Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 13:40, 05 gru 2016

Hihi no to bierz! Ja będę szukała wiosną, tyle, że większych, żeby zasłonić prześwit, przez który widzę buraków za płotem. Śliczne widziałam u Anbu, gdybym takie upolowała to byłoby fajnie...
EwaIgi 13:41, 05 gru 2016

Kulka z cisa bardzo ładna. Długo już je masz?
UrsaMaior 13:46, 05 gru 2016

Ewa, duże kupiłam w tym roku, małe (nie ma na zdjęciu) w zeszłym z tego co pamiętam... W każdym razie były z nich niepozorne małe krzaczki, a teraz są wciąż małe, ale już ładnie ukształtowane. Jak nie ma dużych, to spokojnie można brać mniejsze, ładnie nabierają masy.
EwaIgi 14:03, 05 gru 2016

Dzięki, właśnie zastanawiałam się czy nie kupić mniejszych kulek, bo na większe to trzeba mieć troszkę więcej kasy.
malgol 14:06, 05 gru 2016

UrsaMaior napisał(a)
Hihi no to bierz! Ja będę szukała wiosną, tyle, że większych, żeby zasłonić prześwit, przez który widzę buraków za płotem. Śliczne widziałam u Anbu, gdybym takie upolowała to byłoby fajnie...

Ale choina ponoć szybko rośnie więc nie ma co przepłacać chyba? Danusia gdzieś pisała że warto kupić mniejsza żeby ją od razu odpowiednio przycinać bo będzie Łysa od dołu. Czyli wychowywać od małego po swojemu
UrsaMaior 14:12, 05 gru 2016

EwaIgi napisał(a)
Dzięki, właśnie zastanawiałam się czy nie kupić mniejszych kulek, bo na większe to trzeba mieć troszkę więcej kasy.

Ewa, spokojnie bierz małe. No szkoda, że nie zrobiłam fotki moim, ale to były takie miotełki. Facet w szkółce mi je przyciął od góry, potem rosły i w tym sezonie znów zostały wyrównane - po tym drugim cięciu już mają kształt jak należy.

malgol napisał(a)

Ale choina ponoć szybko rośnie więc nie ma co przepłacać chyba? Danusia gdzieś pisała że warto kupić mniejsza żeby ją od razu odpowiednio przycinać bo będzie Łysa od dołu. Czyli wychowywać od małego po swojemu

Tak? A ja tu w necie czytam, że wolno... Zobacz sobie u Anbu, ona ma takie jak ja chcę - wyglądają jak baletnice, od dołu kawałek pieńka, a wyżej rozłożysta sukienka. Ja nie chcę z nich żywopłotu. Między mną a burakami jest ściana drzew, tylko w pobliżu mojego tarasu został prześwit - wystarczy mi, żeby drzewka były mięsiste na wysokości wzroku, bo niżej i tak u nich rosną jakieś krzaczory.
malgol 14:14, 05 gru 2016

A wiesz, że takie rozwiązanie też by mi odpowiadało a gdzie u Anbu? Nie dam rady chyba przeczesac całego wątku? Możesz podlinkowac strone?
UrsaMaior 14:16, 05 gru 2016

Ajć, nie wiem która to była... Czekaj, zaraz do niej zapukam o fotkę.
malkul 15:19, 05 gru 2016

u ciebei rano po spacerze w szlafroku to jak wczesna wiosna
MirellaB 15:24, 05 gru 2016

A u mnie zimno - spacer rano w szlafroku odpada.