Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

TAR 11:23, 05 sie 2025

tulucy napisał(a)

Może, tylko muszę znaleźć taką z witek brzozowych

ja mam
TAR 11:26, 05 sie 2025

tulucy napisał(a)
Tar, a ja się złamałam, mało tego, złamałam się dla pstrokatych liści. Sama siebie nie poznaję. Taki wpływ ma to koleżeństwo.

Ps. Wątpiącym w stan umysłowy przesadzających teraz kaliny czy magnolie spieszę donieść, że zarówno kalina, jak i magnolia puściły już nowe listki. Nawet róże puściły. Zresztą wszystko, co dostałam od Izy, przesadzane w środku lata, jakby nie patrzeć, ma się dobrze.

Ja jestem twarda, nic nie kupuje Urlop chce bez sadzenia.
Oczywiscie, ze mozna przesadzac. Kasia widziala moja zdechla kaline i krzewuszke po przesadzeniu, dzis zielone, jakby tam od poczatku siedzialy. A magnolka zrzucila zólte liscie te co niepotrzebne i jest dalej zielona. Moze nawet zakwitnie wiosna
UrsaMaior 11:45, 05 sie 2025

Anka, żebyś Ty słyszała te łucjowe lamenty i biadolenia, że nieee, że za duże, że problem Mówiłam, że będzie dobrze
TAR 11:50, 05 sie 2025

Dla mnie samej jedynym problemem bylby brak mocy, sama bym chyba płucka wypluła. Ale we dwie osoby, do tego przyczepka - to jak bułka maslana.
Nie ma opcji by cos nie zagralo, dobrze podlewac, dolek dpowiedni zrobic i sie szybko podniesie
UrsaMaior 12:30, 05 sie 2025

Pewnie. Tym bardziej, że u Lu są wymarzone warunki! Ogród młodziutki, a już jak w raju.
tulucy 15:06, 05 sie 2025

Żeby nie Izy sąsiad, to też by było ciężko. Ja po magnolce musiałam jednak chwilę do siebie dojść.

Za stara się robię na takie wysiłki.