Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Agatorek 21:38, 10 lip 2024

Judith, musiałabym mieć bardzo dużo tych pasemek , ja nie mam pasemek siwizny, mam ją prawie wszędzie

Iza, no nie miałam nigdy takiej fazy

Bożenko, różowych co prawda też nie miałam, ale mam za to czerwonawe końcówki
Judith 21:48, 10 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Judith, musiałabym mieć bardzo dużo tych pasemek , ja nie mam pasemek siwizny, mam ją prawie wszędzie

Iza, no nie miałam nigdy takiej fazy

Bez znaczenia
Ściągasz całą obecną farbę z włosów i farbujesz na nowo zupełnie inaczej - np. w pasemka o różnych odcieniach brązu albo różne odcienie blondu od bardzo ciemnego do bardzo jasnego, albo tzw. pieprz i sól czyli ciemny pomieszany z białymi. Albo inne opcje . Zapytaj dobrego fryzjera, na pewno coś doradzi .

EDIT Okreslenie „pasemka” jest oczywiście umowne. Tak naprawdę nie są to jednolite pasma, ale dobrane kępy włosów mniejsze lub większe, farbowane od skóry lub na części długości.
Kordina 22:02, 10 lip 2024

Agatorek napisał(a)
...

O! To też fajnie trochę szaleństwa w życiu jest potrzebne i jeszcze twórczego podejścia do siebie i rzeczywistości
Agatorek 01:12, 11 lip 2024

Judith, chyba na razie wolę jednak farbowanie odrostów
TAR 10:28, 11 lip 2024

Hmm ja to juz na glowie mialam chyba kazdy kolor od czarnego po brazy, czerwienie, fiolety, zielenie i ostatecznie skonczylam tym na poczatku blondem
pamietacie ten wynalazek chna / henna. Pieknie na rudo farbowala ale jak po tym zrobilam farbe w kolorze orzech włoski to zielone mi wyszły Zdarzylo sie tez, po rozjasnieniu na blond poszlam na basen i tez zielona wyszlam po kapieli

Ech chcialoby sie czas cofnac do tych szalenstw
UrsaMaior 10:49, 11 lip 2024

Haha taa Ja sobie kiedyś tak pofarbowałam, że wyszły mi trzy białe ciapy, nad czołem i po bokach. W panice położyłam kolejną farbę, po której ciapy przybrały kolor wściekłej marchewki. Całe szczęście była środa, a w czwartek na uni mieliśmy wf. Zamiast na wf pognałam więc, z kapturem na głowie, do miejscowego zakładu fryzjerskiego (tak się nazywał, zakład). Budynek paskudny, postkomuna, ale nic to, sytuacja nie pozwalała na kontemplację estetyki otoczenia. Po ujrzeniu mego dzieła panie w owym zakładzie ogarnęła ogólna wesołość. Moja pani popatrzyła, posapała, wymieszała kilka tubek i zrobiła mi najpiękniejszy kasztan na świecie
Kordina 11:07, 11 lip 2024

Tarcia, zielonych to ja jeszcze nie miałam, ach, ile to jeszcze przede mną
TAR 11:41, 11 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)
Haha taa Ja sobie kiedyś tak pofarbowałam, że wyszły mi trzy białe ciapy, nad czołem i po bokach. W panice położyłam kolejną farbę, po której ciapy przybrały kolor wściekłej marchewki. Całe szczęście była środa, a w czwartek na uni mieliśmy wf. Zamiast na wf pognałam więc, z kapturem na głowie, do miejscowego zakładu fryzjerskiego (tak się nazywał, zakład). Budynek paskudny, postkomuna, ale nic to, sytuacja nie pozwalała na kontemplację estetyki otoczenia. Po ujrzeniu mego dzieła panie w owym zakładzie ogarnęła ogólna wesołość. Moja pani popatrzyła, posapała, wymieszała kilka tubek i zrobiła mi najpiękniejszy kasztan na świecie

to byly piekne czasy
TAR 11:43, 11 lip 2024

Kordina napisał(a)
Tarcia, zielonych to ja jeszcze nie miałam, ach, ile to jeszcze przede mną

kolor to nic a nagle zmiany fryzur? Pol roku przed slubem scielam wlosy na chlopczyce a przed slubem przedłuzalam kłaki, zeby jako tako fryzura byla. No ale mialam wtedy chec na zmiane fryzurki i co było poczać.
Judith 11:47, 11 lip 2024

TAR napisał(a)
Hmm ja to juz na glowie mialam chyba kazdy kolor od czarnego po brazy, czerwienie, fiolety, zielenie i ostatecznie skonczylam tym na poczatku blondem
pamietacie ten wynalazek chna / henna. Pieknie na rudo farbowala ale jak po tym zrobilam farbe w kolorze orzech włoski to zielone mi wyszły Zdarzylo sie tez, po rozjasnieniu na blond poszlam na basen i tez zielona wyszlam po kapieli

Ech chcialoby sie czas cofnac do tych szalenstw

TARciu, kobiety o naszym kolorze włosów (tez mam myszowaty zwany szumnie średnim blondem) właściwie zawsze farbują wlosy i to od najwcześniejszych lat .
Chnę też testowałam .