Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 17:25, 03 lip 2023

April napisał(a)
Te żółte pięciorniki też u mnie rosną i to na najtrudniejszym miejscu w ogrodzie. Właśnie przekwitły. Muszę przyciąć to powtarzają

Są naprawdę fajne! Nawet nie wiedziałam, że można przycinać, zeszłoroczny też przekwitł, ciachnę go w takim razie.
UrsaMaior 17:26, 03 lip 2023

Judith napisał(a)
Ależ widoki!
Ursa, a róża Nautica jakie ma u Ciebie stanowisko? Piękna urosła - ma dużo słońca?

Słońce od wschodu No i jest na piachu, wzbogaconym, wiadomo, ale jednak warunki niezbyt różane. Jestem nią zaskoczona, naprawdę daje radę!
UrsaMaior 17:29, 03 lip 2023

TAR napisał(a)

Kupilam te choine, ile musiala rosnac u Ciebie by nabrala tej wielkosci? Pytam, bo mysle czy ja posadzic a potem przesadzac czy juz w docelowe i na spokojnie poczekam

W pieciorniku nepalskim sie zakochalam, te kwiatki i listeczki ma urokliwe i pięciornik trojlistkowy Nuuk, zupelnie inny, woli cien i ma cudne drobne kwiatki biale a liscie mocno zielone. Chyba dobrze by bylo mu u Ciebie.

Spokojnie możesz wsadzić do przechowalnika i odchować. Moja miała jakieś 20-30 cm... Po dwóch sezonach ruszyła i wtedy ją sobie przeniosłam na docelowe miejsce.

Nie znam tego pięciornika, sprawdzę go sobie, dzięki!
UrsaMaior 17:30, 03 lip 2023

Makao napisał(a)
O matulo. Jak nie kupuje to nie kupuje a jak ruszy to z kopyta. Chyba od tego swojego konia się tego nauczyłaś

Mój koń to pewnie by zaraz wszystko zjadł
Agatorek 17:31, 03 lip 2023

O jeżu. A chyba niedawno pisałaś, że masz już napchane rabaty
Zakupy świetne!
Żałuję, że nie mam pickupa , chociaż jak wspomniałam w domu, że podoba mi się Ram, to eM się nieco zainteresował

Fotki cudne! Podoba mi się taki ogród w cieniu i półcieniu drzew
Dasz namiar na priv na szkółki, gdzie byłaś ostatnio?
UrsaMaior 17:32, 03 lip 2023

Nabytki. Chmury idą, może mi je deszcz podleje...

UrsaMaior 17:34, 03 lip 2023

Agatorek napisał(a)
O jeżu. A chyba niedawno pisałaś, że masz już napchane rabaty
Zakupy świetne!
Żałuję, że nie mam pickupa , chociaż jak wspomniałam w domu, że podoba mi się Ram, to eM się nieco zainteresował

Fotki cudne! Podoba mi się taki ogród w cieniu i półcieniu drzew
Dasz namiar na priv na szkółki, gdzie byłaś ostatnio?

Oj tam oj tam, napchane zaraz April będzie za parę dni, to trochę miejsca zwolnię;D
Pickup jest najlepszy! Tu u mnie takie drogi, że to dobre rozwiązanie;D
Agatorek 17:37, 03 lip 2023

A myślisz, że April będzie z pustym bagażnikiem?
Do mnie też miała nic nie brać i cóż, było inaczej
Dorii 17:55, 03 lip 2023

Pięciornik nepalski ma piękne kwiatki ale pokrój trudny do skomponowania. Przynajmniej mój taki klapnięty jakiś. Może dlatego że młody. W tym roku go podzieliłam i znów minisadzonki mam więc się nie dowiem jak wygląda dorodna sadzonka. Mój to "Miss Willmott".
UrsaMaior 18:02, 03 lip 2023

Dorii napisał(a)
Pięciornik nepalski ma piękne kwiatki ale pokrój trudny do skomponowania. Przynajmniej mój taki klapnięty jakiś. Może dlatego że młody. W tym roku go podzieliłam i znów minisadzonki mam więc się nie dowiem jak wygląda dorodna sadzonka. Mój to "Miss Willmott".

Mam go chyba. Tzn. tak samo wygląda, ale kupiony bez nazwy. U mnie też płożący, ale mam go w gąszczu, więc tego nie widać. W różnych miejscach wystają tylko kwiatuszki.