Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 18:11, 12 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)

Żebyś widziała ile robaczków chowa się przed pakami na niekoszonej trawie

Ty wiesz, Gośku, że naprawdę dumam co z tym trawnikiem... Krzyś chce kawałek do zabawy, ale korci mnie, żeby jednak poczynić jakieś radykalne ruchy. Ten plac przed tarasem na przykład. Po co mi on. Tylko nie wiem jak ugryźć sprawę nowej rabaty i czy nie wyszłoby niezgrabnie.
UrsaMaior 18:14, 12 cze 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Przepięknie masz babo !
Buki,hakonki,cisy też kocham
Też myślę,że trawnika jak najmniej,bo mi już bokiem ostatnio wyszło podlewanie go... a rosliny na rabatach rosną bez podlewania większego....

Dzięki! O. strasznie osłabia jakość zdjęć, kurza twarz...
Nad trawnikiem będę myślała w tym sezonie mocno. Jeśli coś wymyślę, to nie omieszkam zadziałać.
Wiolka5_7 18:14, 12 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)

Dzięki! O. strasznie osłabia jakość zdjęć, kurza twarz...
Nad trawnikiem będę myślała w tym sezonie mocno. Jeśli coś wymyślę, to nie omieszkam zadziałać.

Myśl myśl...
Kasya 18:18, 12 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)

Skoszony to on jest, ale generalnie woła o pomstę do nieba. Zaniedbałam go mocno... poza tym najchętniej to pozbyłabym się go całkowicie. Wkurzają mnie coraz bardziej elementy ogrodu, z którymi się trzeba wyjątkowo certolić:/ Trawniki to stracona sprawa, naprawdę nie rozumiem po co one komu. Pustynia, tyle, że zielona, zero pożytku dla owadów, problem z utrzymaniem...

Tu tez juz masz prawie tylko ścieżki trawnikowe a one jednak ładne podkreślają rabatki
Kasya 18:21, 12 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)

Ty wiesz, Gośku, że naprawdę dumam co z tym trawnikiem... Krzyś chce kawałek do zabawy, ale korci mnie, żeby jednak poczynić jakieś radykalne ruchy. Ten plac przed tarasem na przykład. Po co mi on. Tylko nie wiem jak ugryźć sprawę nowej rabaty i czy nie wyszłoby niezgrabnie.

Półkole jajowate centralnie a po bokach zejście tylko tak obsadzić trzeba żeby widoku nie zaslanialo
Judith 18:24, 12 cze 2021

Kasya napisał(a)

Tu tez juz masz prawie tylko ścieżki trawnikowe a one jednak ładne podkreślają rabatki

Jestem tego samego zdania - trawnik podkreśla urodę rabat.
I - mimo, że bardzo podoba mi się ogród Juzi ze żwirkiem zamiast trawy - ja nie zdecydowałabym sie na taki krok. Inna sprawa, że u Juzi w niewielkim ogrodzie żwirek sprawdza się świetnie, jednak w duzym - po prostu byc musi!
Gosiek33 18:25, 12 cze 2021

Pamiętaj, że nawet na kamieniach i w piasku zielone rośnie
Judith 18:25, 12 cze 2021

Rabaty przepiękne, a hakone zwalaja z nóg! Zapomniałyśmy o wymianie .
UrsaMaior 18:52, 12 cze 2021

Kasya, to ten placyk mnie korci. U dołu kawałek kostki - to opaska tarasu. Może do niej przykleić rabatę hmm... Półkole mówisz... Muszę węża rozłożyć. Myślałam żeby zrobić prostą wzdłuż kostki, ale półkole chyba faktycznie lepsze...

UrsaMaior 18:53, 12 cze 2021

Kasya napisał(a)

No ścieżki tak, niech będą, jakoś trzeba chodzić