Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 17:22, 17 maj 2018

Zana napisał(a)
No cieszę się, że mimo wycinki drzewnej nie zaginął u Ciebie ten niezwykły klimat. Czy Twoje phoenix green przeżyły? Moje total martwe.

Dereń piękny. A te kaliny to jakoś mnie nie zachwycają. Ja mam Watanabe, też taka rozłożysta, rozwala się na boki, nie pasuje mi.

Klimatowi nic nie grozi, jak widzisz

Phoenixy żyły do przymrozków, po nich padły.

To nie dereń tylko kalina Cascade Ja lubię, choć mojej poprzedniej było za ciemno i powędrowała do anki_. No ale teraz mam jaśniej i liczę na to, że będzie im lepiej
UrsaMaior 17:24, 17 maj 2018

Makao_J napisał(a)
Co to za bez?

Ps. Ta biała funkia to ona tylko na początku jest biała, z czasem liście przebarwiają się na zielone z białymi cienkimi paskami. Wiem bo mam.

To Miss Kim. Pachnie tak, że Palibin się chowa, coś niesamowitego. A z funkią to podobnie jak z White Feathers w takim razie...Ale ok, może być.
UrsaMaior 17:27, 17 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
U Ciebie znów zakupowo co tym razem kupiłaś? Nie pada u Ciebie? u nas cały dzień już trochę nudzi mi się ten deszcz

Aaa tak wyszło Dziś kalina Cascade, lilak Miss Kim, dwa irysy, trzy sporobolusy, trzy hosty. I bodziszek nn. Może himalajski?

U mnie lało od rana z krótkimi przerwami, a teraz spokój.
paulina_ns 17:46, 17 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)

Aaa tak wyszło Dziś kalina Cascade, lilak Miss Kim, dwa irysy, trzy sporobolusy, trzy hosty. I bodziszek nn. Może himalajski?

U mnie lało od rana z krótkimi przerwami, a teraz spokój.

Gdzie Ty to wszystko posadzisz? zakupy super, u nas leje bez przerwy od samego rana :/ czekam,aż przestanie,żeby jechać z dziećmi na zakupy prawie 18 nie przestaje więc się pewnie już nie doczekam.
eVka 18:00, 17 maj 2018

Iwona100 napisał(a)
Wielkie dzięki za zdjęcia pięknej Hakonki. Mam odmianę Aureolę i też chcę ją dokupić.
Kupiłaś cudny okaz kaliny.
Mnie też się podobają pokroje pagodowe .Bardzo podoba mi się dereń pagodowy,ale on jest dość spory i nie mam na niego miejsca.

Dereń pogodowy candelight to moje marzenie. Jest niesamowity. Jeden z ogrodów na osiedlu na którym pracuję ma go w przedogródku i to dzieło sztuki.
eVka 18:03, 17 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)
Zakupy, zakupy

Piękne zakupy, oj zachciało mi się kolejnego szopingu roslinkowego.
UrsaMaior 18:04, 17 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Gdzie Ty to wszystko posadzisz? zakupy super, u nas leje bez przerwy od samego rana :/ czekam,aż przestanie,żeby jechać z dziećmi na zakupy prawie 18 nie przestaje więc się pewnie już nie doczekam.

Na drobiazgi miejsce jeszcze mam
UrsaMaior 18:05, 17 maj 2018

effka napisał(a)

Dereń pogodowy candelight to moje marzenie. Jest niesamowity. Jeden z ogrodów na osiedlu na którym pracuję ma go w przedogródku i to dzieło sztuki.

Oj tak, cudny! Kiedyś się nawet za nim rozglądałam, ale same maluchy były i nie wzięłam.
Magleska 19:37, 17 maj 2018

fajne zakupy pewnie już posadziłaś
ciekawi mnie ten lilak .....nie znam takiego ech ....na drzewka już miejsca nie mam .....kfiatuchy tylko zmieszczę
UlaB 19:59, 17 maj 2018

Kolejne fajne zakupy Co tam za traweczkischowalas pod tym lilaczkiem?
edytuje, juz doczytalam
dzisiaj ogladalam takiego samego lilaka w sklepie internetowym - musze poszukac stacjonarnie, tez mi sie podoba