Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 09:20, 29 lis 2016

Ewik napisał(a)
Zmiany super hakone mimo ze teraz już nie wygląda to właśnie ją dosadzę na murku.

Ewik, dzięki! Właśnie Asi pisałam, że oraliśmy tu jak woły, a na tych fotkach zupełnie tego nie widać Hakone jest cudowna, mam dużo i będę miała jeszcze więcej, także popieram Twój plan w 100%
m_gocha 10:24, 29 lis 2016

Super leśny klimacik w Twoim ogrodzie Zazdroszczę tych dużych drzew i tego naturalnego półcienia
UrsaMaior 10:43, 29 lis 2016

Gosia, te drzewa i cień to moja miłość i jednocześnie przekleństwo
Zana 10:51, 29 lis 2016

Moja Droga! Tylko ktoś, kto własnoręcznie pracuje w ogrodzie jest w stanie dostrzec i docenić ogrom pracy jaką wykonaliście. A że ja wiecznie ryję, to wiem jak to jest i to widzę i doceniam w pełni!.

Cały czas się zastanawiam nad tym, że Ty masz nasadzenia tak blisko starych brzóz i że Ci to wszystko tam rośnie. U mnie blisko takich brzóz to ciężko łopatę wbić. A mam taki plan co by między dwiema brzozami pod płotem szpaler hortensji dać i łamię sobie główkę one dadzą radę.
m_gocha 11:00, 29 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Gosia, te drzewa i cień to moja miłość i jednocześnie przekleństwo
Czyli max namiętności
UrsaMaior 11:01, 29 lis 2016

Anula, masz rację, to trzeba samemu przerobić... Pamiętam taki dzień, pracowaliśmy wtedy we trójkę od 7 rano do 18 czy 19. Na koniec rozejrzałam się po ogrodzie i przysięgam, że różnica nie była zauważalna. Trochę to demotywujące było

Co do brzóz,u mnie tak źle nie jest, choć faktycznie czasem trzeba jakiś tam korzeń wyciąć. Doświadczenie z roślinami mam póki co nieduże, ale ewidentnie gorzej rośnie blisko nich hakone (przesadziłam finalnie), a z kolei cisy nie wydają się cierpieć z powodu takiego towarzystwa. Mam wszędzie nawodnienie, zobaczymy czy to coś da.
Spróbuj z hortkami, ja mam taki szpaler bliziutko i też obserwuję co będzie.

Gosia, oj tak Jak nadejdą upały to możesz mi przypomnieć, że psioczyłam na cień hahah
anna_t 21:30, 29 lis 2016

Zana napisał(a)
Moja Droga! Tylko ktoś, kto własnoręcznie pracuje w ogrodzie jest w stanie dostrzec i docenić ogrom pracy jaką wykonaliście. A że ja wiecznie ryję, to wiem jak to jest i to widzę i doceniam w pełni!.

zgadzam sie w 100% z Anią, dokładnie to samo miałam Ci napisać po przeczytaniu Twojego komentarza do Asi.
na zdjęciach zadbany ogród wygląda pięknie ale tylko ktoś kto próbował taki stworzyć wie ile czasu i pracy to zajmuje... ja mam wrażenie że nigdy pewnego poziomu nie osiągnę ale Ty masz już naprawdę cudnie!
UrsaMaior 08:20, 30 lis 2016

Ania, dziękuję kochana! Cieszę się, że udało mi się w tym roku ogarnąć go na tyle, że wygląda porządnie - w sensie odchwaszczenia, dosiania trawy, ogarnięcia ogólnego. Sporo pracy jednak przede mną, głównie tył domu i cały lewy bok. Najgorszy ten tył, bo tam trzeba jeszcze kostkę położyć:/ Na razie mam tam klepisko, na które już patrzeć nie mogę.
lojalna_ 09:29, 30 lis 2016

Iza nadrobiłam i czuje niedosyt wizji ))))) Ty tez sie ciepło ubierz i zrelaksuj robiąc dla nas fotki )))))
UrsaMaior 09:54, 30 lis 2016

Haha Jola, wieje, poczekam aż przestanie