Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 13:37, 15 mar 2017

Ren, końska kupa czyni cuda
Makao_J 13:56, 15 mar 2017

Poważnie końska?
I taka świeża pod krzak czy jakoś ją przerabiasz?
Pytam bo jeśli takie cuda czyni to się kupę załatwi

UrsaMaior 15:02, 15 mar 2017

Ania, w zeszłym roku posiadłam tę mądrość od Toszki Najlepsza byłaby przekompostowana, ale pH u mnie było tak wysokie, że trzeba było działać natychmiast i w związku z tym przytargałam ze stadniny świeżą, taką pozbieraną z padoka. Jak widać nie zaszkodziło im to. W tym roku zrobię podobnie, bo chcę w tej grupie dosadzić jeszcze kilka sztuk. Poza dołożeniem kupy do podłoża Toszka poradziła mi też podkładanie jej pod krzak. Rododendrony ją kochają, i hortki chyba też, bo u sąsiadki mojej babci rosną jak szalone, wyglądają wręcz jak sztuczne. Pytałam o sekret, a ona mi na to, że podsypuje je kupą końską w granulacie.
ren133 15:06, 15 mar 2017

UrsaMaior napisał(a)
Ren, końska kupa czyni cuda

a który sezon masz te rodki?
Moniq 19:04, 15 mar 2017

UrsaMaior napisał(a)
Ania, w zeszłym roku posiadłam tę mądrość od Toszki Najlepsza byłaby przekompostowana, ale pH u mnie było tak wysokie, że trzeba było działać natychmiast i w związku z tym przytargałam ze stadniny świeżą, taką pozbieraną z padoka. Jak widać nie zaszkodziło im to. W tym roku zrobię podobnie, bo chcę w tej grupie dosadzić jeszcze kilka sztuk. Poza dołożeniem kupy do podłoża Toszka poradziła mi też podkładanie jej pod krzak. Rododendrony ją kochają, i hortki chyba też, bo u sąsiadki mojej babci rosną jak szalone, wyglądają wręcz jak sztuczne. Pytałam o sekret, a ona mi na to, że podsypuje je kupą końską w granulacie.

Oj dziewczyny uśmiałam sie z ta kupa. Ja mieszkam na wsi ale konia nie uświadczysz i nie ma gdzie tych cudownych kup nazbierać. Chyba muszę bardziej sie postarać, bo moje rodki do najładniejszych nie nalezą
polinka 19:29, 15 mar 2017

Część Izus fajnie, że jesteś!
Makao_J 20:05, 15 mar 2017

No to mnie teraz oświeciłaś wyśmienicie tą kupą konia. U mnie ph gleby powyżej 7 więc też mogę sypać. Dzięki wielkie. Tej kupy mi było trzeba
anna_t 20:11, 15 mar 2017

UrsaMaior napisał(a)
Jasne, jak żyją to są Twoje Pewnie żyją, cholera, jak wszystko. Niech to gęś nooo...

.

pechowy rok Ci się szykuje skoro u ciebie tak wszystko rośnie to ja poprosze te irysy z duzym worem ziemi wysłać
UrsaMaior 20:43, 15 mar 2017

ren133 napisał(a)

a który sezon masz te rodki?

Aż sprawdziłam po fotkach, od kwietnia 2015 r.

Moniq napisał(a)

Oj dziewczyny uśmiałam sie z ta kupa. Ja mieszkam na wsi ale konia nie uświadczysz i nie ma gdzie tych cudownych kup nazbierać. Chyba muszę bardziej sie postarać, bo moje rodki do najładniejszych nie nalezą

Haha u mojej babci na wsi też ani krowy ani konia nie ma Trzeba zwierząt w miastach szukać, u mnie stadnin na pęczki

polinka napisał(a)
Część Izus fajnie, że jesteś!

Heeej! Już do Ciebie zaglądałam, ale jeszcze po cichu

Makao_J napisał(a)
No to mnie teraz oświeciłaś wyśmienicie tą kupą konia. U mnie ph gleby powyżej 7 więc też mogę sypać. Dzięki wielkie. Tej kupy mi było trzeba

Ania, niejasno się wyraziłam. Na zakwaszenie była siarka, igliwie, kwaśna próchnica i liście dębowe. Rodki muszą mieć też coś na żer - dla nich kupy są jak ambrozja

anna_t napisał(a)

pechowy rok Ci się szykuje skoro u ciebie tak wszystko rośnie to ja poprosze te irysy z duzym worem ziemi wysłać

Hehehe Sam piach byś dostała
Makao_J 20:45, 15 mar 2017

Spoko, wiem o co chodzi