Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 13:04, 24 lis 2016

A Święta gdzie spędzacie? U siebie czy w Świnoujściu? Bo chyba tam masz swoich rodziców?
UrsaMaior 15:29, 24 lis 2016

A nie wiem jeszcze, zobaczymy. Rodzice w Gdańsku, organizacyjnie jeszcze nic nie zostało postanowione. Będzie spontan
lojalna_ 15:49, 24 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Hahaha no Gośka, ja nic nie chcę mówić, ale my tu jak dwie babcie hahah, za moich czasów to było taaaak, a teraz to szkoda gadać

Wez to syndrom dojrzałości tylko haha )))
UrsaMaior 16:14, 24 lis 2016

Jola, no to UFF hahaha
AgataP 17:01, 24 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Ania, dzięki Dolinuję niezmiennie, więc każde dobre słowo jest na wagę złota
No rodki są ok, trochę zrzucały liście, ale chyba faktycznie Toszka ma rację - musiały odchorować to fatalne pH. Chyba dosadzę 2-3 sztuki wiosną, jeśli namierzę duże.
Co do reszty to niezmiennie jestem niezadowolona. Żywopłot rośnie jak ślimak, środkowa rabata do kitu, za mało zimozielonych. Ehhhh

Agata, dziękuję, kochana jesteś

Do tego trzeba się przyzwyczaić - wieczne zmiany, wieczny niedosyt i cierpliwość...

pytałaś o molinię - sadziłam jesienią, na dodatek część dzieliłam na pół, stąd moje obawy. W planach jest kolejny rządek przed hortkami, ale potrzebuję ich 30 szt więc pewnie poczekam na swoje. W planach mam kolejną odmianę, ale to dopiero pewien pomysł który powolnie ewoluuje.
UrsaMaior 17:21, 24 lis 2016

Agata, z tą cierpliwością to u mnie za dobrze nie jest

Co do molinii, to trzymamy kciuki razem. Moje ED mnie chwyciły za serca, piękna zieleń i delikatne kłoski...strasznie chcę, żeby dały radę, a jak nie to kupię nowe, trudno. U mnie też ewoluuje pomysł na powiększoną środkową rabatę, na pewno trawy, ale jakie to nie wiem jeszcze. Cała zima na zastanawianie się.

AgataP 12:39, 26 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Agata, z tą cierpliwością to u mnie za dobrze nie jest

Co do molinii, to trzymamy kciuki razem. Moje ED mnie chwyciły za serca, piękna zieleń i delikatne kłoski...strasznie chcę, żeby dały radę, a jak nie to kupię nowe, trudno. U mnie też ewoluuje pomysł na powiększoną środkową rabatę, na pewno trawy, ale jakie to nie wiem jeszcze. Cała zima na zastanawianie się.

Ja rabatę chcę pod drzewami które mam w trawniku, tak wyszło
Do wyboru zostawiłam sobie trzy: kostrzewa maire`a, imperata zielona i molinia ED. Na czoło się wysuwa molinia ze względu na to że ma kłoski wysoko i liście nie będę na nich leżeć. Tylko że ilościowo to pewnie przekroczyłam bym setkę Też zimą będę dumać...
UrsaMaior 14:18, 26 lis 2016

Ha, to faktycznie trudny wybór... Kostrzewy nie znam, ale pozostałe dwie piękne. Czy zielona imperata musi mieć słońce? Muszę o niej poczytać.
Zadołowałam kilka traw na rabacie z azaliami japońskimi i nawet mi się spodobało Teraz dumam czy coś tam posadzić na stałe, bo trochę łyso jest. Może właśnie imperata? A z ilością to witaj w klubie, ja nawet nie chcę wiedzieć ile będę musiała kupić:/ Najpierw wymyśliłam sobie cisy kolumnowe w morzu zielonej hakone, a teraz jeszcze te trawy przy azaliach mi po głowie chodzą. Masakra.
Zostawiam parę obrazków.

lojalna_ 14:23, 26 lis 2016

Iza takie masz słoneczko? Urokliwe ))

Pomysl z gałęziami mega jest )))

UrsaMaior 14:40, 26 lis 2016

Jola, 2 dni mgieł jak z horroru, a dziś słońce
Pomysł też mi się podoba, ale czy się uda zobaczymy. Na razie mam na tapecie drut i produkcję ozdób na choinkę