Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

MirellaB 12:29, 06 paź 2016

U mnie zmino i deszczowo. Dzisiaj robię inwenturę cebul

Śliczne zdjęcia pokazujesz. Pomponella mnie zachwyca
UrsaMaior 12:34, 06 paź 2016

Mirella, ja chyba wolę nie Najgorsze, że nie mam donic na tulipany:/
Pomponella to twarda sztuka, w tym sezonie ją przesadzałam, ale ma to gdzieś
kasia_w 12:38, 06 paź 2016

Hej Iza
chyba już się kiedyś u ciebie witałam.
Śliczna pomponbella, tez uwielbiam. Ale ona u mnie już 2 sezon ma coś spóźniony zapłon- najwięcej pąków na jesień, i już nie zdąży kwitnąc

i jeszce pytanko- jak wysoko rośnie Twoja pashmina, czy jeszcze kwitnie?
UrsaMaior 12:42, 06 paź 2016

Cześć Kasia! Ciekawe co piszesz o Pomponelli, może to kwestia nawożenia?
Pashmina sięga mi chyba kolan mniej więcej, teraz kwitnie, ale chyba ta długa ulewa ją zmaltretowała.
kasia_w 12:46, 06 paź 2016

No nie wiem, dawno przestałm ja nawozić, w tamtym roku to samo mi robiła tak na marginesie wypuściła się na ponad 2 m .
Czyli Pashmina jest moim wyborem, jeśli będę w ogóle zmiany robić. Dużo kolców ma? Bo chciałabym, taki szpalerek przy ścieżce
UrsaMaior 12:53, 06 paź 2016

Kasia, ten bukiet z fotki też na pędzie 2 metrowym Dopiero teraz, po deszczu, dałam radę go pstryknąć
Poszłam sprawdzić, Pashmina sięga mi najdłuższym pędem tak na długość dłoni nad kolano, a kolce ma, ale nie miliony malutkich, tylko raczej spore.
Toszka 13:09, 06 paź 2016

kasia_w napisał(a)
No nie wiem, dawno przestałm ja nawozić, w tamtym roku to samo mi robiła tak na marginesie wypuściła się na ponad 2 m .
Czyli Pashmina jest moim wyborem, jeśli będę w ogóle zmiany robić. Dużo kolców ma? Bo chciałabym, taki szpalerek przy ścieżce

Kasiu, a może jest to kwestia zimnej gleby, czyli długo nagrzewającej się po zimie? W takich przypadkach wegetacja w naturalny sposób jest opóźniona.
anbu 13:14, 06 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

Pomponelka skłoniła pompony, a jeżówka wręcz przeciwnie, ale na wszelki wypadek dostała bambusika

piękna

kasia_w 13:21, 06 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)
Kasia, ten bukiet z fotki też na pędzie 2 metrowym Dopiero teraz, po deszczu, dałam radę go pstryknąć
Poszłam sprawdzić, Pashmina sięga mi najdłuższym pędem tak na długość dłoni nad kolano, a kolce ma, ale nie miliony malutkich, tylko raczej spore.

dziękuję
kasia_w 13:24, 06 paź 2016

Toszka napisał(a)

Kasiu, a może jest to kwestia zimnej gleby, czyli długo nagrzewającej się po zimie? W takich przypadkach wegetacja w naturalny sposób jest opóźniona.

Toszko , nie wiem, u nas niby najcieplej.Trochę ją znielubiłam bo po pierwszym obfitym kwitnieniu ma dłuuugą przerwę, a potem chce znowu kwitnąć na jesień.