Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

BeataDebek 18:51, 11 cze 2024

Dzieki Iza ciekawa byłam właśnie wybarwienia liści...piękne z kwiatami musi być sztosik
malgol 19:25, 11 cze 2024

Te twoje derenie kousa to naprawde w cieniu rosna? Ponoc one slonce lubia a ty chcesz jedynego ze slonca eksmitowac...jak to z nimi jest? Chce kupic ,ale boje sie
UrsaMaior 20:58, 11 cze 2024

Tak, wszystkie. Być może lubią jeśli maja bogatą glebę... Mój jedyny na słonecznej nie przyrasta i oklapnięty, a te w cieniu hulają. Wniosek prosty
UrsaMaior 20:59, 11 cze 2024

BeataDebek napisał(a)
Dzieki Iza ciekawa byłam właśnie wybarwienia liści...piękne z kwiatami musi być sztosik

Ciężko wybrać, te derenie są naprawdę śliczne
BeataDebek 11:50, 12 cze 2024

Oj tak piękne a jaką masz strefę?nie podmarzaja u Ciebie?
UrsaMaior 11:54, 12 cze 2024

Jestem pod Warszawą, strona południowa. Nigdy nic im nie było.
TAR 12:06, 12 cze 2024

UrsaMaior napisał(a)
Tak, wszystkie. Być może lubią jeśli maja bogatą glebę... Mój jedyny na słonecznej nie przyrasta i oklapnięty, a te w cieniu hulają. Wniosek prosty

Masz racje. Lubia slonce jak maja w miare dobra wilgoc w nogach i dobra ziemie. Sa zarloczne. Moje te w sloncu tak maja. Reszta siedzi w polcieniu lub cieniu.
Gruszka_na_w... 21:58, 12 cze 2024

Do paproci to tylko głośno wzdycham. Uwielbiam je, ale warunków do ich sadzenia brak. Dobrze, że można je pooglądać u Ciebie.
Serce skradł mi Mozart. Cudownie kwitnie. Będę go miała w pamięci, jeśli jakaś róża mi wypadnie.
Zauważyłam na zdjęciach Alden Biesen i Plaisanterie. Zakupiłam je rok temu pod wpływem zdjęć z ogrodu Brzozowej Agaty. Zadowolona z nich jesteś? Ja tak. Zwłaszcza z Alden Biesen. Bardzo obficie mi kwitnie w półcieniu. Plaisanterie ma uroczo zmienne kwiatki, ale jest ich zdecydowanie mniej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 22:45, 12 cze 2024

Hania, Alden Biesen mam od lat i muszę przyznać, że to żelazna róża. U mnie rośliny muszą mieć naprawdę mocne nerwy i ona właśnie do takich należy. Ze słońcem szału nie ma, ziemia też jest jaka jest, a mimo to AB pięknie rośnie. Mało tego, kiedyś zakwitła po dość niezręcznym przesadzeniu! Myślałam, że róża zmarnowana, a ona tymczasem wyprodukowała te swoje kwiatuszki. Uwielbiam ją!
Plaisanterie mam krócej, lecz róże piżmowe sprawują się u mnie dobrze, więc pokładam w niej duże nadzieje.
UrsaMaior 20:13, 13 cze 2024

Nowa lokatorka. Jedną Brillance już mam, no ale nie mogłam się oprzeć