Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 10:52, 24 sie 2018

Ja nowe rabaty mam zamiar zrobić wiosną.Teraz już sił nie mam i szkoda mi tego rozgardiaszu robić szczególnie,ze nie miałabym czym już ich wypelnić.U mnie jak wiesz w regionie to nic prawie dostać nie można a w necie też już końcówki albo nie kwitnące.Moja wyobrażnia potrzebuje niestety roślin w pełni rozwoju
UrsaMaior 11:06, 24 sie 2018

U mnie też to chyba był ostatni zryw. No, przedostatni, bo czeka mnie jeszcze we wrześniu sadzenie drzew. Przez te cholerne okna sąsiadów ehhhh:/
Też wolę dorosłe
mrokasia 11:45, 24 sie 2018

Kurde no, nie mam kiedy do Ciebie podjechać...
TAR 13:03, 24 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)
Oj Kasia, trochę tak. Dwie duże rabaty zrobione, choć ten środkowy powiększony półksiężyc wygląda już bardzo dojrzale, biorąc pod uwagę jak niedawno powstał. Ex-ponurej jeszcze trochę czasu trzeba. W tym sezonie dosadzę na nią jeszcze stożki cisowe, które wylatują z miejscówki tarasowej. Na niej będę sadziła coś wyższego, bo super sąsiedzi wszystkie okna po tej stronie wycelowali w mój taras:///

chyba widze podobna nature do mojej. zanim wiosna zaczne obsadzenie nowych rabat to przemebluje stare. czesc roslin musi wyleciec i zajac nowe miejscowki. za plotem rosnie mi dziki bluszcz czy mozna go juz przy mlodych drzewkach sadzic czy raczej zagluszy?
UrsaMaior 13:07, 24 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Kurde no, nie mam kiedy do Ciebie podjechać...

Szkoooda
UrsaMaior 13:11, 24 sie 2018

TAR napisał(a)

chyba widze podobna nature do mojej. zanim wiosna zaczne obsadzenie nowych rabat to przemebluje stare. czesc roslin musi wyleciec i zajac nowe miejscowki. za plotem rosnie mi dziki bluszcz czy mozna go juz przy mlodych drzewkach sadzic czy raczej zagluszy?

Wiesz, bez rycia nie ma życia Z bluszczem pod młodymi nie mam doświadczeń, mój sadziłam pod wielkimi sosnami, sama widziałaś. A to bluszcz, taki zimozielony, czy winobluszcz?
malgol 13:27, 24 sie 2018

No ja wielkie rycie zostawiam na wiosnę, teraz to tylko popierdólki zrobię i przedpłocie.No i walczę z niewdzięcznym trawnikiem
TAR 13:41, 24 sie 2018

taki zimozielony, winobluszczy juz nie chce, zbyt ekspansywne choc piekne
eVka 13:46, 24 sie 2018

Czemu jak tak daleko od warszawskich ogrodów mieszkam, chętnie bym się wprosiła na wizję lokalną
Kasia_CS 13:47, 24 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)
super sąsiedzi wszystkie okna po tej stronie wycelowali w mój taras:///

A Ty się dziwisz? Jakbyś mogła mieć takie widoki z okna na ogród taki jak Twój to byś szklane ściany z ttej strony stawiała zamiast murów - i tak po taniości poszli, ze tylko okna