Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 21:33, 16 cze 2017

Dzięki Gosia Staram się coś robić jak tylko czas pozwala, łatwe to nie jest, bo bardzo często do sadzenia trzeba siekiery używać. No ale mam fajnych ludzi do pomocy, więc jakoś leci
Zawilce jakieś białe i ciemnoróżowe, muszę się zorientować co jest do zdobycia. Chcę powrzucać to tu, to tam, m.in. na tę nową. Tam są cisy, derenie i hakone póki co, ale w planie zawilce i cebulowe. No chyba, że też tawułkę dam, ale mam już jej sporo na sąsiednich, więc najpierw te zawilce. Nie wiem czy im za ciemno nie będzie, spróbuję i zobaczymy.
babka 22:25, 16 cze 2017

Zdjęcia cudowne jak i wspaniały ten leśny klimat ogrodu. Szałwia fantastycznie wychyla się z tyły rabaty

Malgol, zawilce zakwitną, moje zakwitły i to bardzo obficie, pięknie już pierwszej jesieni tylko zimy nie przetrwały Zabezpiecz je na zimę
UrsaMaior 22:48, 16 cze 2017

Ola, jak to nie przetrwały? To z nimi trzeba się cackać?
babka 23:16, 16 cze 2017

UrsaMaior napisał(a)
Ola, jak to nie przetrwały? To z nimi trzeba się cackać?

Nie wiem jak to z nimi jest ale z moich pięciu nie przezimowała ani jedna sadzonka, mimo że ładne duże i bogato kwitnące już były.
Okryłam je może za późno a one po nogach przeciągu mogły dostać. Sama nie wiem
Johanka77 00:27, 17 cze 2017

UrsaMaior napisał(a)
Natyrałam się od wczoraj w ogrodzie niemożebnie, ale znów coś do przodu - dwie rabaty powiększone. We trójkę nawet sprawnie poszło. Dla tych, które jeszcze o mnie pamiętają parę fotek

Brawo TY! Cudeńka!
asiak 07:40, 17 cze 2017

Takietamy bardzo mi się podobają
Rytla 07:47, 17 cze 2017

Zmiany z pięknie na pięknie!
UrsaMaior 09:28, 17 cze 2017

babka napisał(a)

Nie wiem jak to z nimi jest ale z moich pięciu nie przezimowała ani jedna sadzonka, mimo że ładne duże i bogato kwitnące już były.
Okryłam je może za późno a one po nogach przeciągu mogły dostać. Sama nie wiem

A niech to... W takim razie muszę się ograniczyć z planami zawilcowymi, bo ja z zasady nie okrywam niczego. Szkoda, bo miejsca na nie sporo.

Johanka77 napisał(a)

Brawo TY! Cudeńka!

Dziękuję! Dziś sprzątanie ehhh....

asiak napisał(a)
Takietamy bardzo mi się podobają

Dzięki! Muszę jeszcze ogarnąć się z kolorami na fotach, bo ostróżka wyszła niebieska, a ww realu jest fioletowa.

Rytla napisał(a)
Zmiany z pięknie na pięknie!

No dzięki, dzięki, jeszcze trochę do roboty zostało haha, ale na zdjęciach tak nie widać
Kasia_CS 09:32, 17 cze 2017

Soczystości cudne pokazujesz
UrsaMaior 09:38, 17 cze 2017

Kasia, padało z przerwami, więc wszystko zieloniutkie