Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 12:10, 11 paź 2017

Energetyczne mam w donicach, pomarańczowe i purpurowe Oby tym razem nie zawiodły.
Co do jarzmianek, z ciemnych mam Venice, Moulin Rouge i Star of Love, trochę jaśniejsza jest Roma (śliczna!). Tylko wiesz, to świeży zakup i niewiele mogę o nich powiedzieć. Nie wiem jak się rozrastają i zachowują. Musiałabyś poczytać.
malgol 12:14, 11 paź 2017

Moulin Rouge to taka bordowa,prawda? Planuje posadzić jakies jarzmianki przed miskantami ML ...w sumie to nie wiem jakie dobrze by wyglądały.W nogach rosna Evergoldy i przywrotnik. Nie kwitł jeszcze i nie mogę sobie wyobrazić koloru.
UrsaMaior 15:50, 11 paź 2017

Jak przed ML, to bierz Romę. Cuuudowny róż, pięknie będzie się komponował z miskantem i cytrynowymi kwiatkami przywrotnika. Nie wiem tylko czy Evergold z tą cytrynką nie będzie się gryzł. Masz fotkę tego miejsca?
Brzozowadzie... 10:36, 12 paź 2017

UrsaMaior napisał(a)
Energetyczne mam w donicach, pomarańczowe i purpurowe Oby tym razem nie zawiodły.
Co do jarzmianek, z ciemnych mam Venice, Moulin Rouge i Star of Love, trochę jaśniejsza jest Roma (śliczna!). Tylko wiesz, to świeży zakup i niewiele mogę o nich powiedzieć. Nie wiem jak się rozrastają i zachowują. Musiałabyś poczytać.

Witaj, przepraszam, że się podepnę pod Waszą rozmowę o jarzmiankach, ale mam pytanie, czy ta Roma, o której mówicie, dobrze będzie wyglądać na rabacie z miskantem Variegatus, Limkami i biało zielonymi funkiami? Tam w pobliżu rośnie jeszcze rodek Grandiflorum. Czy poleciłabyś inną?
Podziwiam Waszą umiejętność łączenia roślin. A może to taki dar losu, którego mi poskąpiono?
UrsaMaior 12:16, 12 paź 2017

Będzie pasowała. Przed chwilą pstryknęłam dla Gośki fotę z komórki, wrzucam. W tle są akurat Silvery, ale tonacja mniej więcej się zgadza.

Brzozowadzie... 13:51, 12 paź 2017

Super. Dzięki!!
UlaB 13:54, 12 paź 2017

UrsaMaior napisał(a)
Będzie pasowała. Przed chwilą pstryknęłam dla Gośki fotę z komórki, wrzucam. W tle są akurat Silvery, ale tonacja mniej więcej się zgadza.

ała, jade po Rome do Silverów
a patrzyłam dzisiaj na nią i w koncu nie wziełam
nie wiem jak to mozliwe
UrsaMaior 15:05, 12 paź 2017

Ula, pomroczność jasna Bierz, jest piękna
UlaB 15:13, 12 paź 2017

ale zawilce japonskie Giselle wziełam pierwszy raz te maluchy mi sie trafiły
takze nie ma to tamto, ze tak bez niczego
UrsaMaior 15:55, 12 paź 2017

Widziałam na żywo, ładne

Dziś u mnie buro, marna aura na pstrykanie, ale zostawiam parę fotek.