Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Gruszka_na_w... 13:41, 10 sie 2017

UrsaMaior napisał(a)
Aaa dziewczyny, żadne rarytasy Klon Ginnala, podobno żadne mrozy mu nie straszne i urodziwy jesienią.

Dobry wybór. On na nic nie choruje, nic go nie podjada, nie przypala go słońce, wcześnie startuje, a w gratisie ma piękne czerwone nasienniki. Mój w tym sezonie urósł 1,5 m.

Ściętolistny też wart jest grzechu. Przepięknie się przebarwia. U mnie rośnie bezodmianowy. Bez problemu zimuje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 13:57, 10 sie 2017

Hania, no właśnie dlatego go wzięłam. Obawiam się jedynie o miejsce, ono nie jest w słońcu tylko w takim widnym miejscu, gdzie słońce go liźnie od czasu do czasu. Widziałaś na zdjęciu. Nie wiem czy mu się spodoba...
A ten ściętolistny baaardzo do mnie gada, ale tu mieli odmianowego z pstrymi listkami, a ja wolałabym bezodmianowy. Będę się rozglądała. Dzięki jeszcze raz za pomysł!
iwonkap 14:21, 10 sie 2017

malgol napisał(a)
Jak widać kazda ma jakiś patent na obuwieMi w crocsach chłodno,ale nogi brudne i lakier złazi Kaloszki fajne tylko na wiosnę i jesień. chyba jeszcze nie wymyślono idealnego obuwia
mam! croksy i skarpetychłodno a po zdjęciu skarpet nogi czyste

zpbacz na te z dectahlonu półkalosze , bardziej pełne jak crocsy a nie wysoki kalosz
Gruszka_na_w... 14:58, 10 sie 2017

UrsaMaior napisał(a)
Hania, no właśnie dlatego go wzięłam. Obawiam się jedynie o miejsce, ono nie jest w słońcu tylko w takim widnym miejscu, gdzie słońce go liźnie od czasu do czasu. Widziałaś na zdjęciu. Nie wiem czy mu się spodoba...
A ten ściętolistny baaardzo do mnie gada, ale tu mieli odmianowego z pstrymi listkami, a ja wolałabym bezodmianowy. Będę się rozglądała. Dzięki jeszcze raz za pomysł!

Półcień mu nie przeszkodzi. Trochę tylko straci na intensywności jesiennych przebarwień.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
malkul 11:22, 11 sie 2017

Ginnala ma wadę - mianowicie facet w szkółce mówił mi zanim kupiłam że on taką dziwną przypadłość że na gałezi ma liście potem jest pusty goły fragment a potem znów liscie. u mnei tak jest i mnei to czasem wkurza. ale tak sliczny i faktycznei zero chorób zero szkodników zero problemów
UrsaMaior 11:24, 11 sie 2017

Gosia, a pokażesz swoje? Zaraz się przyjrzę mojemu.
malkul 11:30, 11 sie 2017

Iza - w wolnej chwili bo zawalona jestem, jakbym zapomniaa to skrzycz śliczna czapo
UrsaMaior 11:42, 11 sie 2017

Spoko luz Ja też się uwijam.

Makusia 12:39, 11 sie 2017

Ponieważ na ogrodnictwie się nie znam, to zabiorę zdanie w przedmiocie butów i rękawiczek
Nie znoszę ziemi w butach, ale w kaloszach chyba bym umarła, crocsy świetne są do podlewania- tu wleci, tam wyleci/wypłynie
A rękawiczek lateksowych nie dzierżę. Inwestuję w takie pokryte gumą (zapewne ma to jakąś nazwę profesjonalną)nie jest źle- jak ma się krótkie paznokcie, to szybko się nie przedzierają
asiak 12:50, 11 sie 2017

Makusia napisał(a)
Ponieważ na ogrodnictwie się nie znam, to zabiorę zdanie w przedmiocie butów i rękawiczek
Nie znoszę ziemi w butach, ale w kaloszach chyba bym umarła, crocsy świetne są do podlewania- tu wleci, tam wyleci/wypłynie
A rękawiczek lateksowych nie dzierżę. Inwestuję w takie pokryte gumą (zapewne ma to jakąś nazwę profesjonalną)nie jest źle- jak ma się krótkie paznokcie, to szybko się nie przedzierają

A ja pracuję w zwykłych tenisówkach, jak trawa mokra w crocsach, a jak bardzo mokro i błoto to w kaloszkach
Rękawiczki tylko i wyłącznie materiałowe, gumowane od spodniej części dłoni. Dla mnie idealne, ręka się nie poci Nawet dzisiaj zakupiłam fioletowe w kwiatuszki