Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 14:43, 13 paź 2016

Masz na myśli maluchy cisowe?
lojalna_ 14:43, 13 paź 2016

Słoneczko masz ooo super , ładnie sie u Ciebie wszystko przebarwia zwłaszcza klony )) doniczni słodkie )))
UrsaMaior 14:45, 13 paź 2016

malgol napisał(a)
Masz na myśli maluchy cisowe?

Tak, tak! Te moje były małe i bezkształtne jeszcze na początku zeszłego sezonu, kosztowały niedużo, warto spróbować.
UrsaMaior 14:46, 13 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Słoneczko masz ooo super , ładnie sie u Ciebie wszystko przebarwia zwłaszcza klony )) doniczni słodkie )))

Jola, no od razu lepiej jak zaświeciło!
malgol 14:46, 13 paź 2016

W jakim miejscu masz posadzone te klony?Ja mam miejsce posród rododendronów na coś kolorowego ,ale tam cień jest bo pod sosnami rabata...klonom chyba swiatła dużo trzeba, prawda?
iwka 14:47, 13 paź 2016

Tu jest u Motylka, piękna, mam zapisaną bo jest w moich planach również
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=392

Jamroczek 14:53, 13 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

Hej Asia Ten żółciutki to Sango-Kaku, a ten drugi to klon Shirasawy Aureum. Pierwszy jako jedyny długo zdobił ogród w zeszłym roku, kiedy wszystko inne straciło liście po przymrozku, a drugi jest u mnie pierwszy sezon, więc jeszcze nie wiem jak będzie się sprawował.

Dziękuję, musze o nich poczytać bo jestem na etapie poszukiwania nieduzego drzewka do siebie.
Asia
lojalna_ 14:56, 13 paź 2016

Tez mam Shirasawe ale jeszcze koloru nie złapał ))
UrsaMaior 14:58, 13 paź 2016

iwka napisał(a)
Tu jest u Motylka, piękna, mam zapisaną bo jest w moich planach również
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=392

Oooo, cudowna! Czyli postanowione, teraz już nie mam wątpliwości. Szkoda, że u mnie cień, kwiaty w trawach odpadają, chyba, że kilka tawułek. Ale mi się podoba, dzięki za link!

malgol napisał(a)
W jakim miejscu masz posadzone te klony?Ja mam miejsce posród rododendronów na coś kolorowego ,ale tam cień jest bo pod sosnami rabata...klonom chyba swiatła dużo trzeba, prawda?

Gosia, klonów mam kilka, nie mają u mnie co prawda głębokiego cienia, tylko widny, ale bezpośredniego słońca nie łapią. Wyglądają jak widać na fotkach. Spróbuj, to wdzięczne rośliny, ja sobie bez nich cienistego ogrodu nie wyobrażam
UrsaMaior 14:59, 13 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Tez mam Shirasawe ale jeszcze koloru nie złapał ))

U mnie wciąż limonkowy jest Shirasawy Jordan, ale nie wiem czy on się jesienią ma przebarwić czy nie. Zobaczymy.