Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 22:31, 15 mar 2017

No to wszystko jasne
AniMa 07:53, 16 mar 2017

Izuniu a te qupy to były takie "świeże" czy już w miarę przeleżałe??? Mam niedaleko pana z kilkoma konikami i muszę się z nim chyba zaprzyjaźnić
Marga 08:15, 16 mar 2017

UrsaMaior napisał(a)

Hej! W skrócie najpierw sprawdź pH. U mnie były kiepskie, bo chyba 7 miałam z tego co pamiętam. Toszka nakazała zebranie materiału - kup, igliwia, liści dębowych i siarki, przekopała kawał ziemi i wymerdała to wszystko tworząc jedno rozległe stanowisko. Aaa i jeszcze najpierw rozparcelowała bryły w drobiazgi. Potem wsadziła w próchnicę kwaśną i podlała tajemną miksturą na zakwaszenie. No i jak widać podziałało

Dziękuję za tak szczegółowy opis + siarczan amonu, też zanotowałam.
Kawa 08:21, 16 mar 2017

a ja pytałam Pana co ma konia - ale nie nie Pani ja tyle pola mam nie Pani
jakby go wiaderko zbawiło pfff

Kawa 08:22, 16 mar 2017

pieseła szkoda śliczny był i widać ze szczęśliwy
Toszka 09:07, 16 mar 2017

UrsaMaior napisał(a)
Eh ja niedługo też po te kupy jadę, irgi będę wywalała, żeby zwolnić miejsce na nowe rodki, więc jeśli ktoś chce to zapraszam.

Rozumiem to jako zaproszenie na wycieczkę po gpę. Daj znać dwa dni wcześniej, to dołączymy! Łowy qpy w kupie będą przyjemniejsze Qpy w kupie nigdy dość!!!
UrsaMaior 09:41, 16 mar 2017

ren133 napisał(a)
Ooo to chyba jakieś wielkie egzemplarze kupilaś

Tak, tak, wykosztowałam się na bycze sztuki, więc tym bardziej zależało mi na tym, żeby je skutecznie uratować. Toszka zrobiła akcję jak się patrzy, aż furczało hahah Szczególnie jej małżonek był wręcz zachwycony możliwością spędzenia całego dnia przy łopacie hahahah

AniMa napisał(a)
Izuniu a te qupy to były takie "świeże" czy już w miarę przeleżałe??? Mam niedaleko pana z kilkoma konikami i muszę się z nim chyba zaprzyjaźnić

Kochana, kupy były zbierane wprost z produkcji hehehe;D Zaprzyjaźniaj się z panem koniecznie!

Marga napisał(a)

Dziękuję za tak szczegółowy opis + siarczan amonu, też zanotowałam.

Spoko luz

Kawa napisał(a)
a ja pytałam Pana co ma konia - ale nie nie Pani ja tyle pola mam nie Pani
jakby go wiaderko zbawiło pfff

No co za maliniak no. Szukaj dalej, końska kupa jest super też dlatego, że nie śmierdzi. Nie ma stresu podczas rozkładania.

Kawa napisał(a)
pieseła szkoda śliczny był i widać ze szczęśliwy

No był. Ehhh

Toszka napisał(a)

Rozumiem to jako zaproszenie na wycieczkę po gpę. Daj znać dwa dni wcześniej, to dołączymy! Łowy qpy w kupie będą przyjemniejsze Qpy w kupie nigdy dość!!!

Pewnie! Dam znaka jak tylko Piotrek będzie wolniejszy, zgadamy się jakoś. Ucieszy się, że w kupie będziemy kupą haha Muszę jeszcze po rodki się wybrać, ale to już jak kupa będzie.
Aaa zobacz co mi Pint wyrzucił, to ta moja odmiana! Ciekawe czy mi się wysiała...
https://pl.pinterest.com/pin/392094711291875919/?utm_campaign=obpinrecs&e_t=8a3b7e33891746c7b5bb5042cafa46a9&utm_content=392094711291875919&utm_source=31&utm_term=6&utm_medium=2012
Toszka 11:12, 16 mar 2017

na wszelki wypadek szukaj nasion tej odmiany. W przyszłym roku będzie "zapas"
Bardzo mnie ciekawi z z samosiewu powtarzają cechy. Moje białe spłodziły rózowe
UrsaMaior 11:18, 16 mar 2017

Ok. No ciekawe... W razie czego pojadę do tego mojego sklepiku, może jeszcze będą w tym sezonie. Aaa widziałaś maila o czerwonych czosnkach?
Makao_J 12:13, 16 mar 2017

Czytam nietypową informację o zmianie ph wody.

Nawet nie wiedziałam że tak można.

Co się robi w takiej sytuacji??