Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

TAR 14:16, 19 mar 2021

Tamaryszku z ust mi te slowa wyjelas, chyba nikt nie ma takich wypasnych hakon jak Iza. Musi ogrod miec chyba prawidlowy mikroklimat.
UrsaMaior 22:37, 19 mar 2021

Haha no może to brzmi dziwnie, ale naprawdę mam z nimi poważny problem Za bardzo hulają i zjadają wszystko w sąsiedztwie:/ Kroję je dla ludzi, ale pomaga na chwilę. W tym sezonie będzie eksmisja frontowych, bo hortki ledwo zipią.
inka74 01:14, 20 mar 2021

Tamaryszek napisał(a)
O, matko, za duże hakonki...Czy ja kiedyś będę mogła tak powiedzieć..?
Iza, tęsknię za fotkami z Twojego ogrodu.
u mnie na glinie to się na 100% nie uda ale pocieszam się, że w razie czego to można zakraść się z łopatą, ukopać i udawać, że własne, uhodowane ja to jeszcze patrzę na Izy Jordana wystającego mocno ponad płot i na mojego, 30 cm już drugi rok i wiecznie podmarzniętego, tiia... Urośnie, tylko kiedy
UrsaMaior 07:25, 20 mar 2021

Iwonka, przyjedź to Ci mojego magicznego piasku dam
April 08:11, 20 mar 2021

UrsaMaior napisał(a)
Haha no może to brzmi dziwnie, ale naprawdę mam z nimi poważny problem Za bardzo hulają i zjadają wszystko w sąsiedztwie:/ Kroję je dla ludzi, ale pomaga na chwilę. W tym sezonie będzie eksmisja frontowych, bo hortki ledwo zipią.

Ja swoje też ciągle kroję ale nie dlatego że są duże, tylko żeby powiększyć zasoby. Niezbyt im to służy, ciągle mizerne.
April 08:15, 20 mar 2021

inka74 napisał(a)
u mnie na glinie to się na 100% nie uda ale pocieszam się, że w razie czego to można zakraść się z łopatą, ukopać i udawać, że własne, uhodowane ja to jeszcze patrzę na Izy Jordana wystającego mocno ponad płot i na mojego, 30 cm już drugi rok i wiecznie podmarzniętego, tiia... Urośnie, tylko kiedy

Jordan ci podmarza? A okrywasz na zimę? Bo właśnie swojego posadziłam w bardziej odkryte miejsce. Jesienią zadołowałam pod domem, bo miejscówka była niegotowa. A teraz posadziłam w miejscu docelowym i mnie trochę zmartwiłaś. Ale u Izy taki cudny, że mam nadzieję na utrzymanie go przy życiu. Najwyżej zanim się ukorzeni i wzmocni, będę okrywać.
Johanka77 08:19, 20 mar 2021

UrsaMaior napisał(a)

Iza Ty masz zwykłe Macra tak?
Odkroisz mi kiedyś kromeczkę?

Magiczny piasek mam i ja!
UrsaMaior 08:21, 20 mar 2021

Aprilu, wspomogę Cię hakonowo w tym sezonie, przekaż swoim, że mogą zacząć myśleć jak mi podziękować;D

Ja niczego nie okrywam i problem jest tylko w jednym miejscu, czyli w korytarzu, którym idą wszystkie mocne podmuchy. Na tej linii wyrwało mi kiedyś miłorzęba pendulę z korzeniami, a kawałek dalej na drodze (czyli jeszcze bardziej odkryte miejsce) stał pusty plastikowy kosz na śmieci i nawet się nie przewrócił.
UrsaMaior 08:24, 20 mar 2021

Johanka77 napisał(a)

Iza Ty masz zwykłe Macra tak?
Odkroisz mi kiedyś kromeczkę?

Magiczny piasek mam i ja!

W większości makry, odmianowych też trochę, ale większej różnicy nie widzę, wszystkie rosną dobrze. Jedyna odmiana, z którą był problem to Fubuki, ale nie wiem czy to nie wina sadzonek, które były niehandlowe i na dodatek późno posadzone.

Aśka, wpadaj na ten chleb, piekarnia działa

A piach to super sprawa, wolę to niż zbitą glinę
April 08:27, 20 mar 2021

UrsaMaior napisał(a)
Aprilu, wspomogę Cię hakonowo w tym sezonie, przekaż swoim, że mogą zacząć myśleć jak mi podziękować;D

Ja niczego nie okrywam i problem jest tylko w jednym miejscu, czyli w korytarzu, którym idą wszystkie mocne podmuchy. Na tej linii wyrwało mi kiedyś miłorzęba pendulę z korzeniami, a kawałek dalej na drodze (czyli jeszcze bardziej odkryte miejsce) stał pusty plastikowy kosz na śmieci i nawet się nie przewrócił.

Zapewnię zapas rurek z cukierni w Radzyminie

Ja też mam takie miejsce gdzie mi mocniej rośliny tarmosi. Dlatego mimo że nie przepadam za thujami to mam z jednej strony dość wysoki żywopłot. Mam nadzieję że trochę pomaga. Nie wyobrażam sobie co by było gdyby tego żywopłotu nie było. Wiatr by hulał jak ta lala.