Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Kasya 09:58, 13 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)

Rozłożę sobie węża, bo muszę widzieć. Na pewno byłaby to niska rabata, żeby nie zasłaniać. No i rośliny byłyby w zasięgu spryskiwaczy, więc nie mogą mieć nic przeciwko temu Zobaczymy.

Przy samym tarasie zrobiłabym chyba murek…. Może z cisa… tak do pół uda lub biodra
a za nim rosliny
Alija 19:52, 13 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)
Kasya, to ten placyk mnie korci. U dołu kawałek kostki - to opaska tarasu. Może do niej przykleić rabatę hmm... Półkole mówisz... Muszę węża rozłożyć. Myślałam żeby zrobić prostą wzdłuż kostki, ale półkole chyba faktycznie lepsze...

Jak to możliwe, żeby w lesie było tak pięknie???
UrsaMaior 20:10, 13 cze 2021

Już kiedyś pisałam - siekiera, pot, krew i dużo wyrazów powszechnie uznawanych za obraźliwe
Agatorek 22:34, 13 cze 2021

Cudne te Twoje widoczki . Fotki z komórki, ale może to i dobrze . Inaczej pewnie zwaliłyby z nóg
wiklasia 23:25, 13 cze 2021

No nie... A ta znowu z tym pięknym ogrodem wyskoczyła. Dałabyś spokój i ludzi nie zadręczała tym pięknem. Litości. Znów mnie żółć z zazdrości zaleje.
Kasia_CS 08:14, 14 cze 2021

A ja nie wiem, czy np. na nowej rabacie jako element łączący cały ogród nie dałabym od strony tarasu np. kęp hakone, bodziszków, a dalej cisowych wykrzykników, klonów palmowych... Dalyby azurowosc, nie zaslaniałyby widoku
UrsaMaior 09:02, 14 cze 2021

wiklasia napisał(a)
No nie... A ta znowu z tym pięknym ogrodem wyskoczyła. Dałabyś spokój i ludzi nie zadręczała tym pięknem. Litości. Znów mnie żółć z zazdrości zaleje.

Hahaha No dzięki, ale żeby Cię uspokoić zapewniam, że na żywo i chwasty i powygryzane przez ślimaki (MASAKRA po prostu) i wcale tak super-mega-awesome nie jest
UrsaMaior 09:04, 14 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
A ja nie wiem, czy np. na nowej rabacie jako element łączący cały ogród nie dałabym od strony tarasu np. kęp hakone, bodziszków, a dalej cisowych wykrzykników, klonów palmowych... Dalyby azurowosc, nie zaslaniałyby widoku

Do głowy przyszło mi jeszcze, że muszę tam sobie coś poustawiać i zobaczyć czy mi nie będzie przeszkadzało komunikacyjnie. Ja wygodna jestem i nie będę krążyć dookoła.
mrokasia 09:22, 14 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)

Do głowy przyszło mi jeszcze, że muszę tam sobie coś poustawiać i zobaczyć czy mi nie będzie przeszkadzało komunikacyjnie. Ja wygodna jestem i nie będę krążyć dookoła.

To jest bardzo dobry pomysł .
Ile Ty masz od tarasu do tej pierwszej rabaty z tym drzewem obrośniętym bluszczem? Bo na zdjęciu wygląda, że sporo a w realu wydaje mi się, że nie za wiele. Ta rabata przy tarasie tez nie może być zbyt mała, wąska by nie wyglądała karykaturalnie w stosunku do reszty ogrodu.
Gosiek33 09:22, 14 cze 2021

Dla mnie jednym z najważniejszych i najpiękniejszych elementów Twojego domu i ogrodu jest to wyjście z otwartego parteru na otwarty taras i dalej perspektywa ścieżek prowadzących w dal. Przedłużenie domu aż do ogrodu to wielki atut