Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 09:12, 06 gru 2016

Widziałam, dokładnie takie chcę, tylko jak na razie same drapaki tu u mnie widzę Ja się za bardzo odległością od płotu nie przejmuję, z tyłu zawsze można trochę przyciąć, choć akurat u mnie potrzeby nie będzie. Ja buraków nie mam ochoty oglądać, oni mnie pewnie też nie, bo zmusiłam ich urzędowo do rozbiórki drewnianego kibla, który stał pod moim oknem kuchennym.
UrsaMaior 09:14, 06 gru 2016

Zana napisał(a)
Matko, co ten Mikołaj z nami ma. Super prezencik.
Foty też

Anula, no prezent ekstra Szkoda, że dopiero na wiosnę go odpalę
Dziś sypie pięknie, wieeelkie płatki śniegu lecą, może znów coś się uda pstryknąć.
Dominika11 09:22, 06 gru 2016

no no sprzęcik super
malgol 10:57, 06 gru 2016

Zazdroszczę sniegu . U mnie zgniła jesieńNawet na świeta nie zapowiada się zadna zmiana w temacie śniegu. Szkoda, lubię białe święta a i roślinom pierzynka by się przydała
A z sąsiadami -burakami toś zadarła widzę na całego Nie dziwota ,że gęsty żywopłot potrzebny, ha ha
lojalna_ 11:02, 06 gru 2016

Ale masz super prezent )))))

Jaka Ty musiałbyc grzeczna )))
UrsaMaior 11:24, 06 gru 2016

Jola, ekstremalnie haha

Gosia, z tymi sąsiadami to naprawdę długa historia... Ja jestem generalnie bardzo niekonfliktowa i źle się czuję w gęstej atmosferze, ale po 3 latach prób grzecznego dogadania się szlag jaśnisty mnie po prostu trafił jak usłyszałam głównego buraka (starego dziada, właściciela działki), który mówił swojemu koledze, że powinniśmy byli budować w odniesieniu do jego kibla - który stał w ostrej granicy i nie było go na mapie, dodam. Bo on był tu pierwszy, więc racja jest po jego stronie.
Nie wiem, czy to tak ciężko zrozumieć, że jak obok jest las, to można sobie sr...ć pod płotem do woli, ale jak już mieszkają obok ludzie, to trzeba miejsce defekacji zmienić? Stwierdziłam, że w takim razie strona trzecia musi mu wytłumaczyć, że istnieją pewne przepisy, a nie prawo pierwszego. No i w końcu zburzyli ten kibel, łżąc wcześniej urzędniczce, że tam doniczki plastikowe trzymają. Ciekawe co w takim razie trzymają w dwóch dużych szopach, które mają na posesji. Eh...brak słów.
Zana 11:30, 06 gru 2016

Coś w stylu "moja racja jest najmojsza"
malgol 11:30, 06 gru 2016

Matko święta! to w tych czasach jeszcze tacy prymitywni ludzie istnieją? Współczuję ,bo sąsiedztwo to często ważna rzecz
UrsaMaior 11:37, 06 gru 2016

No naprawdę dziewczyny, ja jestem w stanie postawić się w sytuacji innej osoby, ale tutaj nie wytrzymałam. Na dodatek oni mają kanalizację w ulicy, więc mogliby ją sobie pociągnąć do domku. Ich argumentem było to, że to jest działka rekreacyjna, więc tego nie zrobią. No jasne, lepiej narobić sąsiadowi pod płotem.
W trakcie tych przepychanek wichura zwiała im obicie tego kibla, a oni powiesili na płocie zieloną szmatę i uznali, że już teraz nic nie widać. Taki wtedy miałam widok z kuchni (na ziemi widać słupek geodezyjny, przy okazji wyszło, że są jakieś 1,5 m wgrodzeni w działkę sąsiadki po lewej):
malgol 11:43, 06 gru 2016

No to nie dziwię Ci się absolutnie! Ja też jestem niekonfliktowa i cenię sobie spokój międzysąsiedzki, ale jak trzeba to należy walczyć z takim buractwem, brr