Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Rytla 14:44, 26 lis 2016

Pokaż koniecznie, co Ci z drutu udaje sie wyczarować!
UrsaMaior 14:56, 26 lis 2016

Rytla, roboty mam sporo i nie mam za bardzo czasu nad tym siedzieć, więc kilka kupiłam gotowych (miedziane), ale część dam radę zrobić sama. Drut i toczone elementy będą Jakieś proste, żeby mały też mógł coś sam zrobić. Art brut planuję;D
Moniq 15:55, 26 lis 2016

Cudowny ogród w jesiennym słoneczku.
Super pomysł na ozdoby druciane, sporo pomysłów na P.
Pokazuj co uda ci sie wyczarować.
UrsaMaior 16:02, 26 lis 2016

Monika, dziękuję! Tokarza mi potrzeba, wujek to potrafi, ale głupio mi go angażować. Trochę późno się za to zabrałam, ale musi się udać choć część, bo to synka pierwsze bardziej świadome Święta, więc zależy mi
Zana 20:26, 26 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Gosia, może to zmęczenie materiału, nie wiem. Czuję zniechęcenie Wkurza mnie, że na żywopłot poczekam sobie parę lat, więc rośliny nie mają dobrego tła. Wkurza mnie, że nasadziłam już tyle cisów, a stopień zimozieloności wciąż lichy, wkurza mnie sąsiad, który od swojej strony powiesił na płocie zieloną ścierę i wygląda to po prostu tragicznie. A już najbardziej wkurza mnie, że całe lato coś robiłam, sadziłam, działałam, a efekty są niewspółmierne do wysiłku Pstryknęłam dziś kilka fotek i nawet nie chce mi się ich oglądać.

Tyle marudzenia, narzekania a potem takie piękne fotki. No wieszszsz, to się nie godzi taką malkontentką być mając taaaki ogród. Rozumiem, że to taka jesienna depreska ogrodowa. Ty mi tu nie marudź, bo masz ślicznie! U mnie o tej porze roku to dopiero jest porażka! Zimozielonych tyle co kot napłakał, szaro buro i ponuro, jesienny bajzel na rabatach, byliny nie pościnane, wszystko tonie w liściach, tylko z trawnika ogarnięte. Wiosną chyba się pochlastam.

A spotkań w realu to Wam zazdraszczam.
UrsaMaior 10:05, 27 lis 2016

Hahah Anula, no Ty to wiesz jak człowieka do pionu postawić No może i przesadzam, może i depresja, ale i tak są rzeczy, które muszę zmienić. Z plusów - wszystkie liście pospadały i już od kilku dni trawnik skoszony, czyściutki i porządny
Co do spotkania, to nie licz, że się wymigasz, daleko ode mnie i Rytli nie jesteś!
AgataP 16:43, 27 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Ha, to faktycznie trudny wybór... Kostrzewy nie znam, ale pozostałe dwie piękne. Czy zielona imperata musi mieć słońce? Muszę o niej poczytać.
Zadołowałam kilka traw na rabacie z azaliami japońskimi i nawet mi się spodobało Teraz dumam czy coś tam posadzić na stałe, bo trochę łyso jest. Może właśnie imperata? A z ilością to witaj w klubie, ja nawet nie chcę wiedzieć ile będę musiała kupić:/ Najpierw wymyśliłam sobie cisy kolumnowe w morzu zielonej hakone, a teraz jeszcze te trawy przy azaliach mi po głowie chodzą. Masakra.
Zostawiam parę obrazków.

A w jakim kolorze mam azalie?
Imperata zielona się rozrasta wiec trzeba to wziąć pod uwagę tak samo jak red baron.
UrsaMaior 16:55, 27 lis 2016

Azalie mam w dwóch grupach, z jednej strony białe, a z drugiej lila. Do obu pasuje mi zielona/limonkowa trawa. Imperata na słońce z tego co widzę, więc raczej u mnie odpada.
Zana 17:07, 27 lis 2016

No to ja się piszę na jakieś spotkanko z przyjemnością ogromną
UrsaMaior 17:43, 27 lis 2016

Anula, fajnie Może razem Rytli najazd zrobimy? U niej zdaje się dobre wypieki podają hehehhe;D