Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Makao_J 20:43, 13 cze 2017

UrsaMaior napisał(a)
Ostatnia arystokratka i Arystokratka w ukropie

Czyli dobrze mi mówili w Empiku a ja się uwzięłam że Arystokratka w pociągu i jeszcze gdzieś.
Głupia ja pewnie skojarzyłam bo Ania pisała że czytał arystokratkę w pociągu lub w autobusie i ludzie się na nią patrzyli bo się śmiała
babka 20:45, 13 cze 2017

UrsaMaior napisał(a)
Hej Ola! Fajnie, że wleciałaś! Mam linka, ale już chyba nie działa. Zapytam producentkę o nowy

Czekam więc
Widziałam że masz na stanie różę Pashminę, jakieś uwagi na jej temat masz ?
UrsaMaior 21:13, 13 cze 2017

Johanka77 napisał(a)
Ładniusie

Dziękuję pięknie

Makao_J napisał(a)

Czyli dobrze mi mówili w Empiku a ja się uwzięłam że Arystokratka w pociągu i jeszcze gdzieś.
Głupia ja pewnie skojarzyłam bo Ania pisała że czytał arystokratkę w pociągu lub w autobusie i ludzie się na nią patrzyli bo się śmiała

Haha Ty to agentka jesteś

babka napisał(a)

Czekam więc
Widziałam że masz na stanie różę Pashminę, jakieś uwagi na jej temat masz ?

Ano mam, kilka sztuk nawet. Fajna, mała, bardzo obficie kwitnie, teraz u mnie jeszcze w pączkach. Najlepiej mieć ją w takim miejscu, żeby można było sobie kwiaty pooglądać. Aaaa i coś co lubię ma, czyli błyszczące listki.
malgol 21:14, 13 cze 2017

Dobrze, że się w końcu Iza odezwałaś bo już dzisiaj chciałam pisać i się upominac o znak-sygnal życia
Powiedz co to za kule na pierwszym zdjeciu przy trawkach? Jakieś cisy? Może elegantisima?
A na ostatnim to fioletowe to szalwia?
UrsaMaior 21:23, 13 cze 2017

Hej Gosia Ostatnio nie pisałam, ale zaglądałam po cichaczu
Te kulki to Elegantissima, o której już kiedyś rozmawiałyśmy - pisałam Ci chyba, że kupiłam je jak miały 3 gałązki na krzyż, a teraz już kształtu nabrały. Pamiętasz?
Ta fioletowa to szałwia, ale mam trochę zgryz, bo kupowałam wszystkie Ostfriesland, ale 4 wyrosły duuże, a reszta średnia... Szkółka wiarygodna, więc może po prostu sadzonki mają różne tempo. Zobaczymy.
babka 21:31, 13 cze 2017

UrsaMaior napisał(a)

Dziękuję pięknie

Haha Ty to agentka jesteś

Ano mam, kilka sztuk nawet. Fajna, mała, bardzo obficie kwitnie, teraz u mnie jeszcze w pączkach. Najlepiej mieć ją w takim miejscu, żeby można było sobie kwiaty pooglądać. Aaaa i coś co lubię ma, czyli błyszczące listki.

Do donicy polecałabyś ją? Chodzi o pokrój, wielkość
UrsaMaior 21:35, 13 cze 2017

Ola, o tak. U mnie jest na wąskiej rabacie, ale i tak nie widać jej jak należy - też myślę o przeprowadzce do donicy. Nie pamiętam jej najwyższego wymiaru, ale chyba do kolan...
Makusia 22:45, 13 cze 2017

Takietamy przecudnej urodowości
malgol 07:58, 14 cze 2017

UrsaMaior napisał(a)
Hej Gosia Ostatnio nie pisałam, ale zaglądałam po cichaczu
Te kulki to Elegantissima, o której już kiedyś rozmawiałyśmy - pisałam Ci chyba, że kupiłam je jak miały 3 gałązki na krzyż, a teraz już kształtu nabrały. Pamiętasz?
Ta fioletowa to szałwia, ale mam trochę zgryz, bo kupowałam wszystkie Ostfriesland, ale 4 wyrosły duuże, a reszta średnia... Szkółka wiarygodna, więc może po prostu sadzonki mają różne tempo. Zobaczymy.

No to mam jeszcze pytanie gdzie rosnie ta szałwia? Pytam Ciebie bo dziewczyny ze słonecznych ogrodów nie są miarodajneIm wszystko słońcolubne super rosnie
A ja w półcieniu mam miejsce dla szałwii i ...zonk
UrsaMaior 08:12, 14 cze 2017

U mnie rośnie na środkowej klepsydrze, którą będę powiększała, właśnie żeby wykroić trochę słonecznego miejsca dla jeżówek i szałwii. Ona jest dokładnie w środku ogrodu, od wschodu i od południa zasłonięta drzewami, więc słońce dociera do niej jakoś koło 14-15 chyba? Muszę zwrócić uwagę, w każdym razie słońce ma od zachodu głównie.

Edit: już jest na niej słońce, czyli od ok. 13.30.