikaX napisał(a)
Też jestem za brzozami - ja mam doorenbosy i uwielbiam je

Tez te Twoje uwielbiam. Cały Twój ogród jest do schrupania. Ile lat rosną u Ciebie te brzozy? Duże kupowałaś?
MAD 14:24, 06 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ojjj... no to mam kolejny wątek do śledzenia trafiłam tu, bo po pierwsze masz tak wdzięczny avatarek, no przecudny!
Po drugie okolice Wwy, czyli tez mi bliskie

A po trzecie to juz sam wątek zapowiada się super, choc na razie widzialam tylko kilka stron, a na nich wspanialosci rozne widziałam

Witam właścicielkę kawałka trawnika. Miło, że do mnie wpadłaś.
MAD 14:26, 06 kwi 2017

Kawa napisał(a)
Madziu
dołączam do podglądaczy
piękny masz ogród, i teren na ogród też
kaczki boskie
lawendowa, była gumballowa (szkoda) i reszta mniamniuśne

macham

Hejka! Witaj i dzięki za miłe słowa.

Wygląda na to, że postawiłam już krzyżyk na Gumballach. Ale się zdziwię jak one jednak dadzą radę.
makadamia 14:42, 06 kwi 2017

Widzę że po kolei znajome się ujawniają, więc i ja nie będę siedziała cicho.

Piękną masz działkę.

W kwestii drzewa: podoba mi się pomysł z "wciągnięciem sąsiedztwa" poprzez posadzenie brzóz.
Ale jeśli nie jesteś przekonana, to może platan alphen globe?
Albo ewentualnie graby?

One mają chyba taki dość mocny, zielony kolor, to by się na tle tych jasnych brzóz wybijały.
AngelikaX 14:58, 06 kwi 2017

MAD napisał(a)

Tez te Twoje uwielbiam. Cały Twój ogród jest do schrupania. Ile lat rosną u Ciebie te brzozy? Duże kupowałaś?

Ojej dzięki moje mają 3 lata - kupiłam ok.5m ale dośc cienkie badylki, co roku cieliśmy górę, aby zagęścić korony no i pnie przez te 3 lata sporo przybrały na objętości
anka_ 19:05, 06 kwi 2017

Kasya napisał(a)

klon...z rozmachem
https://pl.pinterest.com/pin/74098356348178632/
wspaniała propozycja. Pięknie by się prezentował w jesiennych szatach na tle żółto przebarwionych brzóz sąsiada.
Albo strzępiastokory- cudny cały rok https://pl.pinterest.com/pin/496381190158074243/
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
MAD 08:19, 07 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Widzę że po kolei znajome się ujawniają, więc i ja nie będę siedziała cicho.

Piękną masz działkę.

W kwestii drzewa: podoba mi się pomysł z "wciągnięciem sąsiedztwa" poprzez posadzenie brzóz.
Ale jeśli nie jesteś przekonana, to może platan alphen globe?
Albo ewentualnie graby?

One mają chyba taki dość mocny, zielony kolor, to by się na tle tych jasnych brzóz wybijały.

Witaj! Fajnie mieć u siebie nowych gości.
Za platanami nie przepadam. Chociaż kiedyś zarzekałam się, ze u mnie róż nie będzie, więc nigdy nic nie wiadomo.

Graby odpadają ze względu na utrzymywanie się suchych liści do wiosny. W tym miejscu tego nie zdzierżę.
MAD 08:22, 07 kwi 2017

AngelikaX napisał(a)

Ojej dzięki moje mają 3 lata - kupiłam ok.5m ale dośc cienkie badylki, co roku cieliśmy górę, aby zagęścić korony no i pnie przez te 3 lata sporo przybrały na objętości

Dzięki za informację. To bryły korzeniowe pewnie miały potężne. Ja bym musiała je upchnąć pomiędzy kulki, więc chyba o 5 metrowych mogę pomarzyć.

Nic to. Myślę dalej. Wczoraj patyki wtykałam w rabatę i zastanawiałam się ile ewentualnie by mi tam weszło tych brzóz...
MAD 08:25, 07 kwi 2017

anka_ napisał(a)
wspaniała propozycja. Pięknie by się prezentował w jesiennych szatach na tle żółto przebarwionych brzóz sąsiada.
Albo strzępiastokory- cudny cały rok https://pl.pinterest.com/pin/496381190158074243/

Hej! Fajnie, że wpadłaś do mnie.

Klon ginnala, zwłaszcza w formie rozłożystej, leciwy i w jesiennej szacie straszliwie mi się podoba. Nawet fajnie by mógł się tam prezentować. Tylko wyczytałam właśnie, że puszcza odrosty korzeniowe, a to mi go dyskwalifikuje. Przynajmniej w tym miejscu. A szkoda.

Nad strzępiastokorym dumam.