Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 19:56, 09 lip 2017

malgol napisał(a)
Moje zawilce jeszcze w powijakach mam nadzieję że się doczekam kwiatów w tym sezonie...
A przetacznik rosną u Ciebie w słońcu czy w cieniu?

Moje wszystkie też, na dodatek wszystkie dopiero co wsadzone. Może ta odmiana jest wcześniejsza...
Białe przetaczniki w różach w słońcu, a część niebieskich i liliowych w półcieniu, mniejszym lub większym.
malgol 19:59, 09 lip 2017

I jak sobie radzą w polcieniu? Ja się nie odwazylam posadzić u siebie właśnie ze względu na brak miejsca w słońcu
UrsaMaior 20:23, 09 lip 2017

Gosia, nie wiem, bo to też nowe nabytki Dla Baby Blue podają półcień, ale on akurat rośnie z szałwią i seslerią na środku ogrodu, czyli ma słońce południowe i zachodnie. Gorzej ma Amethyst Plume i Pink Marshmallow, one mają chyba najciemniej... Charlotte jest od frontu, czyli łapie się na trochę południowego i zachodnie. First Lady i biała od Kasyi jest w różach, czyli lampa. Będę obserwowała co i jak.
malgol 20:33, 09 lip 2017

Matko, ty wszystkie te nazwy pamiętasz? Cały czas mówimy o przetacznikach?
UrsaMaior 20:43, 09 lip 2017

Hahaha nie pamiętam wszystkich, tylko Baby Blue i Charlotte, ale akurat przeglądałam fakturę za te zakupy
malgol 20:49, 09 lip 2017

No chyba że tak bo już myślałam, że jakaś uposledzona jestem bo nie zapamiętuje takich nazw na długo
alis 21:04, 09 lip 2017

Fotki artystyczne, no pięknie
Kokesz 21:14, 09 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)

Kasia, faktycznie dziś fajnie migotało Moi rodzice przyjechali z wizytą, więc jak to zwykle u mnie na szybko latałam, żeby choć trochę złapać.
A zawilec słodziak, malutki i śliczny. Mam nadzieję, że się sprawdzi.

Piękne zdjęcia

Jaka to odmiana zawilca, piszesz, że malutki, pasował by mi taki niewysoki.
UrsaMaior 21:37, 09 lip 2017

malgol napisał(a)
No chyba że tak bo już myślałam, że jakaś uposledzona jestem bo nie zapamiętuje takich nazw na długo

Ja też mam z tym problem, ale może przynajmniej kilka w końcu przyswoję Niektóre są dość charakterystyczne, Charlotte ma białoobrzeżone listki, Amethyst Plume miotełkowaty kwiatostan, Pink Marshmallow jest malutki i różowy jak guma balonowa... Może się uda

Kokesz napisał(a)

Piękne zdjęcia

Jaka to odmiana zawilca, piszesz, że malutki, pasował by mi taki niewysoki.

Dzięki Ten zawilec to Pink Kiss.

alis napisał(a)
Fotki artystyczne, no pięknie

Dzięki, kochana
Kasia_CS 22:30, 09 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)

Szczególnie ta hosta mnie urzekła przez kontrast fioletowych łodyg i zielonych listków. Piękna jest na żywo. A mówię to ja, osoba, która nie przepadała za hostami haha

Hihi, ja tez zauważyłam takie ogrodowe dojrzewanie do niektórych roślin tez nie byłam fanką hosty, a teraz mam chyba z 9-10 odmian